Λειψία - Φράιμπουργκ 3-0: Επιστροφή στις νίκες και περιμένει το «Klassiker» (vid)

Λειψία - Φράιμπουργκ 3-0: Επιστροφή στις νίκες και περιμένει το «Klassiker» (vid)

bet365

Δυσκολεύτηκε, αλλά επέστρεψε και μάλιστα με άνετο σκορ στις νίκες η Λειψία απέναντι στη Φράιμπουργκ και περιμένει το Μπάγερν-Ντόρτμουντ για να δει αν θα παραμείνει στην κορυφή. Πεντάρα η Ουνιόν, μεγάλο διπλό για Χέρτα.

Το αήττητο σταμάτησε οριστικά στο «Borussia Park» και το ματς απέναντι στη Γκλάντμπαχ. Έτσι, η Λειψία δεν υφίσταται πια αυτό το ειδικό βάρος και μετά τη νίκη με ανατροπή επί της Παρί Σεν Ζερμέν, είχε το μομέντουμ για να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και στην κορυφή της Bundesliga. Και το πέτυχε, έστω και πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό 3-0 κόντρα στη Φράιμπουργκ, για το οποίο συνέβαλε ένα πέναλτι στο 2ο μέρος και μια φανταστική εκτέλεση φάουλ του παιχταρά, Ανχελίνιο στο φινάλε της αναμέτρησης.

Η συνεργασία δύο Γάλλων, Μουκιέλε (ασίστ) και Κονατέ (γκολ) άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Νάγκελσμαν από το 26’και παρά το μέτριο απόγευμα σε δημιουργικό επίπεδο, το εύστοχο πέναλτι του Ζάμπιτσερ στο 70’ και το τελικό 3-0 του Ισπανού φουλ-μπακ στο 89’, που έχει ήδη τρεις γκολάρες στη φετινή σεζόν, έδωσαν το τρίποντο στους Κόκκινους Ταύρους και τους ανέβασαν στους 17 βαθμούς. Εν αναμονή του «Klassiker» των ισόβαθμων στους 15 βαθμούς, Μπορούσια Ντόρτμουντ και Μπάγερν Μονάχου, για να διαπιστώσουν αν θα παραμείνουν στην κορυφή πριν από τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες.

Λειψία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Γκουλάστσι, Μουκιέλε (46’ Χένριχς), Κονατέ, Ορμπάν, Ανχελίνιο, Ζάμπιτσερ, Καμπλ (82’ Άνταμς), Χαϊνταρά (63’ Όλμο), Φόρσμπεργκ (63’ Σόρλοθ), Νκουνκού (87’ Χουάνγκ), Πόουλσεν

Φράιμπουργκ (Κρίστιαν Στράιχ): Μίλερ, Γκούλντε (84’ Κουόν), Λίνχαρτ, Χάιντς, Σανταμαριά (64’ Γκρίφο), Κούμπλερ (64’ Σμιντ), Τέμπελμαν, Χόφλερ (75’ Ζεόνγκ), Γκούντερ, Σάλαϊ (75’ Πέτερσεν), Χόλερ

Είναι τρελοί οι… Ενωσίτες της πρωτεύουσας


Με σπασμένα φρένα συνεχίζει μετά την πρεμιέρα η Ουνιόν Βερολίνου, η οποία κέρασε πεντάρα την Αρμίνια Μπίλεφελντ και πανηγύρισε νίκη που την έστειλε στην τετράδα της Bundesliga! Έντο (3’), Άντριχ (13’) και Μπέκερ (45+2’) καθάρισαν την υπόθεση «τρίποντο» από το πρώτο μέρος, για να έρθει ο αναγεννημένος Μαξ Κρούζε να σκοράρει με πέναλτι στο 52’ (είχε και ασίστ στο 2-0) και ο Τόιχερτ στο 89’ να σφραγίσει τον θρίαμβο, που δίνει στην ομάδα του Ουρς Φίσερ και τον τίτλο της καλύτερης επίθεσης του πρωταθλήματος (16 γκολ), πέραν της βαυαρικής μηχανής της Μπάγερν (24).

Το καλύτερο ματς της Χέρτα!


Το καλύτερο της ματς στη φετινή σεζόν έκανε η Χέρτα, η οποία επικράτησε 3-0 εκτός έδρας της Άουγκσμπουργκ και πέτυχε την πρώτη νίκη έπειτα από πέντε ματς. Η ομάδα του Λαμπαντία είχε ουσία, δημιούργησε φάσεις και πήρε βαθμολογική ανάσα, ξεφεύγοντας από την επικίνδυνη ζώνη. Στο 44' ο Κούνια από την άσπρη βούλα πέτυχε το 1-0, ενώ εξαιρετικό ήταν και το ξεκίνημα στην επανάληψη, μιας και ο Λουκεμπάκιο σημείωσε στο 51' το 2-0. Ο Πιόντεκ στο 85' διαμόρφωσε το 3-0.

Πήρε βαθμό η Άιντραχτ


Mατσάρα στη Μερσέντες Μπενζ Αρένα, αφού Στουτγκάρδη και Άιντραχτ αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2. Η ομάδα του Πελεγκρίνο Ματαράτσο έμεινε αήττητη για έκτο παιχνίδι (δυο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες), ενώ οι φιλοξενούμενοι συμπλήρωσαν τέσσερα ματς χωρίς νίκη. Στο 17' ο Γκονζάλες άνοιξε το σκορ, ενώ στο 37' ο Κάστρο πέτυχε το 2-0 για τη Στουτγκάρδη. Εντελώς διαφορετικό το σκηνικό στην επανάληψη, με τον Αντρέ Σίλβα να μειώνει για την Άιντραχτ και τον Έιμπραχα να φέρνει το ματς στα ίσα.

«Αλληλοεξουδετέρωση» για τις ουραγούς, Μάιντς και Σάλκε


Αφού δεν νίκησαν τώρα, πότε θα πάρουν το πρώτο τους τρίποντο; Η Μάιντς προηγήθηκε δύο φορές από την άσπρη βούλα, με Μπροζίνσκι (6’) και Ματετά (36’), όμως, οι Βασιλικοί Μπλε δεν λύγισαν και με την άψογη εκτέλεση φάουλ του Ουτ (36’) και το αυτογκόλ του Σεν Ζούστ στο 82’, απέτρεψε από τους Καρναβαλιστές να την προσπεράσουν και να την αφήσουν στον πάτο της βαθμολογίας. Στους 3 η Σάλκε, μόλις έναν βαθμό μετά από 7 ματς για τη Μάιντς.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα