Τσάβι Αλόνσο για τον μυθικό τελικό του 2005 κόντρα στη Μίλαν: «Ήταν το θαύμα της Κωνσταντινούπολης!» (vid)

Κώστας Τόπας
Τσάβι Αλόνσο για τον μυθικό τελικό του 2005 κόντρα στη Μίλαν: «Ήταν το θαύμα της Κωνσταντινούπολης!» (vid)

bet365

Ο Τσάβι Αλόνσο θυμήθηκε το έπος της Λίβερπουλ στην Κωνσταντινούπολη το 2005 και μίλησε για τις αναμνήσεις του από εκείνο το ιστορικό παιχνίδι κόντρα στη Μίλαν

Η επιτυχία της Λίβερπουλ στο Champions League το 2005 κόντρα στη Μίλαν δεν θα ξεχαστεί ποτέ και ο Τσάβι Αλόνσο ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές εκείνης της ιστορικής βραδιάς. Οι «ροσονέρι» ήταν μπροστά στο σκορ με 3-0. Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο όλα γύρισαν τούμπα σε μόλις έξι λεπτά. Στο 54' ο Στίβεν Τζέραρντ πέτυχε αυτό που μέχρι εκείνη την στιγμή φάνταζε ως «το γκολ της τιμής», στο 56' ο Σμίτσερ μείωσε στο 3-2 και στο 60' ο Τσάβι Αλόνσο έκανε το 3-3. Τελικά, η Λίβερπουλ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στην διαδικασία των πέναλτι κι έγραψε ιστορία με χρυσά γράμματα.

Μιλώντας στο BT Sport ενόψει του φετινού τελικού του Champions League μεταξύ Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης (28/05, 22:00), ο 40χρονος πλέον, Τσάβι Αλόνσο μίλησε για τις αναμνήσεις του από εκείνο παιχνίδι, το οποίο και χαρακτήρισε «το θαύμα της Κωνσταντινούπολης».

«Όλοι θυμόμαστε ότι μπήκαμε στη φυσούνα στο ημίχρονο και ακούγαμε τους οπαδούς. Τους ακούγαμε να τραγουδούν και να υποστηρίζουν και μάλλον αυτό μας έδωσε ένα επιπλέον κίνητρο. Πίστευαν σε εμάς και έπρεπε να τους κάνουμε περήφανους. Λέγαμε ότι πρέπει να προσπαθήσουμε τουλάχιστον να πολεμήσουμε γιατί αυτό που συνέβαινε δεν ήταν αρκετά καλό. Τελικά λίγο αργότερα, γράψαμε ιστορία και το είπαμε πως ότι ήταν το θαύμα της Κωνσταντινούπολης! Μετά από σχεδόν 20 χρόνια, μιλάμε ακόμα για αυτόν τον τελικό και τον θυμόμαστε πολύ καλά».

@Photo credits: Video Screen
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα