Σεντ-Ετιέν - Παρί Σεν Ζερμέν 1-1: Γκέλα στο ντεμπούτο του Ποτσετίνο (vid)

Gazzetta team
Σεντ-Ετιέν - Παρί Σεν Ζερμέν 1-1: Γκέλα στο ντεμπούτο του Ποτσετίνο (vid)

bet365

Στραβό ξεκίνημα στον πάγκο της Παρί Σεν Ζερμέν έκανε ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, με τους Παριζιάνους να μένουν στο 1-1 κόντρα στη Σεντ Ετιέν και στο -3 πια από την πρωτοπόρο Λυών. Ποδαρικό με νίκη η Μαρσέιγ, στραβοπάτημα για Λιλ, πεντάρα η Μονακό.

Ο δρόμος της επιστροφής στην ελίτ για τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο με την Παρί Σεν Ζερμέν δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Το ντεμπούτο του ήταν χαρακτηριστικό της δουλειάς που χρειάζονται οι Παριζιάνοι και που έχει μπροστά του ο νέος τεχνικός τους, για την οδηγήσει στο επίπεδο που άπαντες στις τάξεις της επιθυμούν. Οι πρωταθλητές ξεκίνησαν μέτρια και με απώλεια το 2021, μένοντας στο 1-1 στην έδρα της Σεντ-Ετιέν και είδαν τη Λυών να ξεφεύγει στην κορυφή της Ligue 1 με +3, μία αγωνιστική πριν το φινάλε του 1ου γύρου.

Οι Στεφανουά, για τους οποίους αγωνίστηκε βασικός ο Παναγιώτης Ρέτσος, άνοιξαν το σκορ με τον Χαμουμά στο 18, όμως, η απάντηση ήταν άμεση με τον συνήθη ύποπτο. Ο Μόισε Κεν έφερε το ματς στα ίσα με το 8ο γκολ του σε 12 παιχνίδια φέτος στο γαλλικό πρωτάθλημα, όμως, δεν βρήκε συμπαραστάτη στο γκολ για να έρθει η ανατροπή μέχρι το φινάλε.

Παρί Σεν Ζερμέν (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο): Νάβας, Νταγκμπά (63’ Πεμπελέ), Κέρερ, Μαρκίνιος, Μπάκερ, Γκέιγ (63’ Ντράξλερ), Βεράτι, Ερέρα, Ντι Μαρία (84’ Σαράμπια), Μπαπέ, Κεν

Πρωτοπόρος η Λυών, επιστροφή στις νίκες η Μαρσέιγ

Η Λυών, από την άλλη, με πρωταγωνιστή τον Μέμφις Ντεπάι που σκόραρε δις (39’, 52’), επικράτησε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 3-2 επί της Λανς και διεύρυνε το τρελό αήττητο σερί της στα 15 παιχνίδια στη Ligue 1! Με τέτοια συνέπεια, η κορυφή της ανήκει ολοκληρωτικά και κατ’ αποκλειστικότητα (39 βαθμοί, έναντι 36 των Παρί και Λιλ).

Την ίδια ώρα, η Μαρσέιγ «καθάρισε»» στο φινάλε τη Μονπελιέ, χάρη στα γκολ των Παγέ και Ζερμέν μέσα σε ένα 4λεπτο (80-84) και επανήλθαν έτσι στις νίκες μετά από τρεις σερί απώλειες στο φινάλε του 2020. Πλέον, οι Μαρσεγιέζοι απέχουν 7 βαθμούς από την κορυφή με δύο ματς λιγότερα, τα οποία αν τα κερδίσουν θα ξεπεράσουν την Παρί Σεν Ζερμέν.

Αντίθετα, έδαφος στη μάχη του τίτλου έχασε απρόσμενα η Λιλ, που έκανε το χειρότερο δυνατό ποδαρικό με εντός έδρας ήττα από την Ανζέ (1-2). Η Μονακό του Νίκο Κόβατς και το Στρασβούργο κέρασαν πεντάρες εκτός έδρας επί της Λοριάν και εντός έδρας επί της Νιμ αντίστοιχα, ενώ η Νις υπέπεσε σε νέα ήττα από τη Μπρεστ. Χωρίς σκορ τα Μετς-Μπορντό, Ναντ-Ρεν και Ρεμς-Ντιζόν.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

  • Λοριάν – Μονακό 2-5
  • Μετς – Μπορντό 0-0
  • Μπρεστ – Νις 2-0
  • Ναντ – Ρεν 0-0
  • Στρασβούργο – Νιμ 5-0
  • Λιλ – Ανζέ 1-2
  • Λυών – Λανς 3-2
  • Μαρσέιγ – Μονπελιέ 3-1
  • Ρεμς – Ντιζόν 0-0
  • Σεντ Ετιέν – Παρί Σεν Ζερμέν 1-1
 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα