Τσέλσι - Ζενίτ 1-0: Ο «καυτός» Λουκάκου ξελάσπωσε τους Μπλε

Newsroom
Τσέλσι - Ζενίτ 1-0: Ο «καυτός» Λουκάκου ξελάσπωσε τους Μπλε

bet365

Η καλή παράδοση της Τσέλσι απέναντι στις ρωσικές ομάδες συνεχίστηκε και στην πρεμιέρα, με τον... βραβευμένο Τόμας Τούχελ να βλέπει τον «καυτό» Λουκάκου να ξελασπώνει τους Μπλε που ξεκίνησαν με το δεξί απέναντι στη Ζενίτ (1-0).

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν απένειμε βραβεία σε Τούχελ και στους τρεις... σωματοφύλακες του για την περσινή εκπληκτική πορεία προς την κατάκτηση και ολόκληρο το «Στάνφορντ Μπριτζ» βρισκόταν στο πόδι.

Η βραδιά προδιαγραφόταν από την αρχή πως θα ήταν ξεχωριστή για τους Μπλε, όμως η Ζενίτ τους έβαλε δύσκολα και είχε βάλει στόχο να τους χαλάσει την ιδανική πρεμιέρα. Αφού ξεπέρασαν όμως την πρεμούρα του πρώτους μέρους, οι Λονδρέζοι ανέβασαν την απόδοσή τους και πέτυχαν το γκολ της νίκης με τον «δαιμονισμένο», Ρομέλου Λουκάκου που μετράει ήδη 4 γκολ σε τέσσερις συμμετοχές.

Στα πρώτα 45 λεπτά πάντως το σύνολο του Τούχελ δεν ήταν καθόλου πειστικό, με τη Ζενίτ να παίρνει σταδιακά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να απωθεί τους «Μπλε» από τα καρέ. Ενδεικτικό της επιθετικής αφλογιστίας των γηπεδούχων αποτελεί το γεγονός πως δεν κατέγραψαν ούτε μια τελική στο στόχο στο πρώτο μέρος με το 0-0 να παραμένει μέχρι την ανάπαυλα.

Ο Λουκάκου έδωσε και πάλι τη λύση

Η εικόνα έπρεπε να αλλάξει άρδην και όσο κυλούσε ο χρόνος, οι Μπλε έβρισκαν όλο και περισσότερους τρόπους για να απειλήσουν τους Ρώσους. Τελικά, ο συνήθης ύποπτος Ρομέλου Λουκάκου έλυσε τον γόρδιο δεσμό με καρφωτή κεφαλιά στο 69', συνεχίζοντας την καλή παράδοση των Λονδρέζων απέναντι σε ρωσικές ομάδες (αήττητοι στην ιστορία τους).

Μάλιστα αυτό ήταν το γκολ Νο.14 του Βέλγου σε ευρωπαϊκή διοργάνωση από την έναρξη της σεζόν 2019-2020, με μόνο τρεις ποδοσφαιριστές (Λέβα, Χάαλαντ, Μπρούνο Φερνάντες) να έχουν σημειώσει περισσότερα μέσα σε αυτό το διάστημα. Το γκολ του Λουκάκου απέβαλε το άγχος της πρεμιέρας από τους νευρικούς Μπλέ, το οποίο όμως θα μπορούσε να είχε επιστρέψει αν ο Ντζούμπα δεν είχε σπαταλήσει ανεπανάληπτη ευκαιρία δέκα λεπτά πριν το φινάλε.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε την Τσέλσι να πανηγυρίζει την πρώτη της νίκη ever επί της Ζενίτ στην μοναδική τους διαχρονικά διασταύρωση και να ξεκινάει με το δεξί το ταξίδι της προς την υπεράσπιση του τίτλου.

Βαθμολογία

1. Γιουβέντους 1 (3-0) 3
2. Τσέλσι 1 (1-0) 3
3. Ζενίτ 1 (0-1) 0
4. Μάλμε 1 (0-3) 0

Επόμενη αγωνιστική 29/09

Ζενίτ - Μάλμε
Γιουβέντους - Τσέλσι

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Αθπιλικουέτα (83' Τιάγκο Σίλβα), Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Κόβασιστς, Ζορζίνιο, Αλόνσο (83' Τσίλγουελ), Ζίγιεχ (63' Ζίγιεχ), Μάουντ (90' Λόφτους Τσικ), Λουκάκου

Ζενίτ (Σεργκέι Σεμάκ): Κρίτσιουκ, Κιστιακοφ, Ρακίτσκι (88' Κρουγκοβόι), Σουτορμίν, Σάντος, Κουζγιάγιεφ, Μπάριος, Βέντελ (75' Εροκίν), Μάλκολμ (75' Ντζούμπα), Κλαουντίνιο (88' Μοστοβόι), Αζμούν

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα