Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης: Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα...

Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης: Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα...

bet365

Τέσσερα χρόνια είναι πολλά. Και είναι και τεράστια η διαδρομή που μπορεί να διανύσει μια ομάδα. Και είναι και πολλές οι αλλαγές. Πόσο διαφορετικά, λοιπόν, θα είναι τα πράγματα φέτος στο Παρίσι, από τη συνάντηση των Λίβερπουλ και Ρεάλ στο Κίεβο;

Αν σκεφτεί κανείς ότι η Μάντσεστερ Σίτι έκανε την απόλυτη ανατροπή απέναντι στην Άστον Βίλα με τρία γκολ μέσα σε 5 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα για να «σπάσει» καρδιές και να κατακτήσει τη φετινή Premier League, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πόσα πράγματα μπορούν να γίνουν σε τέσσερα χρόνια στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Ομάδες μπορούν να «ξηλωθούν» και να «χτιστούν» από την αρχή, να περάσουν από κακές περιόδους, να επανέλθουν δριμύτερες, άνθρωποι να πηγαινοέρχονται στην άκρη των πάγκων. Πολλά μπορούν να διαφοροποιήσουν το σκηνικό. Και φυσικά εχει τεράστιες αλλαγές και το σκηνικό της συνάντησης των Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης από τον τελικό του 2018 στο Κίεβο, με την φετινή κατάσταση που θ' αντικρίσει ο πλανήτης το βράδυ του Σαββάτου στο Παρίσι.

  • Η ασφάλεια της Λίβερπουλ στην εστία

Και ποιος δεν θυμάται τι είχε συμβεί με τον Λόρις Κάριους σ' εκείνο το παιχνίδι; Και μπορεί το ανάποδο ψαλίδι του Γκάρεθ Μπέιλ να μην μπορούσε να το σταματήσει κανείς, όμως, τα γκολ που δέχθηκε από την πίεση του Μπενζεμά και το μακρινό σουτ του Ουαλού που του έφυγε μέσα από τα χέρια, καταδίκασαν τη Λίβερπουλ στην ήττα και την απώλεια του τίτλου.

Φέτος, είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Υπάρχει ο σπουδαίος Άλισον Μπέκερ στα γκολπόστ των «κόκκινων». Ο Βραζιλιάνος που εμπνέει απόλυτη ασφάλεια και σιγουριά στους αμυντικούς του και σε όλη την υπόλοιπη ομάδα. Ο Κάριους, όσο κι αν είναι περίεργο, βρίσκεται κανονικά μέχρι και φέτος στο ρόστερ της Λίβερπουλ, αφού το συμβόλαιό του λήγει το φετινό καλοκαίρι. Παραχωρήθηκε δανεικός, δεν... στέριωσε πουθενά αφού ήταν «γκαφατζής» και πλέον το έχει ρίξει στη γυμναστική, «φουσκώνοντας» αρκετά το σώμα του.

  • Η ενισχυμένη επίθεση των «κόκκινων» με... υγιή Σαλάχ

Πίσω στο Κίεβο, η επίθεση των Σαλάχ ΜανέΦιρμίνο «έσπασε» πολύ γρήγορα με τον τραυματισμό του Αιγύπτιου στον ώμο, σε κόντρα που έβαλε με τον Σέρχιο Ράμος. Είτε ο Ισπανός το είχε κάνει επίτηδες, είτε όχι, η κουβέντα αυτή ανήκει στο παρελθόν. Το θέμα πλέον είναι ότι στη θέση του «Φαραώ» είχε περάσει ο Άνταμ Λαλάνα και κάπως έτσι το γκολ του Μανέ δεν ήταν αρκετό. Στον πάγκο υπήρχε ο Ντόμινικ Σολάνκε και ουδείς άλλος επιθετικός. Φέτος, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και πολύ πιο... δυνατά για τους «κόκκινους».

Πέρα από την παρουσία του Σαλάχ, ο οποίος ελπίζει φυσικά να είναι απόλυτα υγιής και να βοηθήσε σε ολόκληρο τον τελικό, τα «όπλα» της Λίβερπουλ είναι πολλά. Και πέρα από τον Σαντιό Μανέ που είχε σκοράρει στο Κίεβο, πλέον υπάρχουν οι τρομεροί Ντιόγο Ζότα και Λουίς Ντίας, ενώ, ο Ρομπέρτο Φιρμίνο μπορεί να έχει χάσει τη θέση του σε προτεραιότητα, όμως παραμένει απόλυτα πιστός και αποτελεσματικός. Και οι επόμενες επιλογές είναι ο Τακούμι Μιναμίνο, αλλά και ο Ντιβόκ Οριγκί που πλέον αποχωρεί ως... θρύλος, μόλις ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις.

  • Ο αναγεννημένος Μπενζεμά δίχως τον Κριστιάνο

Ο Καρίμ Μπενζεμά βρισκόταν και το 2018 στην επίθεση της Ρεάλ Μαδρίτης και φυσικά πέτυχε το ένα από τα τρία τέρματα των «μερένγκες» με την απόφαση να πιέσει τον... ζαλισμένο από την τροπή που είχε πάρει ο τελικός, Λόρις Κάριους. Ο Γάλλος, πλαισιωνόταν τότε από τους Ίσκο και Κριστιάνο Ρονάλντο. Και ο Πορτογάλος μπορεί να μη φάνηκε ιδιαίτερα στην αναμέτρηση του Κιέβου, ωστόσο, η παρουσία του σε γενικότερο πλαίσιο έκανε... κακό στον φετινό πρώτο σκόρερ της «βασίλισσας».

Είναι απαραίτητο για τη Λίβερπουλ να προσέξει τρομερά τον τρόπο με τον οποίο θα σταματήσει τον Καρίμ Μπενζεμά και είναι απαραίτητο για την Ρεάλ να φροντίσει πως ο ποδοσφαιριστής θα βρεθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να κάνει γκολ ακόμα και την παραμικρή ευκαιρία. Δεν του είναι δύσκολο να καταλάβει πως η μπάλα περνάει από τη χαραμάδα και να την προλάβει για να τη στείλει στα δίχτυα. Άλλωστε, έχει... ερωτική σχέση με την αντίπαλη εστία τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Πίσω του, πάντως, θα κινούνται ξανά οι Κρόος, Καζεμίρο και Μόντριτς. Οπότε... συνεργασία με κλειστά μάτια.

  • Από τον Ζιντάν στον Αντσελότι

Το 2018 ο Ζινεντίν Ζιντάν ήταν εκείνος που βρισκόταν στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης και κρατώντας σταθερότατα το «τιμόνι» οδήγησε το μαδριλένικο κλαμπ στο τρίτο διαδοχικό ευρωπαϊκό τρόπαιο μετά από εκείνα του 2016 στο Μιλάνο και του 2017 στο Κάρντιφ. Ο Γάλλος έγραψε την ιστορία του και αποχώρησε, για να επιστρέψει τον Μάρτιο του 2019 και να διορθώσει όλα τα κακώς κείμενα που είχε η Ρεάλ Μαδρίτης.

Απέναντί του σ' εκείνο τον τελικό είχε τον Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος, ως προπονητής της Λίβερπουλ διεκδικούσε τίτλο για δεύτερη φορά και ήταν έτοιμος για το πρώτο... μάθημα από την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση στην ομάδα του λιμανιού. Το 2016 στους πρώτους μήνες της θητείας του στον σύλλογο είχε χάσει το Europa League από την Σεβίλλη και το δυο χρόνια αργότερα έχασε το Champions League από τους «μερένγκες». Και όλοι ήξεραν ακριβώς τι ήθελαν έπειτα από εκείνο το ματς. Και κατάφεραν να επιστρέψει την αμέσως επόμενη σεζόν για να το πάρουν στη Μαδρίτη.

Ο Κάρλο Αντσελότι το περασμένο καλοκαίρι άφησε στα κρύα του λουτρού την Έβερτον και το «Γκούντισον Παρκ». Και τόνισε πως το κάλεσμα της Ρεάλ Μαδρίτης άλλαξε τα πάντα στις σκέψεις του, αφού δεν είχε την παραμικρή πρόθεση να φύγει από τα «ζαχαρωτά». Επειδή, όμως, στη Ρεάλ δεν μπορεί ν' αρνηθεί σχεδόν κανείς, αποφάσισε κι εκείνος να γυρίσει στο «Μπερναμπέου». Και το έκανε με ηχηρό τρόπο, κατακτώντας την LaLiga και διεκδικώντας τώρα την κορυφή της Ευρώπης.

Φέτος έγινε ο μοναδικός που έχει αναδειχθεί πρωταθλητής σε Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία, Γερμανία και Ιταλία, ενώ ενώ με την παρουσία της Ρεάλ στο Παρίσι, ο Αντσελότι γίνεται ο πρώτος που διεκδικεί το «ιερό δισκοπότηρο» πέντε φορές, μετά το 2003, το 2005, το 2007 και το 2014.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα