Μπάγερν - Άουγκσμπουργκ 5-3: «Γιόρτασε» με πεντάρα μετά την Παρί και παρέμεινε μόνη στην κορυφή

Newsroom
Μπάγερν - Άουγκσμπουργκ 5-3: «Γιόρτασε» με πεντάρα μετά την Παρί και παρέμεινε μόνη στην κορυφή

bet365

Αν και βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ, η Μπάγερν δεν είχε πρόβλημα να στήσει πάρτι κόντρα στην Άουγκσμπουργκ, της οποίας επιβλήθηκε με 5-3 για να βρεθεί προσωρινά στο +3 από τη Ντόρτμουντ.

«Φουριόζα» επέστρεψε στα εγχώρια η Μπάγερν μετά τη νίκη - πρόκριση επί της Παρί στο Champions League. Με την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση στα ύψη, οι Βαυαροί σκόρπισαν με ανατροπή την Άουγκσμπουργκ, επικράτησαν με το χορταστικό 5-3 και ανέβηκαν ξανά στο +3 από τη Ντόρτμουντ αλλά με ματς περισσότερο.

Παρά την ψυχρολουσία του τρίτου λεπτού όταν οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα με τον Μπερίσα, η Μπάγερν δεν αγχώθηκε και φρόντισε να καθαρίσει την υπόθεση νίκη από το πρώτο 45λεπτο. Αρχικά στο 15΄ο Κανσέλο απάντησε στις κριτικές ισοφαρίζοντας με τρομερό τελείωμα από δύσκολη γωνία, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Παβάρ να βρει δίχτυα με όμορφο γυριστό για την ανατροπή.

Ο Γάλλος μάλιστα ξαναχτύπησε στο 45΄με γκολ που παρέπεμπε στο... logo της Bundesliga για το 3-1, με τον Σανέ να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ λίγο πριν από την εκπνοή του α΄μέρους (45΄). Αναπόφευκτα οι Βαυαροί έριξαν ρυθμό στην επανάληψη και επέτρεψαν στην Άουγκμπουργκ να μειώσει προσωρινά σε 4-2 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπερίσα (60΄), όμως στο 74΄οι γηπεδούχοι βρήκαν κι άλλο γκολ έπειτα από πανέμορφο συνδυασμό Κανσέλο - Ντέιβις και δυνατό σουτ του τελευταίου.

Τελικά το μόνο που κατάφερε η Άουγκσμπουργκ ήταν απλώς να μειώσει την έκταση της ήττας στις καθυστερήσεις με γκολ του Κάρδονα για το τελικό 5-3.

Μπάγερν (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Ζόμερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ (84΄Μπλιντ), Κανσέλο, Ντέιβις (78΄Μαζράουι), Μουσιάλα (78΄Χράφενμπερχ), Κίμιχ, Σανέ, Μανέ (72΄Τελ), Γκνάμπρι (71΄Μίλερ)

Ξέσπασμα της Λειψίας στην Γκλάντμπαχ

Η Λειψία επέστρεψε στις νίκες με ήττα από την Ντόρτμουντ και υπέταξε την Γκλάντμπαχ με 3-0, εντός έδρας. Οι γηπεδούχοι από την αρχή είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Το πρώτο μέρος είχε καλό ρυθμός και αρκετές φάσεις, όμως όχι γκολ. Τίμο Βέρνερ και Μάρκους Τουράμ είχαν από δυο καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν, όμως δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν στο 52' όταν ο Ράουμ έκανε πέναλτι, ο Πλεά ανέλαβε την εκτέλεση αλλά τον νίκησε ο Μπλάσβιτς. Οι Ταύροι εν τέλει άνοιξαν το σκορ στο 57' με σουτ του Τίμο Βέρνερ. Στο 70' ο «μοιραίος» Πλεά έκανε πέναλτι και ο Φόρσμπεργκ το μετέτρεψε σε γκολ. Στο 80' μετά από εκτέλεση κόρνερ και ασίστ του Πόουλσεν ο Γκβάρντιολ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

«Όρθια» στην Φρανκφούρτη η Στουτγκάρδη του Μαυροπάνου

Ούτε τώρα νίκη για την Άιντραχτ. Οι Αετοί προηγήθηκαν στην Φρανκφούρτη κόντρα στην Στουτγκάρδη του βασικού και αναντικατάστατου Ντίνου Μαυροπάνου αλλά οι Σουηβοί κατάφεραν να φύγουν με τον βαθμό της ισοπαλίας. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 55' με τον Ρόντε και 20 λεπτά αργότερα ο Σίλας με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-1, το οποίο έμεινε μέχρι το φινάλε. Βαθμός για τη Στουτγκάρδη μετά από δυο διαδοχικές ήττες.

Βαθμός - απόδραση από την επικίνδυνη ζώνη για τη Χέρτα

Ισοπαλία σαν... νίκη απέσπασε η Χέρτα, η οποία έμεινε στο 1-1 απέναντι στη Μάιντς και βρέθηκε στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη. Η ομάδα του Βερολίνου μάλιστα πανηγύρισε πρώτη με το εύστοχο πέναλτι του Ενγκακάμ στο 18΄, όμως οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 58΄με τον Αχόρκε για το τελικό 1-1 που τους κράτησε στην 7η θέση.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα