Συμβαίνει κι αλλού και σε σοκάρει...

Συμβαίνει κι αλλού και σε σοκάρει...

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Συμβαίνει κι αλλού και σε σοκάρει...

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για το... νταβατζιλίκι του Ούλι Χένες, υπό την ανοχή της Μπάγερν (;) που έκανε την παγκόσμια κοινή γνώμη να μείνει με το στόμα ανοιχτό!

Δεν έχει διαψευστεί ακόμη και ως εκ τούτου φαίνεται ότι ειπώθηκε με αυτό τον τρόπο. Οταν βέβαια πρόκειται για κάτι που έγραψε η Bild το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι επιφυλακτικός, αλλά παραμένει εκεί ως είδηση, έχει ήδη κάνει το γύρο του κόσμου και ούτε ο Ούλι Χένες, ούτε η Μπάγερν Μονάχου το έχουν διαψεύσει.

Θα σε σόκαρε ακόμη κι' αν είχε συμβεί στην Ελλάδα. Αν Ελληνας πρόεδρος μεγάλης ομάδας δήλωνε δημόσια ότι “αν δεν παίζει βασικός ο δικός μας τερματοφύλακας στην Εθνική, δεν θα στέλνουμε τους παίκτες μας...” θα είχαν πέσει τα τσιμέντα και η κατακραυγή θα ήταν τεράστια. Φανταστείτε πόσο σοκαριστικό είναι να το κάνει ο Ούλι Χένες και η Μπάγερν Μονάχου. Διότι αυτό ακριβώς έγινε με την περίφημη πλέον δήλωσή του στη Bild. Ο Χένες φέρεται να είπε ευθέως “Ο Νόιερ θα παίζει βασικός στην Εθνική Γερμανίας, διαφορετικά η Μπάγερν δεν θα επιτρέπει στους παίκτες της να παίζουν για αυτήν...”.

Μην πέφτετε στην παγίδα για το αν έχει δίκιο ή άδικο. Για το αν πρέπει να παίζει ο Νόιερ ή ο Τερ Στέγκεν βασικός στα “πάντσερ”, όλο αυτό δεν έχει καμία σημασία πραγματικά. Ολο αυτό δεν είναι καν δευτερεύον, είναι πιο κάτω στην ιεράρχιση της κουβέντας που έχει σηκώσει αυτή η δήλωση. Μία ωμή παρέμβαση στην ομοσπονδία, στον ομοσπονδιακό τεχνικό, στο ίδιο το ποδόσφαιρο.

Μία ωμή παρέμβαση που ομολογώ ότι όμοιά της στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο σε αυτό το επίπεδο, της κορυφαίας Εθνικής ομάδας δεν θυμάμαι. Είναι άλλο η κουβέντα, είναι άλλο η φράση “για εμένα δεν τίθεται θέμα ο Νόιερ είναι ο καλύτερος και πρέπει να παίζει” και είναι άλλο η ξεκάθαρη τοποθέτηση νταβατζιλίκι “ή θα παίζει βασικός ο Νόιερ ή δεν θα παίζει παίκτης της Μπάγερν στην Εθνική Γερμανίας...”. Δεν έχει καμία σημασία αν το εννοεί ο Χένες, δεν έχει καμία σημασία αν θα το κάνει η Μπάγερν Μονάχου. Από εδώ και στο εξής ότι κι' αν συμβαίνει θα έχει αντανάκλαση σε αυτά που είπε ο Χένες.

Θα παίζει ο Νόιερ, όλοι θα εκτιμούν ότι συμβαίνει αυτό επειδή ο Χένες απείλησε. Αδικό για τον Νόιερ. Δεν θα παίζει ο Νόιερ και θα παίζει ο Τερ Στέγκεν, όλοι θα εκτιμούν ότι είναι μία... απάντηση της ομοσπονδίας και του Λεβ στον εκβιασμό του Χένες και αυτό είναι άδικο για τον Τερ Στέγκεν. Δεν έχει επιστροφή αυτό, πρόκειται για μία βόμβα στα θεμέλια μίας εκ των τεσσάρων πέντε κορυφαίων Εθνικών ομάδων του κόσμου, το φιτίλι της οποίας έχει ανάψει και κανείς δεν μπορεί πλέον να σβήσει. Το μόνο που απομένει να μάθουμε δεν είναι αν θα σκάσει, αλλά τι ζημιά θα προκαλέσει όταν θα σκάσει.

Σε μία ομάδα που ο Εζίλ σταμάτησε καταγγέλλοντας ρατσιστικές συμπεριφορές και ο Σανέ συμπεριφέρονταν σαν να ήταν το τσιφλίκι του, που αν τον φώναζαν θα έπρεπε μόνο για να παίζει βασικός, έρχεται ο Χένες για να αποτελειώσει την όποια προσπάθεια του Λεβ να ξανακάνει τους παίκτες, ομάδα. Ολο αυτό βέβαια με την αίρεση πάντα ότι ισχύει, δείχνει και τη λογική και τη νοοτροπία του Χένες. Ο οποίος δεν προσβάλει μόνο την ομοσπονδία και τον Λεβ, αλλά την ίδια την ομάδα που υπηρετεί και φυσικά τους παίκτες της. Οταν θεωρεί εαυτόν, αυτόν που αποφασίζει για το αν ο Κίμιχ, ο Μίλερ ή όποιος άλλος θα παίζει στην Εθνική Γερμανίας ή δεν θα παίζει επειδή το λέει ο Χένες.

Αλλά αυτό είναι και ένα δείγμα για την όλο και περισσότερο αυξανόμενη πίεση που ασκείται στις Εθνικές ομάδες από τα μεγάλα club πανευρωπαϊκά΄, τα οποία τις αντιμετωπίζουν είτε ως τσιφλίκι τους, είτε ως “χάρη σας κάνω που σας δίνω και τους παίκτες μας...”. Ενα ζήτημα, όχι αυτό του Χένες, αλλά του γενικότερου φαινομένου, που αν δεν το αντιμετωπίσει αποτελεσματικά η FIFA και η UEFA θα το βρουν μπροστά τους σε τέτοιο βαθμό που θα είναι αδύνατο να το αντιμετωπίσουν στο μέλλον.

Οσο για την ίδια την Μπάγερν νομίζω ότι ένα club του δικού της μεγέθους και της δικής της ιστορίας, πρέπει άμεσα (χθες για την ακρίβεια) να διαφοροποιήσει τη θέση του από την τοποθέτηση του Χένες και να ξεκαθαρίσει ότι οι απόψεις του, δεν απηχούν τις απόψεις του club, αλλά είναι προσωπικές.

Διαφορετικά θα πρέπει να ταυτιστεί με μία δήλωση - ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Εθνικής ομάδας της χώρας και αυτό είναι ανεπίτρεπτο...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.