Λίβερπουλ - Άγιαξ 2-1: Λύτρωση στο 89' με Μάτιπ! (vid)

Λίβερπουλ - Άγιαξ 2-1: Λύτρωση στο 89' με Μάτιπ! (vid)

bet365

Η καρφωτή κεφαλιά του Μάτιπ στο 89' από το κόρνερ του Τσιμίκα έκρινε τη μοίρα του ματς στο Ανφιλντ, με τη Λίβερπουλ να επικρατεί 2-1 του Αγιαξ και να παίρνει βαθιά ανάσα!

Το άγχος και η πίεση λίγο έλειψε να... λυγίσουν τη Λίβερπουλ, ωστόσο η καρφωτή κεφαλιά του Μάτιπ στο 89' από το κόρνερ του Τσιμίκα λύτρωσε τους Reds, χαρίζοντάς τους την πρώτη νίκη (2-1) στον όμιλο. Μετά την τεσσάρα από τη Νάπολι, η ομάδα του Κλοπ δεν είχε πολλά περιθώρια, ο Άγιαξ της έβαλε δύσκολα, όμως ο αμυντικός των «Κόκκινων» είχε τη λύση... Hταν η 4η νίκη για τον Γερμανό κόουτς απέναντι στον Αίαντα στη διοργάνωση και μόνο ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει περισσότερες (έξι).

H Λίβερπουλ μπήκε δυνατά στο ματς, πίεσε και μόλις στο 4ο λεπτό ο Τσιμίκας είχε ένα καλό σουτ. Οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο και στο 17΄άνοιξαν το σκορ. Σε φάση που άρχισε από βολέ του Άλισον, ο Ζότα μοίρασε στον αμαρκάριστο Σαλάχ και ο Αιγύπτιος δεν συγχώρησε στο τετ-α-τετ, πετυχαίνοντας το τρίτο του γκολ στη σεζόν. Ωστόσο, ο Αγιαξ αντέδρασε, βρήκε χώρους και στο 27' έφερε το ματς στα ίσα. Ο Κούντους γύρισε υπέροχα το σώμα του για να βρεθεί μέτωπο προς την εστία και με τρομερό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Άλισον. Η Λίβερπουλ προσπάθησε να απειλήσει, όμως Άρνολντ και Φαν Ντάικ δεν μπόρεσαν από καλή θέση να βρουν δίχτυα.

Ιδιο σκηνικό και στην επανάληψη, η Λίβερπουλ είχε την υπεροχή, αλλά ο Άγιαξ ήταν πιο επικίνδυνος. Μάλιστα, στο 75' οι Ολλανδοί έχασαν τεράστια ευκαιρία να σκοράρουν, όμως ο Μπλιντ με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ. Οι Reds τα έπαιξαν όλα για όλα, ο Σαλάχ προσπαθούσε να απειλήσει, όμως τη λύτρωση έφερε ο Μάτιπ, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά από το κόρνερ του Τσιμίκα διαμόρφωσε το 2-1.

Λίβερπουλ: Άλισον, Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας, Φαμπίνιο, Τιάγκο (90' Μπάιτσετιτς), Έλιοτ (66΄ Φιρμίνο), Σαλάχ, Ντίας (90' Μίλνερ), Ζότα (66' Νούνιες)

Άγιαξ: Πασβίρ, Ρενσχ (68' Σάντσες), Τίμπερ, Μπάσεϊ, Μπλιντ, Άλβαρες, Τέιλορ (80' Γκρίλιτς), Μπέργκχαους, Μπεργκβάιν, Κούντους (86' Μπρόμπεϊ), Τάντιτς

Αποτελέσματα
Λίβερπουλ - Άγιαξ 2-1
Ρέιντζερς - Νάπολι 14/9

Βαθμολογία
1. Νάπολι 3 (4-1) *
2. Λίβερπουλ 3 (3-5)
3. Άγιαξ 3 (5-2)
4. Ρέιντζερς 0 (0-4) *

* Νάπολι και Ρέιντζερς έχουν ματς λιγότερο

Επόμενη αγωνιστική 4/10
Λίβερπουλ - Ρέιντζερς
Άγιαξ - Νάπολι

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα