Ντόρτμουντ - Μπόχουμ 3-1: «Καθάρισε» ο Φίλκρουγκ με χατ τρικ

Βασίλης Μπαλατσός
dortmund

bet365

Η Ντόρτμουντ με πρωταγωνιστή τον Νίκλας Φίλκρουγκ που πέτυχε χατ τρικ επικράτησε της Μπόχουμ στη Βεστφαλία με 3-1 και πήρε τρίτο διαδοχικό τρίποντο.

Επιστροφή στην τετράδα για την Ντόρτμουντ. Η Μπορούσια εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Λειψίας από τη Στουτγκάρδη, καθώς επικράτησε με 3-1 της Μπόχουμ, εντός έδρας και ανέβηκε στην 4η θέση της Bundesliga, στο +3 από τους Ταύρους. Πρωταγωνιστής ο Νίκλας Φίλκρουγκ, ο οποίος υπέγραψε το τρίποντο με χατ τρικ.

Οι Βεστφαλοί μπήκαν δυνατά στο ματς και κέρδισαν πέναλτι μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Ρίμαν ανέτρεψε τον Μάλεν εντός περιοχής, ο διεθνής Γερμανός σέντερ φορ ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε από τα έντεκα βήματα. Στο 36' ο τερματοφύλακας της Μπόχουμ έκανε δύσκολη απόκρουση σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζάμπιτσερ και στο 45' η μπάλα κόντραρε στον Σλότερμπεκ και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1.

Στο 60' ο Μουκοκό εκτέλεσε και ο Ρίμαν στην προσπάθεια του να αποκρούσει έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στο 72' ο Ζάμπιτσερ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Φίλκρουγκ με κεφαλιά έβαλε εκ νέου μπροστά την ομάδα του. Στις καθυστερήσεις η Ντόρτμουντ κέρδισε ακόμα ένα πέναλτι ο Φίλκρουγκ το εκτέλεσε κι αυτό εύστοχα, πέτυχε χατ τρικ και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

H Oυνιόν πήρε το ντέρμπι παραμονής

Σπουδαία νίκη για την Ουνιόν. Η ομάδα του Βερολίνου επικράτησε εντός έδρας της ουραγού Ντάρμσταντ με 1-0 και έμεινε ένα εξάποντο πάνω από τις δυο τελευταίες θέσεις και στο +5 από την Κολωνία, η οποία είναι στη θέση των μπαράζ. Οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ της νίκης στο 62' όταν ο Σάφερ «σέρβιρε» στον Χόλερμπαχ και ο 22χρονος σέντερ φορ με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι Βερολινέζοι πίεσαν για το δεύτερο γκολ, το οποίο δεν βρήκαν και το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Βαθμολογία

bundesliga table

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα