Μπάγερν – Βόλφσμπουγκ 2-0: Ξανά το... άστρο του Ζίρκζε (vid)

Gazzetta team
Μπάγερν – Βόλφσμπουγκ 2-0: Ξανά το... άστρο του Ζίρκζε (vid)

bet365

Ο 18χρονος Γιόσουα Ζίρκζε μπήκε αλλαγή και χάρισε τη νίκη (2-0) στην Μπάγερν επί της Βόλφσμπουργκ, ότι ακριβώς είχε κάνει και τρεις μέρες νωρίτερα στη Φράιμπουργκ. Ασταμάτητη και 1η η Λειψία.

Η Μπάγερν είχε τα χάλια της. Δεν είχε φαντασία, δεν έβρισκε λύσεις κόντρα στην κλειστή πίσω Βόλφσμπουργκ. Τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για τους Βαυαρούς, που έβλεπαν τη Λειψία να νικάει ξανά και να μεγαλώνει τη μεταξύ τους απόσταση κορυφής. Ωστόσο, ο Χάνσι Φλικ έκανε εκ νέου τη μαγική κίνηση με τον Γιόσουα Ζίρκζε και του βγήκε με τρίποντο, καθώς άνοιξε ξανά τον δρόμο για τη νίκη και το 2-0 επί των Λύκων.

Ο 18χρονος Ολλανδός μπήκε στο 83' και στο 85' σκόραρε με πλασέ για το 1-0. Τρεις μέρες νωρίτερα είχε κάνει μαγικό ντεμπούτο κόντρα στη Φράιμπουργκ, σκοράροντας στις καθυστερήσεις και ξεμπλοκάροντας τους Βαυαρούς, που είχαν μέχρι τότε κολλήσει στην ισοπαλία. Επίσης, όπως και τότε, έτσι και τώρα, τον ακολούθησε ο Γκνάμπρι (89' πλασέ), επιτρέποντας στην ομάδα του να παραμείνει στο -4 από την 1η θέση.

Μπάγερν (Χάνς-Ντίτερ Φλικ): Νόιερ, Αλάμπα, Παβάρ, Χάβι Μαρτίνεθ (45'+3' Μπόατενγκ), Κίμιχ, Πέρισιτς, Κουτίνιο (83' Ζίρκζε), Ντέιβις, Γκνάμπρι (90'+1' Νταγιάκου), Μίλερ, Λεβαντόφσκι

Βόλφσμπουγκ (Ολιβερ Γκλάνσερ): Κάστελς, Τίσεραντ, Μπρουκς, Μπαντού, Γκιλαβογκί, Κλάους (77' Φέγκχορστ), Αρνολντ, Στέφεν (67' Οτάβιο), Σλάγκερ (57' Γκέρχαρντ), Ζοάο Βίκτορ.

Ασταμάτητη η Λειψία
Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά εννέα αγωνιστικές αήττητη παραμένει η Λειψία. Το εντυπωσιακό βέβαια σε αυτό το εκπληκτικό σερί της είναι ότι οι οκτώ είναι νίκες. Αμέσως μετά το εκπληκτικό ποδοσφαιρικά διάλειμμα της ισοπαλίας με την Ντόρτμουντ, η Λειψία επέστρεψε στις επιτυχίες με το 3-1 επί της Αουγκσμπουργκ. Μάλιστα αυτό συνέβη με ανατροπή, καθώς οι Βαυαροί προηγήθηκαν στο 8' (Νίντερλεχνερ), αλλά οι γηπεδούχοι αντέδρασαν εμφατικά στην επανάληψη και καθάρισαν με τους Λάιμερ (68'), Σικ (79') και Πόουλσεν (89'), για να παραμείνουν στην κορυφή, στο +3 από την Γκλάντμπαχ και στο +4 από την Μπάγερν.


Πάτησε στους ώμους της Βέρντερ η Κολωνία
Κολωνία και Βέρντερ Βρέμης συγκατοικούσαν στη 16η θέση και η νικήτρια στο μεταξύ τους ματς θα έκλεινε τον πρώτο γύρο έξω από την επικίνδυνη ζώνη. Αυτή έμελλε να είναι η Κολωνία, η οποία έφτασε στη νίκη με 1-0 στην έδρα της επί της Βέρντερ Βρέμης και την άφησε κολλημένη στη θέση των μπαράζ, ένα τρίποντο μακριά, ενόψει της χειμερινής διακοπής. Το γκολ του Κόρδοβα από το 39' έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους, η ισοφάριση στο 84' ακυρώθηκε από τον VAR για οφσάιντ κι έτσι η ομάδα του Στέφανου Καπίνο, που έμεινε στον πάγκο, έφυγε με άδεια χέρια από την Κολωνία, μένοντας στους 14 βαθμούς.


Διπλό με Ρέτσο
Μεγάλη νίκη (0-1) στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων στη Μάιντς πανηγύρισε η Λεβερκούζεν. Ο Παναγιώτης Ρέτσος ξεκίνησε βασικός για τις Ασπιρίνες, αλλά αντικαταστάθηκε με την έναρξη του δευτέρου μέρους, έπειτα από ένα πρώτο 45λεπτο κατά το οποίο η Μπάγερ είχε την κατοχή, αλλά η Μάιντς τις περισσότερες ευκαιρίες. Στο 64' ο Βόλαντ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ της Λεβερκούζεν ακυρώθηκε έπειτα από έλεγχο του VAR για οφσάιντ. Στο 71' οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης του Βέντελ. Η Μάιντς πίεσε στο τελευταίο τέταρτο, έχασε ευκαιρίες, αλλά οι φιλοξενούμενοι... έκλεψαν το τρίποντο στο 93' με τέρμα του Αλάριο που είχε περάσει ως αλλαγή. Με αυτή τη νίκη η Λεβερκούζεν ανέβηκε στην πρώτη εξάδα, με τη Μάιντς να διατηρείται σε απόσταση ασφαλείας από τις επικίνδυνες θέσεις.

Γκέλα η Σάλκε
Η Σάλκε δε βρήκε αντίδραση έπειτα την ισοπαλία με τη Βόλφσμπουργκ, παραχώρησε νέα ισοπαλία στη Φράιμπουργκ (2-2) και βρέθηκε στο -7 από την κορυφή και τη Λειψία. Τρίτη απώλεια στα τέσσερα τελευταία ματς και η ομάδα του Βάγκνερ δε βρίσκεται σε καλό μομέντουμ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, πίεσαν και στο 26' άνοιξαν το σκορ με τον Σερντάρ. Είχαν ευκαιρίες για ένα δεύτερο τέρμα, χωρίς όμως να είναι ουσιαστικοί στην τελική προσπάθεια. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν χώρους και γύρισαν το ματς. Στο 54' ο Πέτερσεν από την άσπρη βούλα πέτυχε το 1-1, ενώ με νέο πέναλτι ο Γκριφο σημείωσε το 2-1. Ο Κουτουτσου απάντησε στο 80' κι έδωσε στη Σάλκε τον βαθμό.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα