Bundesliga: Ντεμπούτο Αλόνσο με τεσσάρα για Λεβερκούζεν, γκέλα για Λειψία

Νίκος Κικίδης
Bundesliga: Ντεμπούτο Αλόνσο με τεσσάρα για Λεβερκούζεν, γκέλα για Λειψία

bet365

Με το δεξί ξεκίνησε η εποχή Τσάμπι Αλόνσο στη Λεβερκούζεν, καθώς οι Ασπιρίνες συνέτριψαν 4-0 τη Σάλκε και επέστρεψαν επιτέλους στις νίκες! Κόλλησε στο Μάιντς η Λειψία, έσπασε το ρόδι με τριάρα η Μπόχουμ των Ελλήνων.

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε ο Τσάμπι Αλόνσο έχει κάθε δικαίωμα να... λάμπει από χαμόγελο! Στο ντεμπούτο άλλωστε στον πάγκο της Λεβερκούζεν, οι Ασπιρίνες θυμήθηκαν μετά από καιρό τον καλό τους εαυτό, καθώς ξέσπασαν με 4-0 κόντρα στη Σάλκε και επέστρεψαν στις νίκες στη Bundesliga έπειτα από πέντε «στροφές» αγωνιστικής κατρακύλας.

Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Ντιαμπί στο 38΄, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Γάλλος εξτρεμ άλλαξε ρόλους και από εκτελεστής έγινε δημιουργός για το 2-0 με σκόρερ τον Φρίμπονγκ. Οι δυο τους συνδυάστηκαν και για το 3-0 στο 53΄με τους ρόλους να παραμένουν... απαράλλαχτούς, ενώ το κερασάκι στην τούρτα πρόσθεσε ο Παουλίνιο στις καθυστερήσεις. Μια νίκη που απομάκρυνε τη Λεβερκούζεν από την επικίνδυνη ζώνη και συνάμα της χάρισε αισιοδοξία ενόψει και της εποχής Αλόνσο στην τεχνική ηγεσία.

Από ένα γκολ και έναν βαθμό Άουγκσμπουργκ και Βόλφσμπουργκ

Άουγκσμπουργκ και Βόλφσμπουργκ έμειναν στο 1-1 στην έδρα της πρώτης και μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας. Οι γηπεδούχοι, με τον «αέρα» των τριών σερί νικών που είχαν μέχρι σήμερα, μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι αλλά είδαν τον Γκέρχαρντ στο 27ο λεπτό να ανοίγει το σκορ για τους «Λύκους». Παρ'όλα αυτά με τη συμπλήρωση 10 λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο, ο Γκούμνι ισοφάρισε για την ομάδα του. Καμία από τις δύο ομάδες ωστόσο, δεν κατόρθωσε να βρει στο υπόλοιπο του ματς το γκολ της νίκης. Με τον βαθμό αυτό η Άουγκσμπουργκ ανέβηκε στην 9η και η Βόλφσμπουργκ στην 13η θέση της Bundesliga αντίστοιχα.

Δεν έφτανε ο Ενκουνκού στη Λειψία, 1-1 στην έδρα της Μάιντζ

Συνεχίζουν ισόβαθμες Μάιντζ και Λειψία μετά την ισοπαλία τους με 1-1 στην «MEWA Arena» για την ένατη αγωνιστική της Bundesliga. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών, με τον Σταχ να βρίσκει τον Ινγκβάρτσεν μέσα στην περιοχή και τον Δανό να κερδίζει τον Μπλάσβιτς από δύσκολη γωνία. Η ισοφάριση για την ομάδα του Μάρκο Ρόζε ήρθε στο 80' με τον συνήθη ύποπτο Ενκουνκού, με τον Γάλλο να αποδεικνύει ότι είναι εξαιρετικός και στο ψηλό παιχνίδι. Ο Χάλστενμπεργκ έκανε την σέντρα από τα αριστερά και ο 24χρονος μεσοεπιθετικός κέρδισε ολόκληρη την άμυνα των γηπεδούχων στον αέρα στέλοντας με κεφαλιά την μπάλα στην δεξιά γωνία του Τσέντνερ. Μετά και την μεταξύ τους ισοπαλία Μάιντζ και Λειψία βρίσκονται στους 12 βαθμούς, όσους έχει και η Γκλάντμπαχ.

Επιτέλους νίκη για την Μπόχουμ, βαθιά «ανάσα» κόντρα στην Άιντραχτ

Πρώτη νίκη για την Μπόχουμ των Σταφυλίδη και Λαμπρόπουλου που επιβλήθηκε με 3-0 της Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Το σκορ άνοιξε και διαμορφώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, αρχικά στο 71' με την σκαστή κεφαλιά του Χόφμαν μετά την εκτέλεση κόρνερ του Φόρστερ. Η Άιντραχτ στη συνέχεια πίεσε για την ισοφάριση αφήνοντας χώρους, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι «χτυπώντας» στο 88' με αυτογκόλ του Εντικά και στο 90+1' με φοβερό σουτ του Φόρστερ. Ο Κώστας Σταφυλίδης εισήλθε στο ματς ακριβώς με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, αντικαθιστώντας τον Οστερχάγκε. Με αυτό το πολύτιμο τρίποντο η ομάδα του Τόμας Λετς έφτασε τους 4 βαθμούς παραμένοντας ουραγός της βαθμολογίας, πλησιάζοντας όμως την Στουτγκάρδη και τη Σάλκε (5 και 6 αντίστοιχα). Αντίθετα, η Άιντραχτ παρέμεινε στους 14 και ισοβαθμεί με την Χόφενχαϊμ στην 6η θέση της Bundesliga.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα