Champions League: Ο αρχηγός της αστυνομίας στην «ανεξάρτητη αξιολόγηση» για το χάος του του Παρισιού είναι αξιωματικός ασφάλειας της UEFA

Newsroom
Champions League: Ο αρχηγός της αστυνομίας στην «ανεξάρτητη αξιολόγηση» για το χάος του του Παρισιού είναι αξιωματικός ασφάλειας της UEFA

bet365

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Άμστερνταμ που διορίστηκε να συμμετάσχει στην «ανεξάρτητη αναθεώρηση» της UEFA για το χάος στον τελικό του Champions League είναι ανώτερος αξιωματικός ασφαλείας στην UEFA!

Περαιτέρω ανησυχίες εγείρονται για την ανεξαρτησία και τη διακυβέρνηση της αναθεώρησης σχετικά με τα όσα συνέβησαν στο «Σταντ ντε Φρανς» στον τελικό του Champions League.

Ο Φρανκ Πάου ένας έμπειρος, ανώτερος αρχηγός της αστυνομίας της Ολλανδίας και διοικητής αγώνων ποδοσφαίρου, που εργάστηκε ως αξιωματικός ασφάλειας της UEFA σε τέσσερις τελικούς συλλόγων και στα τουρνουά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2004, 2008, 2012 και 2016. Αν και δεν έχει εργαστεί με αυτή την ιδιότητα από τότε, στο βιογραφικό του, που εκδόθηκε από την αστυνομία του Άμστερνταμ, της οποίας ηγείται από το 2019, ο Πάου εξακολουθεί να περιγράφεται ως «ανώτερος αξιωματικός ασφαλείας στην UEFA».

Η αποκάλυψη ότι ο Πάου έχει μακρόχρονη εργασιακή σχέση με την UEFA σημαίνει ότι και οι τέσσερις από αυτούς που διορίστηκαν για να βοηθήσουν τον πρόεδρο της κριτικής, τον Πορτογάλο βουλευτή Τιάγκο Μπραντάο Ροντρίγκες, έχουν εργαστεί για την UEFA για χρόνια.

Η Λίβερπουλ και οι υποστηρικτές της έχουν εκφράσει ανησυχίες για την ανεξαρτησία του Ροντρίγκες και τη σχετική τεχνογνωσία κι εμπειρία από τότε που η UEFA τον διόρισε ως πρόεδρο αξιολόγησης χωρίς διαβούλευση στις 30 Μαΐου, δύο ημέρες μετά τον τελικό.

Υπό την προηγούμενη ιδιότητά του ως υπουργού Παιδείας, ο οποίος στην Πορτογαλία περιλαμβάνει την ευθύνη για τον αθλητισμό, ο Ροντρίγκες συνεργάστηκε στενά με την Πορτογαλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FPF), ο πρόεδρος της οποίας, Φερνάντο Γκόμες, είναι στενός σύμμαχος του προέδρου της UEFA, Αλεξάντρερ Τσέφεριν.

Ένας εκπρόσωπος της ευρωπαϊκή ομοσπονδίας δήλωσε: «Όπως είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, η UEFA δεν θα κάνει κανένα περαιτέρω σχόλιο σχετικά με την ανεξάρτητη αξιολόγηση μέχρι να καταλήξει στο συμπέρασμα. Θα θέλαμε επίσης να επιστήσουμε την προσοχή σας στο δελτίο τύπου της κριτικής [1 Ιουλίου], το οποίο αναφέρει ρητά: «Και οι δύο ειδικοί [δηλαδή, ο Φρανκ Πάου και ο Κένι Σκοτ] υπηρέτησαν σε διάφορες χρονικές στιγμές ως αξιωματικοί ασφαλείας της UEFA για μεμονωμένους αγώνες συλλόγων»

Την Πέμπτη (21/7) στη Λισαβόνα οι πέντε ειδικοί που διορίστηκαν για να «υποστηρίξουν» την αναθεώρηση, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων υποστηρικτών, του δικηγόρου των οικογενειών του Χίλσμπορο, Πίτ Γουέδερμπι, και του ειδικού αστυνόμευσης ποδοσφαίρου καθηγητή, Κλίφορντ Στοτ, πρόκειται να έχουν την πρώτη τους συνάντηση με τον Ροντρίγκες για να συζητήσουν τη διαδικασία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα