«Αστεράτη» η Μπενφίκα του Βλαχοδήμου, ήττα για τη Σέριφ των Ελλήνων (vid)

Newsroom
«Αστεράτη» η Μπενφίκα του Βλαχοδήμου, ήττα για τη Σέριφ των Ελλήνων (vid)

bet365

Με τον Γκονζάλο Ράμος να στήνει... πάρτι (χατ τρικ), η Μπενφίκα του Βλαχοδήμου ισοπέδωσε 4-1 τη Μίντιλαντ και κλείδωσε φαινομενικά τη συμμετοχή της στα play off του Champions League. Βήμα πρόκρισης για Πλζεν και Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Διαδικαστικού χαρακτήρα αναμένεται να είναι η ρεβάνς στη Δανία ανάμεσα σε Μπενφίκα και Μίντιλαντ, μιας και οι Πορτογάλοι φρόντισαν να... δείξουν τα δόντια τους και να σφραγίσουν επί της ουσίας το εισιτήριο για τα play off του Champions League από το πρώτο κιόλας ματς. Με τον 21χρονο Γκονζάλο Ράμος να πετυχαίνει χατ τρικ, η ομάδα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου (βασικός) ισοπέδωσε 4-1 τους Δανούς και έκανε - κάτι παραπάνω από - αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Τον χορό των γκολ άνοιξε ο Ράμος στο 17΄με τον ίδιο παίκτη 15 λεπτά αργότερα να γράφει το 2-0. Στο 40΄ο Έντζο Φερνάντες πήρε τη σκυτάλη ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στα... ύψη, με τον Ράμος να προσθέτει ακόμα ένα γκολ στο τσουβάλι και να ολοκληρώνει το προσωπικό του χατ τρικ (61΄). Το μόνο που κατάφεραν οι Δανοί ήταν να μειώσουν σε 4-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σίστο στο 78΄ και πλέον χρειάζονται ένα... θαύμα στη ρεβάνς προκειμένου να ανατρέψουν τα δεδομένα και να κλέψουν το εισιτήριο της πρόκρισης.

Προβάδισμα για Πλζεν

Νωρίτερα η Βικτόρια Πλζεν πήρε μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της Σέριφ των Ευαγγέλου - Μπότου και έκανε βήμα πρόκρισης για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Παρά το προβάδισμα των Μολδαβών με σκόρερ τον Ακάνμπι στο 36΄, οι Τσέχοι κατάφεραν να φέρουν τούμπα τα δεδομένα και να κάνουν την ανατροπή. Αρχικά ο Τσόρι ισοφάρισε από το σημείο του πέναλτι σε 1-1 (41΄), προτού ο Μπούτσα στο 55΄διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα. Σε ό,τι αφορά τους Έλληνες ο Ευαγγέλου έμεινε στον πάγκο, σε αντίθεση με τον Μπότο που πέρασε αλλαγή στο 72΄και αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά.

Νίκες για Ζάγκρεμπ - Ουνιόν, ισόπαλες PSV και Μονακό

Νίκες πανηγύρισαν και οι Ντιναμό Ζάγκρεμπ με την βελγική Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ. Οι Κροάτες επικράτησαν 2-1 της Λουντογκόρετς του Σωτηρίου και πήραν κεφάλι στο ζευγάρι, ενώ οι Βέλγοι πανηγύρισαν νίκη 2-0 επί της Ρέιντζερς του πρώην επιθετικού του ΠΑΟΚ, Αντόνιο Τσόλακ. Ισόπαλο 1-1 έληξε το μεγάλο ματς ανάμεσα σε Μονακό και Αϊντχόφεν στη Γαλλία, με τις δυο ομάδες να αφήνουν ανοικτούς λογαριασμούς για την κρίσιμη ρεβάνς.

Τα αποτελέσματα στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League:

Σέριφ Τίρασπολ - Πλζεν 1-2
Λουντογκόρετς - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1-2
Μονακό - Αϊντχόφεν 1-1
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ - Ρέιντζερς 2-0
Μπενφίκα - Μίντιλαντ 4-1

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα