Ντόρτμουντ - Γκλάντμπαχ 5-2: «Απάντησε» στην Μπάγερν και έμεινε ζωντανή για τον τίτλο!

dortmund_celebrations

bet365

Η Ντόρτμουντ πήρε εντυπωσιακή νίκη 5-2 απέναντι στην Γκλάντμπαχ και συνεχίζει να κυνηγά την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου, περιμένοντας καρτερικά ένα στραβοπάτημα των Βαυαρών για να στεφθεί η ίδια πρωταθλήτρια.

Πριν λίγες ώρες, η Μπάγερν Μονάχου «κέρασε» εξάρα τη Σάλκε, αλλά η Ντόρτμουντ της... απάντησε, διαλύοντας με 5-2 την Γκλάντμπαχ εντός έδρας. Έτσι οι Βεστφαλοί μείωσαν εκ νέου την απόστασή τους από τους πρωτοπόρους Βαυαρούς στον έναν βαθμό και πλέον εναποθέτουν τις ελπίδες τους για τον τίτλο - εφόσον οι ίδιοι κάνουν το 2x2 - στο επόμενο δύσκολο παιχνίδι της ομάδας του Τούχελ απέναντι στη Λειψία (20/05).

Η ομάδα του Τέρζιτς έδειξε από νωρίς τα... δόντια της στην έτερη Μπορούσια και με τη συμπλήρσωη των πρώτων 20 λεπτών βρέθηκε να έχει προβάδισμα τριών τερμάτων. Ο Μάλεν άνοιξε το σκορ στο 5' και το δίλεπτο «χτύπημα» των Μπέλινγκχαμ και Αλέ (18', 20') έδωσε επιπλέον αέρα στους γηπεδούχους.

Ο Ιβοριανός στράικερ διπλασίασε τα τέρματά του στο 32ο λεπτό, κάνοντας το 4-0 με ωραίο τελείωμα. Η Ντόρτμουντ έχασε ευκαιρίες με τον Μάλεν και τον Μπέλινγκχαμ και η Γκλάντμπαχ επιχείρησε να μπει εκ νέου στο ματς. Στο 75' ο Μπενσεμπαϊνί μείωσε από την άσπρη βούλα και δέκα λεπτά αργότερα ο Στιντλ με ωραίο σουτ εκτός περιοχής έκανε το 4-2.

Τον τελευταίο λόγο ωστόσο είχε η Ντόρτμουντ αφού ο Ρέινα στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό σκορ από κοντά.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα