Λειψία - Πάντερμπορν 1-1: «Σοκ» στο 92' και μια απ' τα ίδια (vid)

Gazzetta team
Λειψία - Πάντερμπορν 1-1: «Σοκ» στο 92' και μια απ' τα ίδια (vid)

bet365

Χωρίς γιατρειά στο σπίτι της η Λειψία μετά την επανέναρξη, έμεινε για τρίτη φορά στην ισοπαλία εντός έδρας (1-1) ακόμα και απέναντι στην ουραγό Πάντερμπορν με γκολ στο 92' και έχασε την ευκαιρία να περάσει προσωρινά στη 2η θέση.

Εντός έδρας ισοπαλία, ξέσπασμα μακριά από την «Red Bull Arena» με σωρό γκολ και «καυτό» Βέρνερ και επιστροφή ξανά στην μετριότητα μέσα στο σπίτι της. Αυτό είναι το μοτίβο που ακολουθεί με ευλάβεια η Λειψία μετά το restart της Bundesliga, φανερώνοντας τον κακό της εαυτό κάθε φορά που καλείται να παίξει ως γηπεδούχος. Αφού γλίτωσε την ήττα από Φράιμπουργκ και Χέρτα, το σύνολο του Γιούλιαν Νάγκελσμαν δεν στάθηκε τυχερό να γλιτώσει την απώλεια βαθμών απέναντι στην ουραγό Πάντερμπορν, καθώς ο Στρόχντιεκ στο 90+2' υπενθύμισε στον νεαρό coach την αχίλλειο πτέρνα της ομάδας του μετά την επανέναρξη (1-1).

Κόντρα στις κακές συνήθειές της, αυτή τη φορά το σκριπτ άρχισε να γράφεται με θετικό οιωνό, με υπέρ της προβάδισμα. Ο Βέρνερ απέδειξε ότι παρά τον ντόρο της επικείμενης όπως όλα δείχνουν μεταγραφής του στην Τσέλσι, δεν σταματά να συμμετέχει σε γκολ και σε ρόλο δημιουργού, συνεισέφερε για το 1-0 του Πάτρικ Σικ στο 27'. Για τρίτο σερί ματς σκόραρε ο Τσέχος, δεύτερη φορά που το καταφέρνει στη φετινή σεζόν.

Το πράγμα όμως στράβωσε επικίνδυνα από το 43΄ κι έπειτα. Ο Αϊτεκίν εξάντλησε την αυστηρότητά του και τιμώρησε τον Ουπαμεκανό με δεύτερη κίτρινη κάρτα επειδή κλώτσησε μακριά την μπάλα κι έτσι οι Ταύροι κλήθηκαν να αγωνιστούν για ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο. Η πρώτη αποβολή του Γάλλου στην καριέρα του στους Ταύρους υποχρέωσε σε οπισθοχώρηση τους γηπεδούχους, με την ομάδα του Σεμπαστιάν Βασιλειάδη να βρίσκει ευκαιρίες, αλλά να μην τις εκμεταλλεύεται, με αποκορύφωμα το δίδυμο φάσεων του Αντουί-Ατζέι στο 85'.

Τουλάχιστον μέχρι τις καθυστερήσεις. Στο 92', ο Γκουλάτσι απέκρουσε με αστάθεια και ο Στρόχντιεκ τιμώρησε την αδράνεια στην άμυνα της Λειψίας, ισοφαρίζοντας σε 1-1, για την τέταρτη ισοπαλία της ουραγού σε 5 αγώνες μετά το restart.

Μπορεί η Λειψία να εξακολουθεί να μένει αήττητη σε αυτές τις 5 αγωνιστικές, αλλά η απώλεια συνολικά 6 βαθμών της έχει στερήσει την υπόθεση τίτλου και με την αστάθειά της χάνει και την ευκαιρία να κυνηγήσει την Ντόρτμουντ στη μάχη της 2ης θέσης (587 έναντι 58 βαθμών με ματς λιγότερο).

Λειψία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Γκουλάτσι, Ανχελίνιο, Ουπαμεκανό, Άνταμς, Κλόστερμαν, Μουκιέλε, Καμπλ (88' Ορμπάν, Ενκουνκού (58' Χαϊντάρα), Όλμο (65' Λάιμερ), Σικ (46' Χάλστενμπεργκ), Βέρνερ

Πάντερμπορν (Στέφαν Μπάουμγκαρτ): Τσίνγκερλε, Χουνεμάιερ, Στρόχντιεκ, Γκιάσουλα (76' Ρίτερ), Πρέγκερ (76' Σαμπίρι), Βασιλειάδης, Γιανς (85' Έβανς), Κόλινς, Αντούι-Ατζέι, Μάμπα (63' Μίτσελ), Σρμπένι (85' Ζολίνσκι)

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα