Πιόντεκ: Έψαξε και βρήκε τα πιστόλια του... (vid)

Πιόντεκ: Έψαξε και βρήκε τα πιστόλια του... (vid)

bet365

Έφυγε από το Μιλάνο για να βρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, έπεσε πάνω στην πανδημία, έφτασε... σχεδόν Ιούνιος για το πρώτο του γκολ σε open-play. Ο Κριστόφ Πιόντεκ βρήκε τα πιστόλια του, αλλά θα πρέπει να τα γεμίσει ξανά!

Ο Πολωνός στράικερ της Χέρτα Βερολίνου δεν είναι πλέοεν εκείνος που έκανε τα εκπληκτικά πράγματα με τη Τζένοα, αλλά και τη Μίλαν μέσα στο 2019. Από τον άνθρωπο για τον οποίο τραγουδούσε και πανηγύριζε έξαλλα το «Σαν Σίρο» μαθαίνοντας την κίνηση με τα πιστόλια και περιμένοντας κάθε φορά από εκείνον να «σκοτώσει» τον αντίπαλο, ο Πιόντεκ κάπου το έχασε...

Μετακινήθηκε στο δεύτερο μισό της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου στο Βερολίνο για να παίξει στη Χέρτα, όμως εκεί βρήκε τους Λουμπεμπάκιο και Ιμπίσεβιτς στην επίθεση, με αποτέλεσμα να μετρήσει μόλις πέντε συμμετοχές στο αρχικό σχήμα κι αυτές πριν από την αναβολή του κορονοϊού. Στο διάστημα Φεβρουαρίου – Μαρτίου έκανε πέντε εμφανίσεις στην 11άδα, αλλά είχε πετύχει μονάχα ένα γκολ κι αυτό με εκτέλεση πέναλτι στην ισοπαλία (3-3) στο Ντίσελντορφ απέναντι στη Φορτούνα. Βέβαια, χάρισε τον βαθμό στην ομάδα του που επέστρεψε από το εις βάρος της 3-0, σκέφτηκε πως θα μπορούσε από εκείνο το σημείο να κάνει restart και να ξαναβρεί αυτοπεποίθηση, αλλά ο Covid-19 τον έπιασε κι εκείνον στον ύπνο και ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Από τα μέσα του Απρίλη και την επανέναρξη της Bundesliga που έκανε τα βήματα πιο γρήγορα από κάθε άλλη χώρα και πρωτάθλημα αποφασίζοντας να παιχθεί ξανά ποδόσφαιρο, ο Πιόντεκ δεν έχει ξεκινήσει σε κάποιο από τα τέσσερα ματς της Χέρτα. Το σύνολο του Λαμπαντία έχει φτάσει σε τρεις νίκες και μια ισοπαλία σε αυτές τις τέσσερις αναμετρήσεις και έχει αναρριχηθεί εντός της 10άδας της βαθμολογίας, με τον κόουτς των Βερολινέζων να εύχεται πλέον κάτι που το σκέφτονται και όλοι οι οπαδοί της ομάδας. Να δουν όλοι τον Πιόντεκ που απέκτησαν στην έναρξη του έτους κι εκείνον που στην Ιταλία είχε προκαλέσει... παράκρουση.

«Αισθανόμουν πολύ καλά, είχα αυτοπεποίθηση κι έτσι πήρα τη μπάλα στο πέναλτι...» είχε πει την περασμένη Τετάρτη μετά το 2-2 με την Λειψία, έχοντας διαμορφώσει το αποτέλεσμα του αγώνα με τους «ταύρους» για ν' αποφύγει η Χέρτα την πρώτης της ήττα στην μετά – κορονοϊού εποχή.

Και το απόγευμα του Σαββάτου, επιτέλους, ο Πιόντεκ σκόραρε για πρώτη φορά από το open-play με τη νέα του ομάδα. Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού με την Άουγκσμπουργκ και έχοντας βρεθεί σε θέση που... απαγορευόταν για την κλάση του αλλά και για το μέλλον του, ν' αστοχήσει, ο Πολωνός βρήκε δίχτυα με ωραίο πλασέ, έβγαλε τα πιστόλια του, πανηγύρισε με τον τρόπο που είχε... κακομάθει όλο τον κόσμο αλλά και είχε ξεχαστεί απ' όλους το τελευταίο διάστημα.

Ο Μπρούνο Λαμπαντία καλείται να τον εμπιστευθεί περισσότερο και να του επιβραβεύσει το πείσμα και την επιμονή που επιδεικνύει ο 24χρονος επιθετικός, ο οποίος από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019, έχει σκοράρει 29 φορές σε επίπεδο πρωταθλήματος με τρεις διαφορετικές ομάδες σε δυο διαφορετικές Λίγκες. Από τα 13 γκολ της Τζένοα πήγε αμέσως στα 9 στους «ροσονέρι», ανυψώθηκε, όμως για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έφυγε από το Μιλάνο με 4 τέρματα σε 18 συμμετοχές και τώρα μετράει 3 γκολ (2 πέναλτι) σε 10 εμφανίσεις ως Βερολινέζος, δίχως εξασφαλισμένη παρουσία στα βασικά πλάνα του προπονητή του...

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα