Λυών - Μαρσέιγ 1-1: «Όρθιοι» οι Μασσαλοί στο ντέρμπι (vid)

Gazzetta team
Λυών - Μαρσέιγ 1-1: «Όρθιοι» οι Μασσαλοί στο ντέρμπι (vid)

bet365

Με τον Ντιμίτρι Παγιέ να γίνεται από ωραίος… μοιραίος (γκολ στο 16’, αποβολή στο 19’), η Μαρσέιγ κλήθηκε να προστατέψει το προβάδισμα και τουλάχιστον δεν έχασε το ντέρμπι στην έδρα της Λυών (1-1).

Μοιάζει να έχει τραβήξει γραμμή στο νικηφόρο ντέρμπι κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν. Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League, Μαρσέιγ, αγνόησε για 4η συνεχόμενη αγωνιστική τη νίκη στο Championnat, αλλά αυτή τη φορά το πρόσημο είναι μάλλον θετικό στην εξίσωση. Κι αυτό διότι απέναντι στη Λυών, κλήθηκε να αγωνιστεί με 10 παίκτες για 70+ λεπτά, δέχτηκε 24 τελικές στο σύνολο (μόλις 4 στον στόχο), με τον βαθμό της ισοπαλίας στο φινάλε να θεωρείται… μια χαρά για το σύνολο του Αντρέ Βίλας-Μπόας, που ψάχνει, όμως, τη σταθερότητά του.

Ο αρχηγός, Ντιμίτρι Παγιέ έγινε μέσα σε τρία λεπτά ο θετικός πρωταγωνιστής και ο μοιραίος των Μασσαλών. Στο 16’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ και να βάλει μπροστά τη Μαρσέιγ στο «Groupama Stadium», αλλά τρία λεπτά αργότερα αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και καταδίκασε την ομάδα του σε παθητικό ρόλο μέχρι το φινάλε.

Οι Λιονέ πήραν τον έλεγχο, ισοφάρισαν άμεσα με πέναλτι του Αουάρ που τελικά δεν πάει… πουθενά, είχαν ακυρωθέν γκολ με τον Καντεβερέ στο 43’, αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ανατροπή μέχρι το φινάλε, πέφτοντας ανά περιπτώσεις πάνω και στον εκπληκτικό Στεβ Μανταντά.

Έτσι, το σύνολο του Ρουντί Γκαρσιά έμεινε στους 7 βαθμούς μετά από 6 ματς, την ώρα που η Μαρσέιγ έχει δύο περισσότερους και βρίσκεται στο -5 από την κορυφή.

Στα άλλα παιχνίδια, η πρωτοπόρος Ρεν στραβοπάτησε απέναντι στη Ρεμς του Τάσου Δώνη (2-2), συνθήκη που εκμεταλλεύτηκε η Λιλ περνώντας με 3-0 από το Στρασβούργο για να την «πιάσει» στην κορυφή. Την ίδια στιγμή, η Μονακό του Νίκο Κόβατς πέταξε τρεις βαθμούς στην έδρα της Μπρεστ.

Λυών (Ρουντί Γκαρσιά): Λόπες, Ντιμπουά, Μαρσέλο, Ντεναγιέρ, Μπαρντ, Κακρέ, Μέντες, Αουάρ, Εκαμπί, Κορνέ, Καντεβερέ

Μαρσέιγ (Αντρέ Βίλας-Μπόας): Μανταντά, Σακάι, Γκονθάλεθ, Καλέτα-Καρ, Αμάβι, Καμαρά, Ρονγκιέ, Σανσόν, Τοβέν, Παγιέ, Μπενεντέτο

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

  • Μονπελιέ – Νιμ 0-1
  • Μετς – Λοριάν 3-1
  • Μπορντό – Ντιζόν 3-0
  • Μπρεστ – Μονακό 1-0
  • Στρασβούργο – Λιλ 0-3
  • Ρεν – Ρεμς 2-2
  • Λυών – Μαρσέιγ 1-1
 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα