Αουγκεντάλερ στο gazzetta.gr: «Δεν βρίσκω μειονέκτημα στον Λεβαντόφσκι, ξανά φαβορί η Μπάγερν»

Αουγκεντάλερ στο gazzetta.gr: «Δεν βρίσκω μειονέκτημα στον Λεβαντόφσκι, ξανά φαβορί η Μπάγερν»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Αουγκεντάλερ στο gazzetta.gr: «Δεν βρίσκω μειονέκτημα στον Λεβαντόφσκι, ξανά φαβορί η Μπάγερν»

bet365

Ο θρυλικός κάπτεν της Μπάγερν Μονάχου και μέλος της κορυφαίας ενδεκάδας όλων των εποχών στους Βαυαρούς, Κλάους Αουγκεντάλερ μίλησε στο gazzetta.gr για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, τον Χάνσι Φλικ, αλλά και τα φαβορί για το Champions League.

O Κλάους Αουγκεντάλερ πέρασε μια ζωή στην Μπάγερν Μονάχου. Στην επαγγελματική του καριέρα φόρεσε αποκλειστικά τη φανέλα των Βαυαρών για 15 χρόνια, κατακτώντας 7 φορές την Bundesliga και 3 Κύπελλα Γερμανίας.

Επίσης, αγωνίστηκε σε 2 τελικούς Κυπέλλου Πρωταθλητριών, ήταν μέλος της εθνικής Γερμανίας στην κατάκτηση του Μουντιάλ του 1990 και φιναλίστ 4 χρόνια νωρίτερα. Ο «Άουγκε» όπως είναι το προσωνύμιο του φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού για μια εφταετία (1984-1991) στην Μπάγερν, ενώ ψηφίστηκε ως μέλος της καλύτερης ενδεκάδας της Μπάγερν όλων των εποχών καταγράφοντας 404 συμμετοχές και 52 γκολ.

Αρχικά αγωνιζόταν ως κεντρικός αμυντικός, αλλά στην πορεία καθιερώθηκε ως ένας από τους κορυφαίους λίμπερο του κόσμου. Διακρινόταν για το πολύ δυνατό του σουτ, τις τοποθετήσεις του, αλλά και τις αποτελεσματικές επεμβάσεις. Ένας σύγχρονος ποδοσφαιριστής που μεσουρανούσε πριν από την εποχή του! Ο θρυλικός Αουγκντάλερ συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα της καρδιάς του ως πρεσβευτής της σε όλο τον κόσμο.

Ο Κλάους Αουγκεντάλερ μίλησε στο gazzetta.gr για την φετινή Μπάγερν, τις εμφανίσεις του Λεβαντόφσκι και την σύγκριση του με τον Γκερντ Μίλερ, τον Χάνσι Φλικ, αλλά και τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

Η μεγάλη δόξα της Μπάγερν αρχικά αναφέρθηκε στα στοιχεία που καθιστούν τον «παίκτη της χρονιάς» για την FIFA, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ως τον πιο φορμαρισμένο φορ του κόσμου.

«Ξεχωρίζω στον Λεβαντόφσκι τον τρόπο που χρησιμοποιεί το κεφάλι του, αλλά και την αίσθηση του γκολ που διαθέτει. Πρόκειται ασφαλώς για ποδοσφαιριστή παγκόσμιας κλάσης. Είναι εκπληκτικός ο τρόπος με τον οποίο παίζει στον αέρα. Γνωρίζει προτού γίνει αποδέκτης της μπάλας που θα πρέπει να βρίσκεται. Είναι εντυπωσιακός στις τοποθετήσεις. Διαθέτει τα πάντα, πρόκειται για έναν πλήρη φορ».

Ο «Άουγκε» σημειώνει πως αδυνατεί να βρει σημεία όπου ο σταρ της Μπάγερν θα μπορούσε να γίνει ακόμη καλύτερος.

«Πάντα υπάρχει για τους ποδοσφαιριστές περιθώριο βελτίωσης, όσο ψηλά και αν έχουν φτάσει. Σε ότι αφορά τον Λεβαντόφσκι δεν μπορώ να βρω κάτι όπου μπορεί να γίνει καλύτερος. Βλέπετε πως ενώ έχει κατακτήσει τα πάντα παραμένει διψασμένος για νέες διακρίσεις. Μάλιστα έχει γίνει τα τελευταία χρόνια πιο ομαδικός. Δεν θα κρατήσει την μπάλα μόνο για να βρει χώρο για να σουτάρει, αλλά από δικές του ασίστ σκοράρουν και οι συμπαίκτες του».

Ο σπουδαίος Γκερντ Μίλερ πέτυχε 40 γκολ σε μια σεζόν, ενώ σταμάτησε στα 365. Ασύλληπτες επιδόσεις που ακόμη και ο Λεβαντόφσκι θεωρείται απίθανο να καταρρίψει....

«Δύσκολο να σπάσει τα ρεκόρ τα ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ γιατί όπως βλέπετε αυτό που προέχει είναι πως η Μπάγερν συνολικά θα βρει θα τελειώσει με ιδανικό τρόπο τις φάσεις και δεν θα κοιτάξει αποκλειστικά τις ατομικές του επιδόσεις».

Ο Αουγκεντάλερ αναφέρθηκε και στις ομοιότητες ανάμεσα στους Λεβαντόφσκι και Χάαλαντ.

«Υπάρχουν ασφαλώς πολλές ομοιότητες ανάμεσα στον Λεβαντόφσκι και τον Χάαλαντ. Άλλωστε και οι δύο ξεκίνησαν την καριέρα τους στη Bundesliga μέσω της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ο Λεβαντόφσκι πήρε μεταγραφή στη Μπάγερν. Δεν ξέρω αν συμβεί το ίδιο και με τον Χάαλαντ, αλλά στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί».

Ο άλλοτε αρχηγός των Βαυαρών μίλησε και για τις αρετές του τεχνικού της Μπάγερν, Χάνσι Φλικ.

«Τον θυμάμαι ως ποδοσφαιριστή, αλλά και αργότερα όταν ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα, όπου είχαμε βρεθεί και αντίπαλοι στους πάγλους. Έκανε τα σωστά βήματα φτάνοντας μέχρι τον πάγκο της Μπάγερν. Το μεγάλο του προσόν είναι η ειλικρίνεια και η εντιμότητα που τον χαρακτηρίζει απέναντι στους παίκτες της ομάδας».

Σύμφωνα με τον παλαίμαχο Γερμανό διεθνή η Μπάγερν είναι σε θέση να κάνει το repeat στο Champions League.

«Θεωρώ πως η Μπάγερν βρίσκεται ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση του Champions League. Δεν είναι η μόνη ωστόσο. Εκτιμώ πως αρκετές πιθανότητες έχουν Λίβερπουλ και Γιουβέντους δίχως να αποκλείω τις ισπανικές ομάδες ακόμη και δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Τα πάντα ξεκινούν στους «νοκ-άουτ» αγώνες του Champions League, όπου δεν υπάρχει περιθώριο λάθους».

Δείτε τον Αουγκεντάλερ εν δράσει...

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα