Η επόμενη ημέρα του Τζόλη, το πλάνο της Φορτούνα Ντίσελντορφ και ο ΠΑΟΚ

Newsroom
tzolis_fortuna

bet365

Ο Χρήστος Τζόλης οδηγεί εκ του ασφαλούς τη Φορτούνα Ντίσελντορφ στα γερμανικά «σαλόνια» και τα εκεί media θεωρούν πως το club θα ενεργοποιήσει την οψιόν απόκτησής του από τη Νόριτς, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα είναι αρνητική σε ενδεχόμενη άμεση μεταπώλησή του. Από το ενδεχόμενο deal «κερδισμένος» θα βγει και ο ΠΑΟΚ.

Σε απόλυτο πρωταγωνιστή της Φορτούνα Ντίσελντορφ έχει αναγορευτεί ο Χρήστος Τζόλης και πλέον στο Merkur Spiel-Arena βρίσκονται μια ανάσα από την επιστροφή τους στα «σαλόνια» του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Μετά το 3-0 που επικράτησαν εκτός έδρας της Μπόχουμ στον πρώτο αγώνα του ζευγαριού για τα Play Off της ανόδου προβάλει εύλογα πως είναι το απόλυτο φαβορί της σειράς ενόψει της μεθαυριανής (17/5) ρεβάνς και ο χρόνος μετρά αντίστροφα ώστε να αρχίσει το... πάρτι. Ο 22χρονος επιθετικός από την πλευρά του μετρά ως τώρα στη σεζόν 22 γκολ και 10 ασίστ, κάτι που τον έχει αναγορεύσει σε Νο1 star του club και τον πλέον αγαπημένο της εξέδρας.

Πλέον το ερώτημα είναι εύλογο και αφορά την επόμενη ημέρα του, καθώς εκτόξευσε τις «μετοχές» του.

Το deal που σύναψαν από τη Ρηνανία με τη Νόριτς που ανήκει αφορούσε τον ετήσιο δανεισμό του και ταυτόχρονα η ομάδα της Βεστφαλίας διατηρεί buy in ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ποσό τηρουμένων των αναλογιών στα οικονομικά της και για αυτό από τη Φορτούνα αναζητούν «φόρμουλα» ή έστω κάποια μέση λύση. Που δεν είναι φυσικά ο έρανος που ξεκίνησαν πριν από καιρό οι φίλοι της ώστε να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό – για την ιστορία μαζεύτηκαν περίπου 20.000 ευρώ – σε μία κίνηση που είχε περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα και αποτυπώνει το μέγεθος της λατρείας που υπάρχει προς το πρόσωπό του.

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες η Φορτούνα διατηρεί deadline μέχρι το τέλος του μήνα ώστε να καταβάλει τη ρήτρα και αυτόματα να αποκτήσει το 100% των δικαιωμάτων του, κάτι που όπως λέγεται στη Γερμανία αναμένεται να συμβεί ακόμη και αν βρεθεί... εκτός προϋπολογισμού (σε αυτή την περίπτωση ο παίκτης θα έχει ετήσιες απολαβές που στη χώρα υπολογίζονται σε περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ).

Μάλιστα δεν αποκλείεται να το πράξει και αμέσως μετά να βγει στην αγορά με σκοπό να τον παραχωρήσει, τη στιγμή που ο Τζόλης φέρεται, όπως υποστηρίζουν τα εκεί media, «θετικός» ώστε να παραμείνει στη Γερμανία. Για αυτό άλλωστε ήδη ομάδες δείχνουν να ενδιαφέρονται για εκείνον, πχ η Γκλάντμπαχ.

Από όλο αυτό το ντόμινο και εφόσον φυσικά πραγματοποιηθεί «κερδισμένος» θα βγει και ο ΠΑΟΚ που τον παραχώρησε το 2021 στη Νόριτς, καθώς διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης που υπολογίζεται σε 17,5%. Αρα εφόσον η Φορτούνα ενεργοποιήσει την οψιόν του αυτόματα ο Δικέφαλος θα δικαιούται να λάβει μίνιμουμ 875.000 ευρώ.

Ευρύτερα δε ακόμη και αν δεν συμβεί αυτό ο αγγλικός σύλλογος με τον οποίο δεσμεύεται ως το καλοκαίρι του 2026 θα επιδιώξει να τον πουλήσει, με γνώμονα τη σεζόν που «τρέχει» και το όνομα που έχει «δημιουργήσει».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα