Bundesliga: Το... βιολί τους Λεβερκούζεν και Μπάγερν, επιστροφή στις νίκες για τη Στουτγκάρδη

Επιμέλεια: Newsroom
bayer_leverkusen_bunde

bet365

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν έκανε πάρτι κόντρα στην Μπόχουμ (4-0) και διατηρήθηκε στην κορυφή της Bundesliga, με την Μπάγερν Μονάχου, που πήρε διπλό στο Βόλφσμπουργκ (1-2) να συνεχίζει να την καταδιώκει. Τριάρα και 3η θέση για τη Στουτγκάρδη.

Η Bundesliga είπε «αντίο» για το 2023 με ματς γεμάτα γκολ - ξανά! Η Μπάγερ Λεβερκούζεν έδωσε συνέχεια στη φοβερή της φετινή πορεία και παρέμεινε σε απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες της, ούσα πλέον στο +4 από την Μπάγερν Μονάχου και την κορυφή.

Ο Τσάμπι Αλόνσο άφησε εκτός τους Αφρικανούς που θα λείψουν στο Copa Africa του επόμενου μήνα (Μπονιφάς, Κοσούνου, Ταπσόμπα), αλλά αυτό δεν αποδείχθηκε πρόβλημα. Οι Ασπιρίνες διέλυσαν με 4-0 την Μπόχουμ εντός έδρας και εξακολουθούν να κάνουν όνειρα τίτλου.

Αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής του τριπόντου ο Πάτρικ Σικ που «σκότωσε» τους φιλοξενούμενους με χατ τρικ από το πρώτο ημίχρονο! Ο Τσέχος σκόραρε στο 30ο και το 32ο λεπτό και... καθάρισε με το τρίτο του τέρμα στις καθυστερήσεις. Ο Μπονιφάς έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της επικράτησης, κάνοντας το 4-0 στο 69'.

Ολοζώντανη στο κυνήγι του θρόνου η Μπάγερν

Ίσως να αγχώθηκε περισσότερο από όσο θα έπρεπε, όμως η - σχεδόν - μόνιμη Βασίλισσα του γερμανικού ποδοσφαίρου έκανε τη δουλειά της και συνεχίζει να κυνηγά το στέμμα που ευελπιστεί να της κλέψει η Λεβερκούζεν. Οι Βαυαροί επικράτησαν 2-1 στην έδρα της Βόλφσμπουργκ και δείχνουν πλέον να έχουν αναρρώσει από την πεντάρα κόντρα στην Άιντραχτ.

Απόλυτα κυρίαρχη η ομάδα του Τούχελ, είχε την κατοχή και τις ευκαιρίες από την πρώτη στιγμή. Ο Μίλερ σημάδεψε το οριζόντιο στο 32' αλλά ένα λεπτό μετά σέρβιρε στον Μουσιάλα ο οποίος από κοντά έκανε το 1-0. Στο 43' ο Κέιν πήρε ξανά το... ραβδί του και με πανέμορφο τελείωμα εκτός περιοχής τίναξε τα δίχτυα των Λύκων, δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του και πετυχαίνοντας το 21o (!) τέρμα του στην Bundesliga φέτος.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου ο Άρνολντ με ωραίο σουτ μείωσε. Οι Βαυαροί θα μπορούσαν να κλειδώσουν το τρίποντο στην επανάληψη, αλλά ακόμα κι αν δεν βρήκαν το τρίτο γκολ έφτασαν στο σημαντικότατο τρίποντο.

Επιστροφή στις νίκες και 3η θέση η Στουτγκάρδη

Την εξαιρετική της πορεία στο φετινό πρωτάθλημα συνέχισε και η Στουτγκάρδη η οποία άφησε πίσω της τις δύο προηγούμενες... απαιτητικές μονομαχίες (ισοπαλία με Λεβερκούζεν, ήττα από Μπάγερν) και επέστρεψα στα τρίποντα.

Οι Σουηβοί πέρασαν σαν οδοστρωτήρας πάνω από την Άουγκσμπουργκ και με το 3-0 εδραιώθηκαν ξανά στην 3η θέση της Bundesliga, έναν βαθμό πάνω από τη Λειψία και επτά πάνω από την Ντόρτμουντ.

Ο, δανεικός από την Μπράιτον, Ντενίζ Ουντάβ έθεσε γερές βάσεις νίκης, αφού άνοιξε το σκορ στο 18' και σέρβιρε στον... καυτό Γκιρασί στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους για το 2-0. Ο Φούχριχ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Στουτγκάρδης στο 69'.

Ανάσα για την Ουνιόν με νίκη επί της Κολωνίας

Νίκη που της επέτρεψε να δραπετεύσει από την επικίνδυνη ζώνη πανηγύρισε η Ουνιόν Βερολίνου, η οποία επικράτησε 2-0 της Κολωνίας. Τον δρόμο της νίκης άνοιξε ο Χόλερμπαχ στο 55΄, με τον Φοφανά στο 78΄να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του και να σφραγίζει ένα πολύτιμο τρίποντο για την ομάδα του Βερολίνου στη μάχη που δίνει να διατηρηθεί στην κατηγορία.

Ασύλληπτη ανατροπή της Άιντραχτ με δυο γκολ στις καθυστερήσεις

Τι κι αν μέχρι το 90΄βρισκόταν πίσω στο σκορ; Η Άιντραχτ θύμισε κάτι από... Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του 1999 και με δυο γκολ στον έξτρα χρόνο πήρε μια ανέλπιστη νίκη με 2-1 επί της Γκλάντμπαχ. Τα Πουλάρια πήραν το προβάδισμα με τον Γουόμπερ στο 27΄, με την Άιντραχτ να ισοφαρίζει αρχικά στο 90+6΄με Μπούτα, προτού ο Κοχ ολοκληρώσει την ανατροπή στο 90+7΄. Κάπως έτσι ανέβηκαν στην έκτη θέση, τη στιγμή που η Γκλάντμπαχ βρέθηκε 12η.

Buzzer-beater τρίποντο για τη Χάιντενχαϊμ

Σπουδαία νίκη πανηγύρισε και η Χάιντενχαϊμ, η οποία με αυτογκόλ στις καθυστερήσεις επικράτησε 3-2 της Φράιμπουργκ για να ανέβει στην 9η θέση. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Χόλερ στο 7΄, προτού ο Ντίνκσι ισοφαρίσει σε 1-1 στο 52΄. Δώδεκα λεπτά αργότερα η Φράιμπουργκ πήρε και πάλι το προβάδισμα με τον Χόλερ, όμως στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ανατροπή. Αρχικά στο 84΄ο Κλάιντινστ ισοφάρισε σε 2-2, προτού το αυτογκόλ του Γκίντερ στο 90+2΄σφραγίσει το τρίποντο.

Η βαθμολογία της Bundesliga

Η βαθμολογία της Bundesliga

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα