UEFA: «Καταδικάζουμε την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία»

Βασίλης Μπαλατσός
UEFA: «Καταδικάζουμε την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία»

bet365

Η UEFA μέσω επίσημης τοποθέτησης καταδίκασε την εισβολή των στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου λίγο μετά την... γκάφα της και την ευχή της για «Καλή Πέμπτη», ενώ πριν λίγες ώρες ξεκίνησε η εισβολή των στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας στην Ουκρανία έσπευσε να τοποθετηθεί για τις εξελίξεις. Η UEFA μέσω ανακοίνωσης καταδίκασε την επίθεση των Ρώσων και επισήμανε πως η ποδοσφαιρική κοινότητα είναι έτοιμη να «δώσει χείρα βοηθείας στον λαό της Ουκρανίας». Θυμίζουμε πως η διοργανώτρια αρχή του Champions League συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με θέμα την αλλαγή έδρας του τελικού της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ο οποίος είχε οριστεί στη «Gazprom Arena» με τις αποφάσισεις να αναμένονται να ανακοινωθούν αύριο (25/2).

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η UEFA συμμερίζεται τη σημαντική ανησυχία της διεθνούς κοινότητας για την κατάσταση ασφαλείας που αναπτύσσεται στην Ευρώπη και καταδικάζει σθεναρά τη συνεχιζόμενη ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.

Ως το κυβερνών σώμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η UEFA εργάζεται ακούραστα για την ανάπτυξη και την προώθηση του ποδοσφαίρου σύμφωνα με τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες όπως η ειρήνη και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο πνεύμα του ολυμπιακού χάρτη. Παραμένουμε αποφασισμένοι στην αλληλεγγύη μας με την ποδοσφαιρική κοινότητα της Ουκρανίας και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε χείρα βοηθείας στον ουκρανικό λαό.

Αντιμετωπίζουμε αυτήν την κατάσταση με τη μέγιστη σοβαρότητα και επείγουσα ανάγκη. Οι αποφάσεις θα ληφθούν από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA και θα ανακοινωθούν αύριο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα