Μάλμε - Ζενίτ 1-1: «Κλείδωσαν» Europa League στο 90+2' οι Ρώσοι (vid)

Μάλμε - Ζενίτ 1-1: «Κλείδωσαν» Europa League στο 90+2' οι Ρώσοι (vid)

bet365

Με το «χρυσό» γκολ του Ρακίτσκι από την άσπρη βούλα στο 90+2', η Ζενίτ των 10 παικτών από το 86' πήρε τον βαθμό στην έδρα της Μάλμε (1-1) και εξασφάλισε την 3η θέση που οδηγεί στο Europa League.

Ο «τελικός» της 3ης θέσης του 8ου ομίλου στη Σουηδία δεν είχε νικητή. Κι αυτό, αυτομάτως κατέστησε κερδισμένους τους φιλοξενούμενους. Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης χρειάστηκε να υπομείνει μέχρι τις καθυστερήσεις, αλλά τελικά βρήκε το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης κόντρα στη Μάλμε (1-1) κι έφυγε με τον βαθμό, ο οποίος της ήταν αρκετός για να τσεκάρει το εισιτήριο της 3ης θέσης που οδηγεί στην ενδιάμεση φάση των νοκ-άουτ του Europa League.

Τα πράγματα δεν ήταν ιδανικά για το σύνολο του Σεργκέι Σέμακ, που είδε την πλάτη των Σουηδών στο σκορ από το 28ο λεπτό. Ο Ρικς με ωραίο πλασέ έσπασε το «ρόδι» για τη Μάλμε που δεν είχε σκοράρει ούτε μία φορά στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές, ένα γκολ που έδειξε ότι θα κουβαλήσει την ομάδα του Γιαν Νταλ Τόμασον ως το τρίποντο ελπίδας για την 3η θέση μετά και το χαμένο πέναλτι του Τζιούμπα στο 52', ο οποίος νικήθηκε από τον Νταλίν.

Σαν να μην έφτανε αυτό, πάνω που έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης, στο 86' έμεινε και με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Τσιστιακόβ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ακόμη κι έτσι, όμως, το φινάλε ανήκε στην ομάδα της Αγίας Πετρούπολης. Δεύτερο κερδισμένο πέναλτι κι αυτή τη φορά εκτελεστής ο Ρακίτσκι, ο οποίος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και έγραψε το τελικό 1-1.

Μάλμε (Γιαν Νταλ Τόμασον): Ντάλιν, Λάρσον, Αχμέντχοτζιτς, Μπρόρσον, Μοισάντερ, Πένα (78' Ρακίπ), Ινοσέντ, Λεβίτσκι, Ρικς, Μπιρμάντσεβιτς (69’ Όλσον), Τσόλακ

Ζενίτ (Σεργκέι Σέμακ): Κερζακόβ, Τσιστιακόβ, Λόβρεν (46’ Ερόκιν), Ρακίτσκι, Σάντος, Γουεντέλ, Καραβάεβ, Μάλκομ (90+4' Κρούγκοβοϊ), Κλαουντίνιο (46’ Μόστοβοϊ), Μπάριος, Τζιούμπα

Βαθμολογία

1. Τσέλσι 12 (10-1)

2. Γιουβέντους 12 (9-6)

3. Ζενίτ 4 (7-7)

4. Μάλμε 1 (1-13)

Τελευταία αγωνιστική (8/12):

Ζενίτ – Τσέλσι

Γιουβέντους - Μάλμε

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα