Μπάγερν – Αννόβερο 3-1: Ακόμα πιο κοντά στον τίτλο (vid)

Gazzetta team
Μπάγερν – Αννόβερο 3-1: Ακόμα πιο κοντά στον τίτλο (vid)

bet365

Η Μπάγερν νίκησε 3-1 το Αννόβερο και απομένουν ακόμα δύο βήματα για να κατακτήσει για 7η διαδοχική χρονιά την Μπουντεσλίγκα. Χαμός για την 4η θέση και τον υποβιβασμό...

Μετράει αντίστροφα. Ακόμα δεν τον έχει εξασφαλίσει, αλλά βρέθηκε ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου. Το 3-1 κόντρα στο Αννόβερο έστειλε την Μπάγερν στο +5 από την Ντόρτμουντ (έπαιζε αργότερα το Σάββατο) και απομένουν ακόμα δύο αγωνιστικές μέχρι το φινάλε, καθιστώντας μεγάλο φαβορί πλέον την ομάδα του Νίκο Κόβατς.

Η κεφαλιά του Λεβαντόφσκι (27') και το σουτ του Γκορέτσκα (40') που είχε και δοκάρι, έδωσαν στους Βαυαρούς καθαρό προβάδισμα στο ματς, αλλά στο 51' ο διαιτητής είδε στο VAR χέρι του Μπόατενγκ και πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε για το 2-1 ο Ζόνατας. Μόνο που ο Βραζιλιάνος επιθετικός που είχε μπει αλλαγή στο 46', δέχτηκε δύο κίτρινες σε τρία λεπτά και αποβλήθηκε στο 55'. Το κλείσιμο του αγώνα ήταν ευχάριστο για τους γηπεδούχους με το όμορφο γκολ του Ριμπερί (83') και το ότι ξανάπαιξε για δεύτερο σερί ματς ο Ρόμπεν.

Μπάγερν (Νίκο Κόβατς): Ούλραϊχ, Μπόατενγκ, Ζίλε, Αλάμπα (88' Ραφίνια), Κίμιχ, Τιάγκο, Γκορέτσκα, Γκνάμπρι (71' Ριμπερί), Κομάν (86' Ρόμπεν), Μίλερ, Λεβαντόφσκι

Αννόβερο (Τόμας Ντολ): Εσερ, Φελίπε (69' Βίμερ), Αλμπορνός, Οστρτσόλεκ, Σοργκ, Αντον, Σβέγκλερ, Χαραγκούτσι, Γουάλας, Μάινα (88' Πριμπ), Γουέινταντ (46' Ζόνατας).

Ματσάρα χωρίς νικητή
Γκλάντμπαχ και Χόφενχαϊμ έδωσαν μάχη για την 4άδα και το τελικό 2-2 δεν αφήνει καμία ικανοποιημένη, παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι έχασαν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες. Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Νάγκελζμαν κυριάρχησαν, προηγήθηκαν με κεφαλιά του Καντεράμπεκ στο 33’ και θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει το παιχνίδι. Αυτό πλήρωσαν στην επανάληψη, με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν την απόδοσή τους και να φτάνουν στην ισοφάριση στο 72’ με τον Γκίντερ. Στο 79’ ο Αμίρι έκανε το 1-2 με πολύ ωραίο, αλλά στο 84’ ο Ντρμιτς έκανε το τελικό 2-2, σώζοντας την παρτίδα για την Γκλάντμπαχ.

Πάει για Ευρώπη και την υποβιβάζει
Η Βόλφσμπουργκ υποδέχθηκε την Νυρεμβέργη με μοναδικό στόχο τη νίκη και την πήρε με το τελικό 2-0, χάρη στα γκολ των Κλάους (38') και Τίσεραντ (78'). Με αυτό το τρίποντο, οι Λύκοι -με ματς περισσότερο από την Λεβερκούζεν- ανέβηκαν στην 6η θέση, η οποία δίνει εισιτήριο για το Europa League. Οσο για τη Νυρεμβέργη, παρέμεινε στην προτελευταία θέση και στο -5 από την 16η Στουτγκάρδη δύο αγωνιστικές πριν το τέλος, πράγμα που σημαίνει ότι ο υποβιβασμός θα πρέπει βασικά να θεωρείται δεδομένος.

Δεν γλιτώνει η Στουτγκάρδη
Η Στουτγκάρδη γνώρισε την ήττα με 3-1 από την Χέρτα και στο μόνο που μπορεί να ελπίζει για την παραμονή είναι, πλέον, τα μπαράζ. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια και στο 40’ ο Ιμπίσεβιτς από κοντά έκανε το 1-0. Στο 2-0 δεν άργησε να έρθει, με τον Ντούντα να κάνει το 2-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Στο 67’ ο Καλού έκανε το 3-0 και το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν με τον Γκόμεζ στο 70’ για το τελικό 3-1.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα