Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης: Το ακυρωθέν γκολ του Μπενζεμά μετά από «καραμπόλα» (vid)

Newsroom
Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης: Το ακυρωθέν γκολ του Μπενζεμά μετά από «καραμπόλα» (vid)

bet365

Ο Καρίμ Μπενζεμά σκόραρε μετά από περιπετειώδη φάση, ο επόπτης σήκωσε σημαία για οφσάιντ και το VAR επικύρωσε την απόφαση, σε μια φάση που προκάλεσε ερωτηματικά για το αν η μπάλα έφτασε στον Γάλλο από παίκτη της Λίβερπουλ.

Η Λίβερπουλ μονοπώλησε τις ευκαιρίες, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν εκείνη που βρήκε πρώτη τον δρόμο προς τα δίχτυα μετά από «καραμπόλα». Το γκολ, ωστόσο, του Καρίμ Μπενζεμά ακυρώθηκε για οφσάιντ, καθώς ο Γάλλος στράικερ καλυπτόταν μόνο από έναν παίκτη κι αυτός ήταν ο Άντι Ρόμπερτσον.

Η φάση εξετάστηκε για ώρα στο VAR κι αυτό διότι ήταν εξαιρετικά σύνθετη, ως προς το αν η μπάλα έφτασε από αντίπαλο στον Μπενζεμά ή από τον Βαλβέρδε που μπήκε στη φάση. Κι ενώ το τελευταίο replay έδειξε πως ο Φαμπίνιο έκανε τελευταίος επαφή, το δωματιάκι της τεχνολογίας έκρινε αντικανονικό το γκολ και οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στο ημίχρονο.

Ασφαλώς η απόφαση προκάλεσε κουβέντα και έντονες αντιδράσεις. Σε μία εξήγηση της φάσης, πάντως, από τον εξειδικευμένο ρεπόρτερ του ESPN σε θέματα διαιτησίας και VAR, το γκολ δεν μέτρησε γιατί οι προσπάθειες των Κονατέ και Φαμπίνιο κρίθηκαν ως αμυντική προσπάθεια για να μπλοκάρουν το σουτ, χωρίς δηλαδή να αλλάξει η κατοχή και να ανανεωθεί η φάση για οφσάιντ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα