Άουγκσμπουργκ - Μπάγερν 2-3: Με απόδραση στο -1 από την κορυφή

Νίκος Κικίδης
Μπάγερν

bet365

Η Μπάγερν έβγαλε την υποχρέωση στην έδρα της Άουγκσμπουργκ, επικράτησε 3-2 και μείωσε προσωρινά την απόσταση στον πόντο από τη Λεβερκούζεν. Πεντάρα της Στουτγκάρδης στη Λειψία!

Όσο νικάει, τίποτα δεν έχει χαθεί! Η Μπάγερν προσπαθεί να μην χάσει επαφή με την κορυφή και την πρωτοπόρο Λεβερκούζεν, με τη νίκη στην έδρα της Άουγκσμπουργκ να τη στέλνει έστω και προσωρινά σε απόσταση βολής. Αν και αγχώθηκαν στο φινάλε επιτρέποντας στους γηπεδούχους να μειώσουν στο γκολ και να φλερτάρουν με την ισοπαλία, οι Βαυαροί πήραν τη νίκη με 3-2 και μείωσαν τη διαφορά στο -1 αλλά με ματς περισσότερο.

Αφού το γκολ του Ρεκέμπα ακυρώθηκε στο 12΄για οφσάιντ, η Μπάγερν πήρε το προβάδισμα στο 23΄με κοντινή προβολή του Πάβλοβιτς. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ντέιβις με μακρινό σουτ στην κλειστή γωνία νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ για το 2-0, όμως με το... καλησπέρα του β΄μέρους ο Πάβλοβιτς έβαλε ξανά τους γηπεδούχους στο ματς μειώνοντας σε 2-1 (52΄).

Μόλις έξι λεπτά αργότερα ο Κέιν ευνοήθηκε από τις κόντρες και βρήκε δίχτυα για το 3-1, με την Άουγκσμπουργκ ωστόσο να μην παρατάει το ματς. Στο 88΄ο Νόιερ έπιασε το πέναλτι του Μίτσελ, όμως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στην εκτέλεση του Ντεμίροβιτς στις καθυστερήσεις που βρήκε δίχτυα από τα έντεκα βήματα. Ο χρόνος ωστόσο δεν έφτανε για την Άουγκσμπουργκ να προκαλέσει... καρδιακά στους Βαυαρούς που έφυγαν με το τρίποντο.

Πεντάρα για τη Στουτγκάρδη στη μάχη της τρίτης θέσης

Ξέσπασμα της Στουτγκάρδης με θύμα τη Λειψία. Οι Σουηβοί διέλυσαν τους Ταύρους με πεντάρα (5-2) και έκαναν μεγάλο βήμα για την κατάληψη της τρίτης θέσης. Ο Μιλό άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 25', προτού ο Ουντάβ διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του πέντε λεπτά αργότερα. Στο 32΄ο Σέσκο μείωσε 2-1, προτού ο Λέβελινγκ ανεβάσει και πάλι τη διαφορά στα δυο γκολ (48΄).

Στο 55΄ο Οπεντά έβαλε ξανά στο ματς τη Λειψία για το 3-2, όμως η Στουτγκάρδη δεν είχε καμία διάθεση να παραδώσει βαθμούς. Ακόμα δυο γκολ του Ουντάβ σε 65΄και 75΄σφράγισαν τον θρίαμβο για τη Στουτγκάρδη, η οποία ξέφυγε στο +4 από την αντίπαλό της.

Άνετο τρίποντο για τη Βέρντερ

Η Βέρντερ επιράτησε στη Βρέμη της Φράιμπουργκ με το εμφατικό 3-1, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Bundesliga. Η ομάδα του Όλε Βέρνερ μπήκε δυναμικά στην αναμέτρηση κι άνοιξε το σκορ στο 9’ με τον Μάρβιν Ντουκς, να ευστοχεί από το σημείο του πέναλτι. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον ίδιο τρόπο, από τα 11 βήματα και την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βιντσέντζο Γκρίφο στο 28ο λεπτό. Η Βέρντερ πήρε ξανά το προβάδισμα στο σκορ, στο 57’ με το τέρμα του Τζάστιν Νάινμαχ, ο οποίος έκανε το 2-1. Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησε εκεί, καθώς έκαναν το 3-1 στο 90+3', με το τέρμα του Χουλιάν Μαλατίνι.

Απόλυτη μοιρασιά στην «PreZero Arena»

Η Χόφενχαϊμ φιλοξένησε στην «PreZero Arena» τη Χάιντενχαϊμ, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες με 1-1. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος και άνοιξαν το σκορ με τον Ερέν Ντικσί στο 29ο λεπτό της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι ωστόσο βρήκαν απάντηση και ισοφάρισαν πριν την ανάπαυλα με τον Αντρέι Κράμαριτς, από το σημείο του πέναλτι στο 45+7’ για το τελικό 1-1.

Μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις

Βόλφσπουργκ και Κολωνία ήρθαν ισόπαλες με 1-1 στη «Volkswagen Arena». Στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν με τον Φαριντέ Αλιντού στο 37ο λεπτό και τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι βρήκαν την άμεση ισοφάριση, χάρη στο τέρμα του Κέβιν Παρέδες, ο οποίος διαμοφωσε και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα