Τσέλσι - Βιγιαρεάλ 6-5 πεν. (1-1 παρ.): Σούπερ κούπα με Κέπα! (vid)

Τσέλσι - Βιγιαρεάλ 6-5 πεν. (1-1 παρ.): Σούπερ κούπα με Κέπα! (vid)

bet365

Ανέλπιστος πρωταγωνιστής, Κέπα! Ο Ισπανός κίπερ μπήκε αλλαγή στο 119' για τα πέναλτι, απέκρουσε δύο και χάρισε ουσιαστικά στην Τσέλσι το πρώτο της Σούπερ Καπ στον 21ο αιώνα απέναντι στη Βιγιαρεάλ (1-1, 6-5 πεν.).

Τον Φλεβάρη του 2019, η άρνησή του στο σήμα αλλαγής του Μαουρίτσιο Σάρι, τον στιγμάτισε ως ασεβή κι εκ του αποτελέσματος «μοιραίο». Η Τσέλσι είχε ηττηθεί στη διαδικασία των πέναλτι από τη Μάντσεστερ Σίτι (3-4) κι από τότε ο Ισπανός κίπερ σταδιακά πέρασε στο περιθώριο των Μπλε. Σχεδόν δυόμισι χρόνια αργότερα, ήταν η στιγμή του να «λάμψει», να εξιλεωθεί. Αυτή τη φορά ήταν εκείνος που πήρε το «βάπτισμα» του Τόμας Τούχελ από τον πάγκο για τα πέναλτι, αντικαθιστώντας τον Εντουάρ Μεντί στο 119' και χάρη σε δύο δικές του αποκρούσεις, οι Μπλε κατέβαλαν την αντίσταση της Βιγιαρεάλ (1-1, 6-5 πεν.) και κατέκτησαν το πρώτο τους Σούπερ Καπ στον 21ο αιώνα και δεύτερο συνολικά μετά το 1998.

Μία... σκάλα πάνω οι Μπλε, σούπερ αλλά άτυχος Ζίγιες

Παρά τις έξι αλλαγές σε σχέση με τα πρόσωπα που είχαν κατακτήσει το Champions League τον περασμένο Μάιο, η Τσέλσι μπήκε φουριόζα στο ματς και για μεγάλο διάστημα έκανε ό,τι ήθελε στο χορτάρι. Τα ποσοστά κατοχής της άγγιξαν το 80% στο πρώτο 25λεπτο και το αποτέλεσμα της κυριαρχίας της ήταν να προηγηθεί δύο λεπτά μετά, στο 27'. Ο τρομερά φορμαρισμένος από την προετοιμασία των Μπλε, Χακίμ Ζίγιες μετέτρεψε σε γκολ με ωραίο τελείωμα εξ επαφής την άψογη ανάπτυξη από τα αριστερά των Αλόνσο-Χάβερτς, με τον Γερμανό, σκόρερ του τελικού κόντρα στη Σίτι, να πιστώνεται την ασίστ. Μάλιστα, οι Μπλε άγγιξαν και το 2-0 λίγο αργότερα, αλλά ο Ασένχο είπε «όχι» στον Αλόνσο, σε μία από τις πολλές περιπτώσεις που χρειάστηκε να επέμβει εντυπωσιακά στο ματς.

«Υποβρύχια» μεταμόρφωση και ιστορικός Μορένο

Η κάτοχος του Europa League μπορεί να ήταν φοβική στο πρώτο μέρος, αλλά είχε εκ των πραγμάτων τις δύο μεγαλύτερες ευκαιρίες πέρα από το γκολ. Η πρώτη σημειώθηκε στο 33', με τον Μεντί να σταματά τον Ντιά στο τετ-α-τετ και η δεύτερη και πιο σημαντική δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους, όταν το σουτ του Αλμπέρτο Μορένο έξω από τη μικρή περιοχή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι κι έφυγε εκτός γραμμής.

Οι ρόλοι, όμως, αντιστράφηκαν πλήρως στο δεύτερο ημίχρονο. Το Κίτρινο Υποβρύχιο βγήκε από το «καβούκι» του και προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της Τσέλσι, ο Ζεράρ Μορένο προειδοποίησε με πλασέ που κατέληξε στο δοκάρι από την επέμβαση του Μεντί στο 52' και στο 73' βρήκε το πανάξιο γκολ ισοφάρισης, γράφοντας ιστορία. Με τρομερό τελείωμα μετά το 1-2, νίκησε τον Σενεγαλέζο κίπερ κι έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Βιγιαρεάλ με 83 τέρματα, ξεπερνώντας μια για πάντα τον Τζιουζέπε Ρόσι. Παράλληλα, παραμένει ο 5ος σκόρερ στην Ευρώπη μέσα στο 2021!

Αφού το ματς έμεινε ισόπαλο στο υπόλοιπο της κανονικής διάρκειας, αλλά και της παράτασης, η ομάδα του Ουνάι Έμερι είδε το σκηνικό του νικηφόρου τελικού του Γκντανσκ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να επαναλαμβάνεται και οι Μπλε εκείνο της χαμένης παρτίδας απέναντι στη Λίβερπουλ στην προηγούμενη εμφάνισή τους σε τελικό (2019, ήττα με 4-5). Ωστόσο, με ανέλπιστο πρωταγωνιστή τον Ισπανό κίπερ, οι Λονδρέζοι έσπασαν το αρνητικό σερί των τριών τελικών και επιβεβαίωσαν τον νόμο του πρωταθλητή Ευρώπης (10 από τους 11 τελευταίους τελικούς Σούπερ Καπ στα χέρια του νικητή του Champions League).

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί (119' Κέπα), Σαλόμπα, Ζουμά (65' Κρίστενσεν), Ρούντιγκερ, Χάντσον-Οντόι (83' Αθπιλικουέτα), Καντέ (65' Ζορζίνιο), Κόβατσιτς, Αλόνσο, Ζίγιες (43' Πούλισικ), Βέρνερ (65' Μάουντ), Χάβερτς

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι): Ασένχο, Φόιθ, Αλμπιόλ, Τόρες, Πεντράθα (58' Εστουπινιάν), Γιέρεμι, Καπού (70' Γκασπάρ), Τριγέρος (70' Γκόμεθ), Μορένο (85' Μορλάνες), Ζεράρ Μορένο, Ντιά (85' Ράμπα)

Photo Credits: AP Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα