Γιουβέντους - Ζενίτ 4-2: Πάρτι και πρόκριση στους «16» (vid)

Γιουβέντους - Ζενίτ 4-2: Πάρτι και πρόκριση στους «16» (vid)

bet365

Στο Champions League κάνει πάρτι η Γιουβέντους και το 4-2 κόντρα στη Ζενίτ της έδωσε την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Η Γιουβέντους εκτός συνόρων είναι άλλη ομάδα! Εκρηκτική, παθιασμένη με σούπερ επίθεση! Η «Μεγάλη Κυρία» αντέδρασε στις διαδοχικές ήττες στη Serie A και απάντησε με τεσσάρα στη Ζενίτ. Η Γιούβε επικράτησε 4-2 στο Τορίνο, πέτυχε το 4 στα 4 και προκρίθηκε στους «16» του Champions League.

Είχε ευκαιρίες, γκολ, αλλά και… αυτογκόλ!

To πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε στο Τορίνο με ανάμεικτα συναισθήματα. Καλό ποδόσφαιρο, ευκαιρίες, πάθος, αλλά και το ματς με τη Ζενίτ ισόπαλο 1-1. Αν ο Αλέγκρι ήθελε αντίδραση από την ομάδα του μετά τις πρόσφατες ήττες στη Serie A, σίγουρα θα έμεινε ευχαριστημένος από αυτά που είδε. Οι Bianconeri δημιουργούσαν συνεχώς, σκόραραν, αλλά μια άτυχη στιγμή με τον Μπονούτσι έφερε την ισοφάριση.

Η Γιουβέντους μόλις στο 11ο λεπτό άνοιξε το σκορ, όταν ο Ντιμπάλα με υπέροχο αριστερό πέτυχε το 1-0. Ηταν το 105ο του γκολ με τη φανέλα της «Κυρίας», αφήνοντας πίσω του τον Πλατινί. Η πίεση έγινε εντονότερη, ωστόσο, ούτε ο Μοράτα στο 18', αλλά ούτε και ο Μπερναρντέσκι στο 20' βρήκαν δίχτυα. Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, όμως μια στιγμή ατυχίας έφερε την ισοφάριση. Ο Καραβάεβ έκανε τη σέντρα, ο Μπονούτσι έβαλε λάθος το κεφάλι του κι έγινε προσωρινά ο μοιραίος. Η «Μεγάλη Κυρία» συνέχισε την πίεση και στο 37’ βρήκε δίχτυα ο Μοράτα, όμως ήταν σε θέση οφσάιντ.

Εντυπωσιακή, αλλά και ουσιαστική η Γιουβέντους!

Όπως και το α’ μέρος, έτσι και το β’ μέρος ανήκε ολοκληρωτικά στη Γιουβέντους. Καλό ποδόσφαιρο, εξαιρετική κυκλοφορία και στο 58’ ήρθε η… λύτρωση! Ο Κιέζα κέρδισε πέναλτι και ο Ντιμπάλα βρέθηκε στην άσπρη βούλα. Ο Αργεντίνος… πάγωσε το Τορίνο με την άστοχη εκτέλεση, όμως ο διαιτητής έδειξε επανάληψη, μιας οι παίκτες της Ζενίτ μπήκαν γρήγορα στην περιοχή. Ο Αργεντίνος δεν αστόχησε τη δεύτερη φορά, πέτυχε το 2-1, φτάνοντας τα 18 γκολ στο Champions League. Eτσι, έγινε ο 3ος σκόρερ της ομάδας στη διοργάνωση πίσω από τους Ντελ Πιέρο (42) και Τρεζεγκέ (25).

Η Ζενίτ προσπάθησε, όμως ο Σέζνι είχε εξαιρετική αντίδραση στο σουτ του Κλαουντίνιο στο 67’. Η Γιουβέντους πίεσε για το τρίτο γκολ, είχε δοκάρι με τον ΜακΚένι, αλλά στην επόμενη φάση ο Κιέζα με υπέροχη ενέργεια πέτυχε το 3-1. Η «Κυρία» ήταν εντυπωσιακή και ο Μοράτα στο 82’ πέτυχε το 4-1. Η Ζενίτ το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις με τον Αζμούν. Ηταν η πρώτη φορά από τη σεζόν 2004-05 που η ομάδα του Τορίνο πέτυχε τέσσερις νίκες στις ισάριθμες πρώτες στροφές της διοργάνωσης.


Γιουβέντους: Σέζνι, Ντανίλο, Μπονούτσι (85′ Ρουγκάνι), Ντε Λιχτ, Αλεξ Σάντρο, Κιέζα, ΜακΚένι, Λοκατέλι (80′ Αρτούρ), Μπερναρντέσκι (80′ Ραμπιό), Ντιμπάλα (85′ Κουλουσέφσκι), Μοράτα.

Ζενίτ: Κρίτσιουκ, Λόβρεν, Τσιστιακόφ, Ρακίτσκι (74′ Τζιούμπα), Σουτόρμιν, Βέντελ (88′ Κουζνέτσοφ), Μπάριος, Καραβάεβ (59′ Μάλκολμ), Μοστοβόι (59′ Κρουγκοβόι), Κλαουντίνιο (75′ Γερόκιν), Αζμούν.

8ος Ομιλος

Γιουβέντους - Ζενίτ 4-2
Μάλμε - Τσέλσι 0-1

Βαθμολογία σε 4 ματς

1. Γιουβέντους 12 (9-2)
2. Τσέλσι 9 (6-1)
3. Ζενίτ 3 (6-4)
4. Μάλμε 0 (0-12)


Επόμενη αγωνιστική 23/11
Τσέλσι - Γιουβέντους
Μάλμε - Ζενίτ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα