Μπενφίκα – Ντιναμό Κιέβου 2-0: Οι «Αετοί» πέταξαν στους «16» με σούπερ Βλαχοδήμο!

Newsroom
Μπενφίκα – Ντιναμό Κιέβου 2-0: Οι «Αετοί» πέταξαν στους «16» με σούπερ Βλαχοδήμο!

bet365

Η Μπενφίκα δέχθηκε το δώρο της Μπάγερν, επικράτησε 2-0 εντός έδρας της Ντιναμό Κιέβου και πανηγύρισε την πρόκριση στους «16» του Champions League. Εξαιρετικός ο Βλαχοδήμος.

Ο Σεφέροβιτς δεν έδωσε την πρόκριση στο Καμπ Νόου, αλλά η Μπάγερν αποδείχθηκε σύμμαχος της Μπενφίκα! Οι Βαυαροί νίκησαν εύκολα τη Μπαρτσελόνα και η ομάδα του Ζεσούς φρόντισε να μην κάνει νέο χαρακίρι. Με τον Βλαχοδήμο να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση, οι «Αετοί» επικράτησαν 2-0 της Ντιναμό Κιέβου και ακολούθησαν τη Μπάγερν στην επόμενη φάση.

Κι όμως το παιχνίδι άρχισε με… τρελό καρδιοχτύπι για τους γηπεδούχους, μιας και στο 7ο λεπτό ο Τσιγκάνκοβ έχασε την ευκαιρία της χρονιάς, αφού σε κενό τέρμα… κατάφερε να στείλει τη μπάλα άουτ. Οι Ιβηρες πήραν τον έλεγχο, πίεσαν και σε έξι λεπτά… σφράγισαν το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Στο 16’ ο Γιάρεμτσουκ πέτυχε το 1-0 και στο 22’ ο Ζιλμπέρτο διαμόρφωσε το 2-0. Κι όμως, οι Ουκρανοί δεν παράτησαν το ματς, πίεσαν για το γκολ που θα τους έβαζε στο παιχνίδι, αλλά σε δυο περιπτώσεις στο α' μέρος, ο Βλαχοδήμος ήταν στη σωστή θέση και νίκησε τον Βέρμπιτς.

Ιδιο σκηνικό και στην επανάληψη, η Ντιναμό πίεζε, έχασε μεγάλες ευκαιρίες, με τον Ελληνα γλκίπερ να κάνει μεγάλες επεμβάσεις στις προσπάθειες των Μπουγιάλσκι και Γκερμάς. Οι Ουκρανοί δεν μπόρεσαν να βρουν γκολ ούτε στο 70' όταν ο Σίντορτσουκ σε κενό τέρμα έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 75' ο Βλαχοδήμος νίκησε και τον Τίμτσικ και κάπου εκεί μπήκε τέλος στις όποιες ελπίδες για κάτι θετικό.

Mπενφίκα: Βλαχοδήμος, Αλμέιδα, Οταμέντι, Βερτόνχε, Ζιλμπέρτο (73' Λαζάρο), Πίτσι (59' Έβερτον), Βάιγκλμ, Μάριο (73' Τάαραμπτ), Γκριμάλδο, Σίλβα (82' Μπερνάρντο), Γιάρεμτσουκ (82΄ Νούνιεθ)

Ντιναμό Κιέβου: Mπουσχάν, Τίμτσικ,Ζαμπαρνγί, Σιρότα, Μικολένκο, Σίντορτσουκ (86' Αντριγέβσκι), Σαπαρένκο, Μπουγιάλσκι, Βέρμπιτς (64' ντε Πένα), Τσιγκάνκοβ (79' Καραβάεβ), Γκάρμας (79' Ραμίρεζ)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα