Μπάγερν – Βόλφσμπουργκ 2-1: Ανατροπή με υπογραφή του ιστορικού Λεβαντόφσκι (vids)

Gazzetta team
Μπάγερν – Βόλφσμπουργκ 2-1: Ανατροπή με υπογραφή του ιστορικού Λεβαντόφσκι (vids)

bet365

Με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να σκοράρει δις και να φτάνει τα 250+1 γκολ στην Bundesliga, η Μπάγερν Μονάχου έφτασε στην ανατροπή, υποχρέωσε την Βόλφσμπουργκ στην πρώτη της ήττα (2-1) και παραμένει στην δεύτερη θέση μαζί με την Λειψία (1-0 εκτός έδρας την Χόφενχαϊμ), πίσω από την «φουριόζα» Μπάγερ Λεβερκούζεν (4-0 εκτός έδρας την Κολωνία)

Σε λίγες ώρες, αν δεν γίνει κάποιο... ιστορικό «μπαμ», ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι θα παραλάβει το βραβείο «The Best» της FIFA ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του 2020. Και ο Πολωνός επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου, για να το γιορτάσει, σκόραρε δις και οδήγησε τους Βαυαρούς σε πολύ ζόρικη νίκη – ανατροπή επί της Βόλφσμπουργκ (2-1).

Οι Λύκοι, οι οποίοι γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στη φετινή Bundesliga, στάθηκαν πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο όπου, εκμεταλλευόμενοι λάθος του Λιρόι Σανέ, προηγήθηκαν πολύ νωρίς (5') με τον Μαξιμίλιαν Φίλιπ.

Η Μπάγερν αντέδρασε, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση, αλλά χρειάστηκε να περιμένει μέχρι την τελευταία φάση του πρώτου μέρους, όπου ύστερα από σέντρα του Κίνγκσλεϊ Κομάν, ο Λέβα με κεφαλιά έφτασε τα 250 γκολ στην καριέρα του στην Bundesliga.

Κόντρα, όμως, στην καλύτερή του «πελάτισσα», ο Λεβαντόφσκι δεν έμεινε εκεί. Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και ύστερα από κάθετη πάσα του Ζερόμ Μπόατενγκ και λάθος της αντίπαλης άμυνας, η μηχανή γκολ της πρωταθλήτριας Ευρώπης με πλασέ έφτασε τα 23 σε είκοσι ματς με την Βόλφσμπουργκ (!), αλλά και τα 15 σε έντεκα ματς πρωταθλήματος.

Αμφότερες οι ομάδες κυνήγησαν μέχρι τέλους το γκολ, το σκορ παρέμεινε 2-1 και η ομάδα του Χάνζι Φλικ, ύστερα από δύο διαδοχικές ισοπαλίες (εντός με την Λειψία και εκτός με την Ουνιόν), επέστρεψε στις νίκες, παραμένοντας στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, μαζί με την Λειψία και στο -1 από την πρωτοπόρο Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Μπάγερν Μονάχου (Χάνζι Φλικ): Νόιερ – Ζίλε, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Ερναντές – Τολισό (70' Μαρκ Ρόκα) - Γκνάμπρι (70' Μουσιάλα), Σανέ (90' Ντάγκλας Κόστα), Μίλερ, Κομάν – Λεβαντόφσκι.

Βόλφσμπουργκ (Όλιβερ Γκλάσνερ): Καστέελς – Μπαμπού, Λακρουά, Πόνγκρατσιτς (78' Γκιλαβογκί), Ρουσιγιόν (86' Πάουλο Οτάβιο) – Άρνολντ, Σλάγκερ – Μπακού (70' Μπιάλεκ), Φίλιπ (86' Γκίντσεκ), Μπρέκαλο (70' Ζοάο Βίκτορ) - Βέγκχορστ.

«Πάρτι» για την πρωτοπόρο και αήττητη Λεβερκούζεν

Η Μπάγερν νίκησε, αλλά δεν την έριξε από την κορυφή. Η Βόλφσμπουργκ έχασε από τους Βαυαρούς κι έτσι μόνο εκείνη παραμένει αήττητη στη φετινή Bundesliga. Η Λεβερκούζεν έστησε πάρτι στην Κολωνία, «κέρασε» τεσσάρα στην ομάδα του Δημήτρη Λημνιού και παρέμεινε πρωτοπόρος και χωρίς ήττα φέτος μετά από 12 αγωνιστικές! Με δύο γκολ στο 10λεπτο από Βάιζερ και Ντιαμπί, οι Ασπιρίνες «καθάρισαν» από νωρίς, με τον Έλληνα εξτρέμ να περνάει αλλαγή στο 42’ στη θέση του Χορν. Ωστόσο, το σκηνικό δεν άλλαξε και σύντομα μετά την ανάπαυλα, το σύνολο του Πέτερ Μπος σκόραρε ξανά δύο «κολλητά» τέρματα με Σχικ (54’) και Βιρτς (59’) και ολοκλήρωσε τον περίπατο στο «Rein-Energie», μέσω του οποίου έφτασε στους 28 βαθμούς και ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τη Μπάγερν στο ντέρμπι κορυφής της 13ης αγωνιστικής (19/12).

«Απόδραση» με Πόουλσεν η Λειψία

Χωρίς να βγάλει μάτια, αλλά ούσα πολύ ουσιαστική, η Λειψία επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Χόφενχαϊμ και παρέμεινε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ισόβαθμη με την Μπάγερν Μονάχου. «Χρυσός» σκόρερ για την ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν ο Γιουσούφ Πόουλσεν (60').

Διπλό – ανάσα για την Άουγκσμπουργκ

Με γκολ του Τζέφρι Γκούβελεουβ, λίγο πριν από το φινάλε (85'), η Άουγκσμπουργκ πήρε νίκη – ανάσα στην έδρα της Αρμίνια Μπίλεφελντ (1-0), έβαλε τέλος σε ένα σερί πέντε αγώνων χωρίς «τρίποντο» (τρεις ισοπαλίες – δύο ήττες) και πλησίασε στην πρώτη οκτάδα. «Καρφωμένοι» στην τελευταία τριάδα οι γηπεδούχοι, με την ένατη ήττα σε δώδεκα αγωνιστικές.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα