«Πρωτάρες» που έκαναν μεγάλα διπλά

«Πρωτάρες» που έκαναν μεγάλα διπλά

bet365

Με αφορμή το απόλυτο «μπαμ» της Σέριφ μέσα στο Μπερναμπέου, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε ομάδες, οι οποίες πήραν μία τεράστια εκτός έδρας νίκη, στην παρθενική τους συμμετοχή στο Champions League.

Ίντερ – Τραμπζονσπόρ 0-1 (2011-12)

Μόλις μία νίκη έχει στην ιστορία της στο Champions League η τουρκική ομάδα και αυτή την πήρε στην πρεμιέρα της στη διοργάνωση, στην έδρα ενός κορυφαίου ευρωπαϊκού συλλόγου. Στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων, η Ίντερ έπεσε «θύμα» έκπληξης μέσα στο Μεάτσα από την Τραμπζονσπόρ, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0. Αυτό το αποτέλεσμα δε στέρησε την πρωτιά από τους «νερατζούρι», όμως μέχρι σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς στην ευρωπαϊκή ιστορία της ομάδας από την Τραπεζούντα, αφού από τότε δεν έχει αγωνιστεί ποτέ ξανά στη διοργάνωση.

Μίλαν – Ζυρίχη 0-1 (2009-10)

Το 2009 η ελβετική ομάδα κατέκτησε το τελευταίο πρωτάθλημα στην ιστορία της και μετά το «σκόπελο» των προκριματικών κατάφερε για πρώτη φορά να μπει στους ομίλους του Champions League. Η κληρωτίδα δεν της χαμογέλασε, αφού έπεσε πάνω σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μίλαν. Η «βασίλισσα» της έριξε πεντάρα στην πρεμιέρα στην Ελβετία, με το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι της Ζυρίχης να είναι στο Σαν Σίρο. Αν και ελάχιστοι της έδιναν ελπίδες για κάτι καλό, κατάφερε να νικήσει τη Μίλαν με 1-0, χάρις σε ένα τέρμα του Τίχινεν. Μέχρι σήμερα, αυτή η νίκη είναι η μοναδική για τη Ζυρίχη στη διοργάνωση, αφού δεν έχει αγωνιστεί ποτέ ξανά από τότε.

Μπαρτσελόνα – Ρούμπιν Καζάν 1-2 (2009-10)

Μόλις πριν από λίγους μήνες, οι «μπλαουγκράνα» είχαν κατακτήσει το Champions League. Στην τρίτη αγωνιστική των ομίλων υποδέχονταν μια πρωτάρα στη διοργάνωση και το έργο της υπερηχητικής ομάδας του Γκουαρδιόλα έμοιαζε εύκολο. Ωστόσο, η Ρούμπιν μπήκε με το «μαχαίρι στα δόντια» μέσα στο Καμπ Νου, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο δεύτερο λεπτό. Μπορεί ο Ιμπραϊμοβιτς να ισοφάρισε για τους γηπεδούχους, όμως η Ρώσοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ λίγο αργότερα, φτάνοντας στο τελικό 1-2. Ένα σκορ, που δεν επηρέασε την πορεία της παρέας του Μέσι στον όμιλο, όμως ήχησε σαν βόμβα στα αφτιά της ποδοσφαιρικής Ευρώπης.

Ρόμα – Κλουζ 1-2 (2008-09)

Το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της κατέκτησε το 2008 η Κλουζ και την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε για πρώτη φορά στα «αστέρια». Οι Ρουμάνοι έπεσαν σε ένα δύσκολο όμιλο με Τσέλσι και Ρόμα, όμως από την πρώτη κιόλας αγωνιστική έκαναν το «μπαμ». Στην πρεμιέρα κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τους «τζιαλορόσι» στο Ολίμπικο και παρά το γρήγορο προβάδισμα των γηπεδούχων, εκείνοι αντέδρασαν. Με δύο τέρματα του Χούλιο, η Κλουζ έφτασε στην ολική ανατροπή στη Ρώμη, παίρνοντας τη νίκη με 1-2. Αυτή ήταν η μοναδική της νίκη στους ομίλους εκείνη τη σεζόν, ενώ τέσσερα χρόνια μετά έκανε ένα ακόμη «μπαμ», νικώντας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα στο Ολντ Τράφορντ.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα