Bundesliga: Τέταρτη διαδοχική νίκη για τη Λειψία, «διπλό»... ανάσα για τη Μπόχουμ των Σταφυλίδη - Λαμπρόπουλου

Newsroom
Bundesliga: Τέταρτη διαδοχική νίκη για τη Λειψία, «διπλό»... ανάσα για τη Μπόχουμ των Σταφυλίδη - Λαμπρόπουλου

bet365

H Λειψία νίκησε με 2-1 στην έδρα της Βέρντερ Βρέμης, έφτασε τα τέσσερα διαδοχικά τρίποντα και ανέβηκε προς το παρών στην δεύτερη θέση της Bundesliga. Βαθμολογική «ανάσα» για τη Μπόχουμ των Σταφυλίδη - Λαμπρόπουλου, 1-0 στην έδρα της Άουγκσμπουργκ. Τρίποντα για Λεβερκούζεν, Χέρτα και Βόλφσμπουργκ.

Η Λειψία ήταν ανώτερη στη Βρέμη απέναντι στη Βέρντερ και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1. Οι Ταύροι άνοιξαν το σκορ στο 13ο λεπτό. Ο Φόρσμπεργκ κουβάλησε την μπάλα, την έσπασε την κατάλληλη στιγμή στον Αντρέ Σίλβα και ο Πορτογάλος με άψογο πλασέ νίκησε τον Παβλένκα.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 57', όταν το σουτ του Γκρος από πλάγια άλλαξε ελαφρώς πορεία από την κόντρα στον Όρμπαν και κατέληξε στην εστία του Μπλάζβιτς. Τους φιλοξενούμενους λύτρωσε στο 70ο λεπτό ο Σλάγκερ, ο οποίος βρέθηκε μέσα στην περιοχή μετά από όμορφη ομαδική προσπάθεια και με ψύχραιμο τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Η Λειψία, έτσι, ανέβηκε, έστω και προσωρινά στη δεύτερη θέση, με την Βέρντερ Βρέμης να παραμένει 9η.

Ασίστ Σταφυλίδη, απόδραση της Μπόχουμ από τη Βαυαρία

Η Μπόχουμ πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκης κόντρα στην Άουγκσμπουργκ με 1-0 και... απέδρασε από τη Βαυαρία, με διακριθέντα τον Κώστα Σταφυλίδη. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση άλλωστε, ξεκίνησε από τα δικά του πόδια. Ο Έλληνας μπακ, που στα 73 λεπτά που αγωνίστηκε στη συγκεκριμένη αναμέτρηση το έκανε ως χαφ, βρήκε με φοβερή μπαλιά τον Αντζέι στην πλάτη της άμυνας και ο επιθετικός των φιλοξενούμενων νίκησε τον Γκικίεβιτζ, ανοίγοντας το σκορ στο 59'.

Οι γηπεδούχοι είχαν πολύ μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν αλλά ο Μπερίσα αστόχησε από την άσπρη βούλα στο 61ο λεπτό. Με το «διπλό» αυτό η Μπόχουμ, που είναι 17η, ανέβηκε στους 13 βαθμούς, μόλις έναν πίσω από Στουτγκάρδη και Χέρτα Βερολίνου. Στη 14η θέση βρίσκεται η Άουγκσμπουργκ. Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αν και βρέθηκε στην αποστολή της ομάδας του Λετς, δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι.

«Χτίζει» σερί η Λεβερκούζεν του Αλόνσο

Την τρίτη της διαδοχική νίκη στη Bundesliga πανηγύρισε η Μπάγερ Λεβερκούζεν. Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο έκαμψε την αντίσταση της Στουτγκάρδης, νίκησε με 2-0 και έφτασε τους 18 βαθμούς, ούσα στην 11η θέση της βαθμολογίας. Οι 16οι Σουηβοί αγωνίστηκαν χωρίς τον Ντίνο Μαυροπάνο, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες.

Οι Ασπιρίνιες προηγήθηκαν στο 30' με τον φορμαρισμένο Μούσα Ντιαμπί. Ο διεθνής Γάλλος εξτρέμ με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δεξί δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς στο 82' όταν ο Παλάσιος εκτέλεσε κόρνερ και ο προωθημένος Τα με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Νίκη-ανάσα για τη Χέρτα κόντρα στην Κολωνία

Η Χέρτα Βερολίνου ήταν καλύτερη απέναντι στην Κολωνία και κατάφερε να πάρει πολύ σημαντική εντός έδρας νίκη με 2-0, που την έβγαλε από την επικίνδυνη ζώνη. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 9ο λεπτό με με κεφαλιά-ψαράκι του Κανγκά, μετά από ωραία σέντρα του Πλάτενχαρντ.

Στο 54' η ομάδα του Σβαρτς διπλασίασε τα τέρματα της. Ο Κανγκά έκανε την προσπάθεια από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα, ο Σβάμπε έδιωξε πάνω στον Ρίχτερ και ο Γερμανός σκόραρε από κοντά. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν κάποια απάντηση. Με το τρίποντο αυτό η Χέρτα ανέβηκε στη 15η θέση της Bundesliga ενώ η Κολωνία παρέμεινε στη 13η.

Σε... τροχιά εξάδας η Βόλφσμπουργκ

Το νικηφόρο της σερί συνεχίζει η Βόλφσμπουργκ. Οι Λύκοι νίκησαν με ανατροπή στην έδρα της Χοφενχάιμ με 2-1, πήραν τέταρτο διαδοχικό τρίποντο και μείωσαν τη διαφορά από την 6η Ντόρτμουντ στους δύο βαθμούς (25-23). Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 42' με κεφαλιά του Μπαουμγκάρτνερ μετά από σέντρα του Ανχελίνο, αλλά στο 45+4' οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με αυτογκόλ του Καμπάκ. Η Βόλφσμπουργκ ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 56' με τον Μπακού, έκανε το 1-2, το οποίο διατήρησε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα