Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-2: Το φινάλε της χρονιάς, «μοιραίος» ο Καράσκο μετά την λήξη! (vid)

Γιάννης Αρώνης
Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-2: Το φινάλε της χρονιάς, «μοιραίος» ο Καράσκο μετά την λήξη! (vid)

bet365

Η Ατλέτικο έμεινε εκτός συνέχειας στο Champions League, όμως ισοφαρίζοντας δύο φορές απέφυγε την ήττα και έχει το πάνω χέρι για την τρίτη θέση έναντι της σημερινού αντιπάλου της. «Μοιραίος» ο Καράσκο που αστόχησε σε πέναλτι που υποδείχθηκε μετά την εκπνοή!

Σε ένα «τρελό» ματς που παρέμεινε για 90 και πλέον λεπτά ανοιχτό σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπάγερ Λεβερκούζεν έμειναν ισόπαλες 2-2 στο Wanda Metropolitano και αμφότερες δεν τρέφουν μαθηματικές ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής. Δύο φορές προηγήθηκαν οι «ασπιρίνες», ισάριθμες ισοφάρισαν οι «ροχιμπλάνκος» που είχαν ανεπανάληπτη ευκαιρία σε «νεκρό» χρόνο για να πάρουν την νίκη, όμως ο Καράσκο νικήθηκε από τον Χραντέσκι στο πέναλτι και ο Σαούλ σημάδεψε το δοκάρι στην επαναφορά.

Το παιχνίδι είχε καταιγιστικό ρυθμό καθ' όλη τη διάρκειά του με τον Μούσα Ντιαμπί να ανοίγει το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο ένατο λεπτό, ύστερα από πίεση και κλέψιμο του Άντριχ απέναντι στον Γκριεζμάν και ωραία πάσα του Χλόζεκ στον χώρο. Η Ατλέτι απάντησε άμεσα με το σουτ του Κορέα στο 13' που έδιωξε σε κόρνερ ο Χραντέσκι και ισοφάρισε στο 22' με τον Καράσκο.

Ο Κορέα συνδυάστηκε με τον Γκριεζμάν στις παρυφές της περιοχής της Λεβερκούζεν και ο Γάλλος έστρωσε στον Καράσκο που με δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία του Χραντέσκι έγραψε το 1-1. Το ματς δεν έμεινε όμως για πολύ στην ισοπαλία, αφού στο 29ο λεπτό οι παίκτες του Τσάμπι Αλόνσο ανέκτησαν το προβάδισμα με τρόπο αρκετά πανομοιότυπο με αυτόν που άνοιξαν το σκορ. Και πάλι πίεσαν με θάρρος την Ατλέτικο έξω από την περιοχή της, αυτή την φορά ο Αμίρι ήταν αυτός που έκλεψε από τον Κορέα και αφού «τράβηξε» πάνω του την αντίπαλη άμυνα μοίρασε για τον Χάντσον-Οντόι που δεν δυσκολεύτηκε να βάλει τη Λεβερκούζεν και πάλι μπροστά στο σκορ.

Λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους το ματς ήρθε και πάλι στα ίσα, αφού η Ατλέτικο που «καιγόταν» για τη νίκη για να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης σκόραρε και πάλι, με τον Καράσκο να γίνεται από εκτελεστής δημιουργός και να στρώνει στον επερχόμενο Ροντρίγκο Ντε Πολ που νίκησε τον Χραντέσκι με δεξί φαλτσαριστό σουτ στο 50'.

Από αυτό το σημείο οι ποδοσφαιριστές του Σιμεόνε κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και πίεσαν την εστία της Λεβερκούζεν κυνηγώντας το νικητήριο γκολ που θα κρατούσε τις ελπίδες της ζωντανές. Ο Καράσκο νικήθηκε από τον Χραντέσκι στο 56' και το 60', ενώ δευτερόλεπτα μετά την δεύτερη στιγμή του Βέλγου ο Γκριεζμάν πρόλαβε με υπερένταση το γύρισμα από δεξιά αλλά δεν κατάφερε να κατευθύνει την μπάλα εντός εστίας με την προβολή. Ο Παουλίνιο απάντησε για την Λεβερκούζεν στο 82' όμως είδε τον Όμπλακ να του λέει «όχι», και κάπως έτσι το ματς έφτασε στο 90'+6 και το τελευταίο κόρνερ για την Ατλέτικο.

Ο Όμπλακ άφησε την εστία του για να προωθηθεί στην αντίπαλη περιοχή, ο Ντε Πολ εκτέλεσε το κόρνερ όμως η μπάλα απομακρύνθηκε από την περιοχή των Γερμανών και ο διαιτητής σφύριξε την λήξη. Την ώρα που οι ποδοσφαιριστές είχαν ήδη αρχίσει να αλληλοσυγχαίρονται και να οδεύουν προς τα αποδυτήρια, στις οθόνες του μαδριλένικου σταδίου εμφανίστηκε η ένδειξη του VAR και έγινε αντιληπτό ότι η φάση ελέγχεται. Πράγματι, ο διαιτητής κλήθηκε να ξαναδεί την φάση και καταλόγισε χωρίς δεύτερη σκέψη πέναλτι υπέρ της Ατλέτικο αφού ο Ιντσάπιε βρήκε την μπάλα με το χέρι!

Την ευθύνη ανέλαβε ο Καράσκο που έστησε την μπάλα στα 11 βήματα αλλά είδε τον Χραντέσκι να αποκρούει το μέτριο χτύπημά του, ο Σαούλ πήρε το ριμπάουντ αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με την κεφαλιά και ο επερχόμενος Μαντάβα σούταρε πάνω στον Καράσκο και η μπάλα πέρασε άουτ, με τον ρέφερι να σφυρίζει για δεύτερη -και τελευταία- φορά την λήξη της αναμέτρησης.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Μολινά, Χιμένες (87' Φέλιξ), Ερμόσο (46' Σαούλ), Μαντάβα, Κορέα (46' Ντε Πολ), Κοντόγκμπια, Βίτσελ, Καράσκο, Μοράτα (61' Κούνια), Γκριεζμάν

Μπάγερ Λεβερκούζεν (Τσάμπι Αλόνσο): Χραντέτσκι, Κοσουνού, Ταπσομπά (61' Τα), Iντσάπιε, Φριμπόνγκ, Άντριχ, Αμίρι, Μπάκερ, Ντιαμπί (77' Παουλίνιο), Χάντσον-Οντόι (61' Αντλί), Χλόζεκ (89' Φόσου-Μενσά)

Αποτελέσματα 2ου ομίλου:
Κλαμπ Μπριζ - Πόρτο 0-4
Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-2

Βαθμολογία:
1. Κλαμπ Μπριζ 10 (7-4)
2. Πόρτο 9 (10-6)
3. Ατλέτικο Μαδρίτης 5 4-7)
4. Μπάγερ Λεβερκούζεν 4 (4-8)

Τελευταία αγωνιστική:
Πόρτο - Ατλέτικο Μαδρίτης
Μπάγερ Λεβερκούζεν - Κλαμπ Μπριζ

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα