Champions League: Πήραν 15 βαθμούς, αλλά όχι την πρωτιά

Champions League: Πήραν 15 βαθμούς, αλλά όχι την πρωτιά

Champions League: Πήραν 15 βαθμούς, αλλά όχι την πρωτιά

bet365

Μπάγερν, Λίβερπουλ και Άγιαξ έκαναν το 5/5 στο Champions League και εξασφάλισαν άνετα την πρώτη θέση του ομίλου τους. Ωστόσο, στο παρελθόν έχουν υπάρξει ομάδες που έφτασαν στους 15 βαθμούς, χωρίς να τερματίσουν στην κορυφή. Γράφει ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος.

Μάντσεστερ Σίτι (2013-14)

Σε «σάκο του μποξ» μετατράπηκαν σε αυτόν τον όμιλο η Βικτόρια Πλζεν και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστερ Σίτι ήταν τα αφεντικά από την αρχή, φτάνοντας σε πολλές περιπτώσεις σε εντυπωσιακές νίκες. Η πρωτιά κρίθηκε στα μεταξύ τους παιχνίδια, αφού και οι δύο έκαναν το 4/4 απέναντι σε Τσέχους και Ρώσους. Η Μπάγερν νίκησε με 3-1 στο Μάντσεστερ, ενώ η Σίτι απάντησε με διπλό στο Μόναχο με 3-2. Αυτό το ένα γκολ έκανε τη διαφορά στο τέλος, με τους Βαυαρούς να παίρνουν στην ισοβαθμία την πρωτιά στον όμιλο. Αντίθετα, οι «πολίτες» έμειναν στη δεύτερη θέση, παρά το γεγονός ότι είχαν πέντε νίκες και μάζεψαν 15 πόντους.

city

Μπάγερν (2017-18)

Οι Βαυαροί ήταν για μία ακόμη φορά πρωταγωνιστές σε σενάριο με 15 βαθμούς χωρίς πρωτιά. Αυτή τη φορά, όμως, όχι σε ρόλο θύτη, αλλά σε αυτόν του θύματος. Η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν κυριολεκτικά ασυναγώνιστη στον όμιλο, παίρνοντας εντυπωσιακές νίκες με τρία, τέσσερα, πέντε και... έξι γκολ διαφορά. Σέλτικ και Άντερλεχτ περιορίστηκαν σε ρόλο κομπάρσου, με την πρωτιά να κρίνεται στα παιχνίδια της Παρί με την Μπάγερν. Η γαλλική ομάδα είχε νικήσει με 3-0 στο γήπεδό της, ενώ στην τελευταία αγωνιστική οι Βαυαροί επικράτησαν με 3-1 στο Μόναχο. Και οι δύο ομάδες τερμάτισαν με 15 βαθμούς, όμως η γερμανική ομάδα υπολειπόταν στην ισοβαθμία και ήρθε δεύτερη.

bay

Μπαρτσελόνα (2020-21)

Η μονομαχία Μέσι-Ρονάλντο μονοπώλησε το ενδιαφέρον στις περσινές αναμετρήσεις της Μπαρτσελόνα με τη Γιουβέντους στους ομίλους του Champions League. Οι «μπλαουγκράνα» έδειχναν να είναι το απόλυτο αφεντικό στον όμιλο με Ντιναμό Κιέβου και Φερεντσβάρος, επίσης. Είχαν πάρει διπλό στο Τορίνο (2-0) στη δεύτερη αγωνιστική, ενώ έκαναν το 4/4 απέναντι σε Ουκρανούς και Ούγγρους. Με 15 βαθμούς σε πέντε αγωνιστικές, η Μπαρτσελόνα ήταν έτοιμη να κάνει το απόλυτο στον όμιλο, υποδεχόμενη τη Γιουβέντους στην τελευταία αγωνιστική. Όμως, η «Μεγάλη Κυρία», που είχε νικήσει κι αυτή μέσα-έξω την Ντιναμό και τη Φερεντσβάρος, είχε άλλη άποψη. Με πρωταγωνιστή τον Κριστιάνο «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι με 3-0 και «έκλεψε» την ύστατη στιγμή την πρωτιά στον όμιλο. Και οι δύο τερμάτισαν με 15 βαθμούς, όμως η Μπαρτσελόνα έμεινε δεύτερη στην ισοβαθμία.

bar

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα