Λειψία – Στουτγκάρδη 2-0: «Κλείδωσε» τα αστέρια και πάει για το Κύπελλο (vid)

Gazzetta team
Λειψία – Στουτγκάρδη 2-0: «Κλείδωσε» τα αστέρια και πάει για το Κύπελλο (vid)

bet365

Μετά από δύο σερί αποτυχίες, η Λειψία επέστρεψε εύκολα στις νίκες κόντρα στη Στουτγκάρδη του Μαυροπάνου και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο επόμενο Champions League, με το βλέμμα της, πλέον, να στρέφεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Η στέψη της Μπάγερν για 9η σερί χρονιά δεδομένα θα συμβεί, έστω κι αν οι Βαυαροί έχασαν προσωρινά την ευκαιρία να κλειδώσουν τον τίτλο κόντρα στη Μάιντς. Για αυτό και δεν συνιστά… είδηση το ότι η Λειψία δεν της έκανε τη χάρη να χάσει βαθμούς κόντρα στη Στουτγκάρδη και να της τον χαρίσει μια ώρα αρχύτερα. Οι Ταύροι επέστρεψαν στις νίκες κόντρα στη Στουτγκάρδη (2-0) χάρη στα γκολ των Χαϊνταρά (46’) και Φόρσμπεργκ (67’, πεν.), μείωσαν στο -7, αλλά με τρεις αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε της σεζόν, ξέρουν και οι ίδιοι ότι το πρωτάθλημα έχει χαθεί προ πολλού. Από την άλλη, όμως, με αυτή τη νίκη κέρδισαν και μαθηματικά τη θέση τους στο επόμενο Champions League και πλέον, μπορούν να στραφούν ολοκληρωτικά στην υπόθεση «Κύπελλο», όπου αντιμετωπίζουν τη Βέρντερ στα ημιτελικά (8/5), με φόντο τον τελικό της 13ης Μαΐου (Ντόρτμουντ-Χόλσταϊν Κίελ το άλλο ζευγάρι).

Από πλευράς Σουηβών (που κλήθηκαν να παίξουν με 10 παίκτες από το 14' μετά την αποβολή του Αχαμάντα), ο Ντίνος Μαυροπάνος αγωνίστηκε βασικός σε ολόκληρο το 90λεπτο, με την τρίτη σερί ήττα να τους βγάζει ουσιαστικά εκτός ευρωπαϊκού «κάδρου».

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα