Bundesliga: Παρέμεινε πρώτη η Λεβερκούζεν, στο κατόπι της με ανατροπή η Μπάγερν

Νίκος Κικίδης
Λεβερκούζεν

bet365

Η Λεβερκούζεν επέστρεψε στις νίκες με το 2-0 επί της Ντάρμσταντ και παρέμεινε στο +2 από τη Μπάγερν, η οποία γύρισε το ματς κόντρα στη Γκλάντμπαχ (3-1) κι έμεινε ζωντανή στο κυνήγι!

Η λευκή ισοπαλία απέναντι στην Γκλάντμπαχ αποδείχθηκε μια απλή ανορθογραφία για τη Λεβερκούζεν, η οποία την επόμενη κιόλας αγωνιστική επέστρεψε στις επιτυχίες. Με τον Τέγια να βρίσκει δίχτυα δυο φορές, οι Ασπιρίνες επικράτησαν 2-0 στην έδρα της Ντάρμσταντ και παρέμειναν για ακόμα μια στροφή της Bundesliga στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Τέγια άνοιξε το δρόμο της νίκης στο 33΄έπειτα από ασίστ του Γκριμάλδο, ενώ στο 52΄βρήκε ξανά δίχτυα με κεραυνό από πολύ δύσκολη γωνία για το τελικό 2-0.

Ακάθεκτη στο κυνήγι η Μπάγερν

Τα γρανάζια της Μπάγερν λειτουργούν σε φουλ ρυθμούς! Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ απέναντι στον... κακό τους δαίμονα, Γκλάντμπαχ, οι Βαυαροί βρήκαν τον τρόπο για να πάρουν το τρίποντο με 3-1 και να παραμείνουν στο -2 από την πρωτοπόρο Λεβερκούζεν.

Οι Βαυαροί μπήκαν πιο ζεστά στο ματς και θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ με τον Σανέ μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως ο Γερμανός στο 6΄σημάδεψε το δοκάρι και τέσσερα λεπτά αργότερα αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Στο 31΄ήταν η σειρά του Κέιν να σπαταλήσει μια μεγάλη ευκαιρία για τη Μπάγερν, η οποία το πλήρωσε πέντε λεπτά αργότερα όταν ο Ελβέντι με όμορφο πλασέ νίκησε τον Νόιερ για το 0-1.

Η Γκλάντμπαχ για ακόμα μια φορά είχε φροντίσει να ρίξει στα σχοινιά τους Βαυαρούς, οι οποίοι ωστόσο βρήκαν πολύτιμη ανάσα πριν από το ημίχρονο. Έπειτα από υπέροχη ανάπτυξη με γρήγορες πάσες και κινήσεις, ο Πάβλοβιτς βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ και νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ για το 1-1 στο 45΄.

Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 70΄όταν έπειτα από κάκιστη απομάκρυνση του Νίκολας ο Κέιν με κεφαλιά έγραψε το 2-1 με το γκολ Νο. 24 στη Bundesliga, ενώ στο 86΄ο Ντε Λιχτ έθεσε τέλος στη σεμνή τελετή με όμορφη κεφαλιά από σέντρα του Σανέ για το 3-1.

«Διπλό» για... Champions League η Στουτγκάρδη

Η Στουτγκάρδη επικράτησε εκτός έδρας της Φράιμπουργκ με το εμφατικό 3-1, για την 20η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Σεμπάστιαν Χένες ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του ματς και κατάφερε να πάρει «αέρα» δύο τερμάτων με τα γκολ των Ντενίζ Ουντάβ (3') και του Κρις Φουλριτς στο έβδομο λεπτό. Η κατρακύλα των γηπεδούχων δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στο 18' έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Μέρλιν Ριλ με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Ωστόσο η ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ δεν τα παράτησε και κατάφερε να μειώσει πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Συγκεκριμένα στο 45+11' βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με σκόρερ τον Λούκας Κίμπλερ. Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 74', η Στουτγκάρδη πέτυχε και τρίτο τέρμα με σκόρερ αυτή τη φορά τον Μίττελστατ.

Πήρε τον βαθμό στο φινάλε η Άουγκσμπουργκ

Μπόχουμ και Άουγκσμπουργκ ήρθαν ισόπαλες με σκορ 1-1 στο «Ruhrstadion», για την 20η αγωνιστική της Bundesliga. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στην αναμέτρηση και ήταν εκείνοι που είχαν τον πρώτο λόγο στο πρώτο μέρος.

Κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 33ο λεπτό με σκόρερ τον Μορίτζ Μπροσίνσκι, ο οποίος με ανάποδο «ψαλίδι» σκόραρε ένα από τα ωραίοτερα γκολ της σεζόν στο γερμανικό πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν και έφτασαν στο γκολ της ισοφάρισης λίγο πριν το φινάλε του αγώνα, με σκόρερ τον Ερμεντίν Ντεμίροβιτς από το σημείο του πέναλτι στο 90+1', για το τελικό 1-1.

«Δραπέτευσε» από τον Μάιντς η Βέρντερ

Η Βέρντερ Βρέμης νίκησε εκτός έδρας τη Μάιντς με 1-0 και την άφησε στη 17η θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στον υποβιβασμό. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε για τους φιλοξενούμενους μόλις στο 2ο λεπτό του ματς, ο Μάρβιν Ντουκς, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0, το οποίο έμεινε μέχρι και το τέλος του αγώνα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα