Bundesliga: Τεσσάρα για Ντόρτμουντ και δυνατά στο κυνήγι της τετράδας

Newsroom
Ντόρτμουντ

bet365

Η Ντόρτμουντ έστησε πάρτι στην έδρα της Κολωνίας, τη διέλυσε με 4-0 και συνέχισε δυναμικά στο κυνήγι της τετράδας. Γκέλα για Άιντραχτ, μεγάλη νίκη για Φράιμπουργκ.

Έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της η Ντόρτμουντ! Μετά το άνετο διπλό στην έδρα της Ντάρμσταντ, οι Βεστφαλοί πέρασαν με το ευρύ 4-0 και από την Κολωνία για να πιάσουν την Λειψία στην τέταρτη θέση της Bundesliga, έστω και με ματς περισσότερο. Μόλις στο 12΄και σε κομπίνα σε εκτέλεση κόρνερ, ο Μάλεν κατάφερε να ξεμαρκαριστεί με ιδανικό πλασέ να ανοίξει το σκορ. Σειρά πήρε ο Φίλκρουγκ στο 58΄που ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι για το 2-0, προτού ο Μάλεν σκοράρει ξανά σε τετ-α-τετ έπειτα από έξοχη βαθιά μπαλιά του Ίαν Μάατσεν που ξεκίνησε ιδανικά στους Βεστφαλούς. Το κερασάκι στην τούρτα πρόσθεσε στις καθυστερήσεις ο Μουκοκό, ο οποίος με προβολή έγραψε το τελικό 4-0.

Το... γύρισε στο φινάλε η Ντάρμσταντ

Ντάρμσταντ και Άιντραχτ ήρθαν ισόπαλες με 2-2 σε ένα απίθανο ματς για τη 18η αγωνιστική της Bundesliga. Η ομάδα του Ντίνο Τοπμέλερ ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και άνοιξε το σκορ στο 33', χάρη στο τέρμα του Ενκουνκού. Ο 23χρονος μέσος πήρε την μπάλα από τον Εμπιμπέ και με θαυμάσιο πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έγραψε το 1-0. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματά τους, με σκόρερ τον Κνάουφ στο 51ο λεπτό. Η φάση ξεκίνησε από την εξαιρετική κάθετη πάσα του Κάλαϊτζιτς, η οποία βρήκε τον 22χρονο μέσο και εκείνος με δυνατό σουτ έκανε το 2-0. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμούς και αρχικά μείωσαν το σκορ στο 61ο λεπτό, με το δυνατό σουτ του Γιάβσταν και στις καθυστερήσεις του αγώνα έφεραν το ματς στα ίσα, με το κοντινό πλασέ του Κλάρερ στο 90+5'.

«Χαλάστρα» της Μπόχουμ στη Στουτγκάρδη

Η Μπόχουμ έκανε την έκπληξη και επικρατώντας της Στουτγκάρδης 1-0 εντός έδρας στέρησε από τους Σουηβούς την ευκαιρία να απομακρυνθούν στο +4 από την 4η Λειψία. Στη 12η θέση ανέβηκαν οι γηπεδούχοι. Οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ και καθυστέρησαν να βγουν ξανά στο γήπεδο, αφού ένα πανό των φιλοξενούμενων μπλόκαρε μια από τις εξόδους κινδύνου του γηπέδου και προκάλεσε την προσωρινή διακοπή του ματς. Το τέρμα του Μπερό στο 50' ήταν αυτό που έκρινε την αναμέτρηση υπέρ της Μπόχουμ.

Μοιρασιά στη «Voith-Arena»

Χαϊντενχάιμ και Βόλφσμπουργκ ήρθαν ισόπαλες 1-1 στη «Voith-Arena», στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Bundesliga. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που βρήκαν πρώτοι τον δρόμο προς τα δίχτυα και άνοιξαν το σκορ με τον Βάτσλαβ Τσερνί, ύστερα από εξαιρετική πάσα του Γιόνας Βιντ. Λίγο πριν οι δυο ομάδες οδηγηθούν προς τα αποδυτήρια, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση, με το αυτογκόλ του Μορίτζ Γιεντς στο 45+2'. Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες «συμβιβάστηκαν» με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ματσάρα και τρίποντο για Φράιμπουργκ

Σπουδαία νίκη σε ένα χορταστικό ματς κατάφερε να πανηγυρίσει η Φράιμπουργκ, η οποία με γκολ του Σάλαϊ στο 85΄επικράτησε 3-2 της Χόφενχαϊμ και εδραιώθηκε στην 7η θέση. Ο γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 χάρη σε γκολ των Χόλερ (37΄) και Γκριφό (55΄), όμως η Χόφενχαϊμ έσβησε το πλεονέκτημα της Φράιμπουργκ ισοφαρίζοντας σε 2-2 μέσα σε είκοσι λεπτά. Αρχικά στο 57΄ο Βέγκχορστ μείωσε σε 2-1, προτού ο Μπέιερ επαναφέρει την ισορροπία. Η Φράιμπουργκ ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στο 85΄πήρε τη νίκη με υπογραφή του Σάλαϊ.

Η βαθμολογία της Bundesliga

Η βαθμολογία της Bundesliga

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα