Τσέλσι: Η εξήγηση του Τούχελ για την αλλαγή του Κέπα για τα πέναλτι (vids)

Βασίλης Τεμπέλης
Τσέλσι: Η εξήγηση του Τούχελ για την αλλαγή του Κέπα για τα πέναλτι (vids)

bet365

Ο Τόμας Τούχελ εξήγησε γιατί πέρασε τον Κέπα στη θέση του Εντουάρ Μεντί για τη διαδικασία των πέναλτι, με τον Βάσκο να τον δικαιώνει, χαρίζοντας στην Τσέλσι το ευρωπαϊκό Super Cup κόντρα στη Βιγιαρεάλ.

Ο Κέπα ήταν ο απροσδόκητος ήρωας για την Τσέλσι στο Μπέλφαστ, καθώς ο Τόμας Τούχελ τον πέρασε στο 119' για τη διαδικασία των πέναλτι και ο 26χρονος Βάσκος των δικαίωσε. Χάρισε το τρόπαιο του ευρωπαϊκού Super Cup στους Μπλε στον τελικό με τη Βιγιαρεάλ.

Ο 47χρονος Γερμανός προπονητής των Λονδρέζων, Τόμας Τούχελ, εξήγησε γιατί πήρε την απόφαση να περάσει τον Κέπα στη θέση του βασικού του γκολκίπερ, ειδικά για τη διαδικασία των πέναλτι. Και το εξήγησε με επιστημονικό τρόπο.

«Από τα παιδιά που ασχολούνται με τα στατιστικά δεδομένα στην ομάδα, γνωρίζαμε ότι ο Κέπα είναι καλύτερος στο να αποκρούει πέναλτι», υποστήριξε ο Τόμας Τούχελ για τον Ίβηρα, ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι.

Η συλλογή στατιστικών δεδομένων για τα πέναλτι είναι μέρος του Big Data, τα οποία παίζουν καθοριστικό ρόλο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα