Χατ-τρικ χωρίς... αντίκρισμα

Χατ-τρικ χωρίς... αντίκρισμα

Χατ-τρικ χωρίς... αντίκρισμα

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει όλους τους ποδοσφαιριστές που έκαναν χατ-τρικ στο Champions League, όμως η ομάδα τους δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Πίπο Ινζάγκι (Αμβούργο – Γιουβέντους 4-4)

Στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, τη σεζόν 2000-01, πραγματοποιήθηκε ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια στην ιστορία της διοργάνωσης (στο ίδιο γκρουπ ήταν και ο Παναθηναϊκός). Με τις δύο ομάδες να είναι στο 1-1, ο Ινζάγκι πέτυχε δύο τέρματα, δείχνοντας να καθαρίζει την υπόθεση-νίκη για τη Γιουβέντους. Ωστόσο, με αντεπίθεση διαρκείας, το Αμβούργο έφτασε στην ολική ανατροπή και λίγα λεπτά πριν το φινάλε προηγήθηκε με 4-3. Ο Ιταλός φορ έδωσε το φιλί της ζωής στη «Μεγάλη Κυρία», αφού το δικό του τρίτο τέρμα στο ματς ήταν αυτό που έδωσε – έστω – το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

Ριβάλντο (Μίλαν – Μπαρτσελόνα 3-3)

Το μοναδικό χατ-τρικ του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ στο Champions League δε συνδυάστηκε με νίκη για τον ίδιο και την Μπαρτσελόνα. Ο Ριβάλντο ήταν στην ουσία μια ομάδα μόνος του απέναντι στη Μίλαν, στο παιχνίδι για τη φάση των ομίλων τη σεζόν 2000-01. Δύο απευθείας εκτελέσεις φάουλ και μία κεφαλιά-ψαράκι ήταν στο ρεπερτόριο του «Ρίμπο» εκείνη τη βραδιά στο Σαν Σίρο. Μόνο που δεν αρκούσαν για να φτάσουν οι «μπλαουγκράνα» στη νίκη, μένοντας στο 3-3 απέναντι στην ιταλική ομάδα.

Ρονάλντο (Μάντσεστερ Γιουν. – Ρεάλ Μαδρίτης 4-3)

Στην πλούσια καριέρα του, το «φαινόμενο» δεν κατάφερε ποτέ να κατακτήσει το Champions League, παρά το γεγονός πως ήταν μέλος κορυφαίων ομάδων, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης των “galacticos”. Το μοναδικό του χατ-τρικ στη διοργάνωση ήρθε σε αγώνα που η «βασίλισσα» ηττήθηκε, όμως η συγκεκριμένη ήττα δεν της κόστισε. Στην προημιτελική φάση της σεζόν 2002-03, η Ρεάλ είχε νικήσει με 3-1 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο πρώτο παιχνίδι του Μπερναμπέου. Στον επαναληπτικό, οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν απάντηση σε κάθε γκολ του Ρονάλντο, όμως δεν έκαναν τη μεγάλη ανατροπή. Πήραν μια νίκη γοήτρου με 4-3 και η πρόκριση πήγε στην ισπανική ομάδα.

Γκάρεθ Μπέιλ (Ίντερ – Τότεναμ 4-3)

Ήταν το παιχνίδι, που ουσιαστικά «συστήθηκε» στην ποδοσφαιρική Ευρώπη ο Ουαλός άσος. Η σεζόν 2010-11 ήταν κομβική για την καριέρα του, καθώς αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο Champions League, ενώ από αριστερός μπακ μετατράπηκε σε εξτρέμ παγκόσμιας κλάσης. Στην τρίτη αγωνιστική των ομίλων, η Τότεναμ βρέθηκε απέναντι στο φάσμα μιας πολύ βαριάς ήττας από την Ίντερ. Από το 8’ αγωνιζόταν με δέκα παίκτες και στο 35’ το σκορ ήταν ήδη στο 4-0. Στην επανάληψη, ο Μπέιλ όχι μόνο έσωσε τα προσχήματα για τους «πετεινούς», αλλά εξέθεσε ανεπανόρθωτα την αμυντική γραμμή των «νερατζούρι». Με εκπληκτική εμφάνιση και τρία τέρματα μείωσε σε 4-3 στο Μεάτσα και από εκείνη τη βραδιά μπήκε στα «ραντάρ» των κορυφαίων ευρωπαϊκών κλαμπ.

Ιρφάν Καβετσί (Μπασακσεχίρ – Λειψία 3-4)

Μόλις μία σεζόν έχει αγωνιστεί στο Champions League και έχει σκοράρει μόνο σε ένα παιχνίδι. Και σε αυτό έκανε χατ-τρικ. Μόνο που δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του ούτε καν στην ισοπαλία. Η Μπασακσεχίρ έπαιζε το τελευταίο της χαρτί για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, υποδεχόμενη τη Λειψία για την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων. Ο Καβετσί απάντησε και στο 0-2 και στο 1-3 των φιλοξενούμενων, σημειώνοντας συνολικά τρία τέρματα. Η αναμέτρηση όδευε προς την ισοπαλία, όμως στις καθυστερήσεις η γερμανική ομάδα είχε τον τελευταίο λόγο και πήρε τη νίκη με 3-4.

Κρίστοφερ Ενκουκού (Μάντσεστερ Σίτι – Λειψία 6-3)

Ο τελευταίος που προστέθηκε στη λίστα των ποδοσφαιριστών, με τρία γκολ σε ένα ματς χωρίς... αποτέλεσμα. Ο Γάλλος χαφ προσπάθησε μόνος του να σταματήσει την «πολεμική» μηχανή του Πεπ Γκουαρδιόλα, αλλά... μάταια. Σημείωσε τρία τέρματα στο Ετιχάντ, όμως η Μάντσεστερ Σίτι ήταν σαρωτική στην επίθεση. Το τελικό σκορ έγραψε 6-3, με τον Ενκουκού να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τη Λειψία, χωρίς όμως να μπορεί να τα βάλει με τον επιθετικό πλουραλισμό των «πολιτών».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα