Μάρσελ Βένιγκ: Η (άγνωστη) σύνδεσή του με την Ελλάδα, ο Γκέτσε και το άστρο της Άιντραχτ (vids)

Νότης Χάλαρης
Μάρσελ Βένιγκ: Η (άγνωστη) σύνδεσή του με την Ελλάδα, ο Γκέτσε και το άστρο της Άιντραχτ (vids)

bet365

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης κάνει πρεμιέρα στους ομίλους του Champions League και τα... ελληνικά βλέμματα στρέφονται στον Μάρσελ Βένιγκ. Το Gazzetta σας συστήνει ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Γερμανίας που έχει άμεση σχέση με την Ελλάδα.

«Είναι ένα μεγάλο ταλέντο για τη μεσαία γραμμή», ήταν η αυθόρμητη απάντηση του Μάριο Γκέτσε προς το πρόσωπο του Μάρσελ Βένιγκ. Ενός παιδιού που άφησε την Μπάγερν Μονάχου για να «μεγαλώσει» στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης και να επιβεβαιώσει τον χαρακτηρισμό του δικού του... ήρωα από το Μουντιάλ του 2014.

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης ρίχνεται στη «μάχη» των ομίλων του Champions League και θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, η οποία έχει συλλέξει αρκετό ελληνικό ενδιαφέρον. Ο λόγος, είναι ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος που αποκτήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες από τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, δεν θα είναι ο μόνος λόγος για να προσελκύσει τα ελληνικά μάτια το συγκεκριμένο ματς. Κοιτώντας το UEFA Youth League, υπάρχει ένας ακόμα λόγος.

Το ταλέντο που αποθέωσε ο Γκέτσε, έχει και την ελληνική του... πλευρά. Ο Μάρσελ Βένιγκ μπορεί να γεννήθηκε στη Γερμανία αλλά έχει και ρίζες από την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να τον συνδέει άμεσα με την χώρα μας. Το Gazzetta εκμεταλλεύεται την ευκαιρία και σας τον δίνει στο πιάτο.

Η (μητρική) σύνδεσή του με την Ελλάδα!

Έκλεινε τον δεύτερο μήνα της ζωής του (4 Μαϊου) ο Μάρσελ Βένιγκ όταν η Ελλάδα κατακτούσε την κορυφή της Ευρώπης στα γήπεδα της Πορτογαλίας, το 2004. Ακόμα και ο μικρός Βένινγκ ζούσε στη Νυρεμβέργη, ο γαλανόλευκος παλμός χτυπούσε δυνατά μέσα στο σπίτι του και όχι άδικα. Η μητέρα του ήταν Ελληνίδα και παρακολουθούσε την θεότρελη πορεία της χώρας μας μέχρι την κατάκτηση του EURO.

Ήταν και η πρώτη «επαφή» του παιδιού με την Ελλάδα, χωρίς ο ίδιος να το θυμάται φυσικά. Όσο για τη μητέρα του, ήταν μία γυναίκα που είχε ρίζες και από την Ελλάδα και από την Ισπανία αλλά τόσο στα χαρτιά, όσο και στο μυαλό της, θεωρούταν Ελληνίδα. Για αυτό και ο Βένιγκ έχει βρεθεί στην Ελλάδα αρκετές φορές για διακοπές ενώ θεωρείται Ελληνογερμανός.

wenig

Το παιδί από τη Νυρεμβέργη που αγάπησε το ποδόσφαιρο λόγω... Γκέτσε

Στο τομέα του αθλητισμού, ο Βένιγκ ήταν ένα δραστήριο παιδί που είχε δοκιμάσει διάφορα αθλήματα, ανάμεσα σε αυτά και το ποδόσφαιρο. Ωστόσο, μέχρι και την ηλικία των 10 ετών, δεν είχε δει κάποιο από αυτά στα... σοβαρά. Το 2014, λοιπόν, έρχεται η ώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Γερμανία, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, είναι το φαβορί αλλά μέχρι να καταλήξει το τρόπαιο στα χέρια των «πάντσερ», τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Ο 10χρονος Μάρσελ στάθηκε μπροστά από την τηλεόραση και είδε τον Μάριο Γκέτσε να κάνει αυτό το απίθανο κοντρόλ και να εκτελεί τον Σέρχιο Ρομέρο. Το «χρυσό» γκολ που έστειλε όλη τη Γερμανία στον 7ο ουρανό των πανηγυρισμών. Ο Γκέτσε έχει γίνει εθνικός ήρωας, χαρίζοντας το τέταρτο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γερμανία και το πρώτο μετά από 24 χρόνια.

Ήταν και η στιγμή που ο Βένιγκ αντιλήφθηκε πως το ποδόσφαιρο, μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής στη ζωή του, με τον Γερμανό μεσοεπιθετικό της Μπάγερν Μονάχου, να είναι το δικό του είδωλο προς την κορυφή.

Η εξέλιξη και το... κλικ στην Μπάγερν Μονάχου

Το ταλέντο φάνηκε από την πρώτη στιγμή που μπήκε στα κλιμάκια της Νυρεμβέργης. Άπαντες έκαναν λόγο για ένα σπάνιο «διαμάντι» της μεσαίας γραμμής, που μπορεί να εξυπηρετήσει όλους τους ρόλους. Όπως ήταν λογικό, ένα τέτοιο παιδί δεν γινόταν να λείψει από τα ραντάρ της Μπάγερν Μονάχου.

Συγκεκριμένα οι «Βαυαροί» τον παρακολουθούσαν για αρκετούς μήνες μέχρι που σε ένα από τα τουρνουά της σεζόν, ο 13χρονος Βένιγκ έκανε άνω-κάτω την ομάδα της Μπάγερν. Όπως ήταν λογικό, οι άνθρωποι του κλαμπ ήρθαν σε επαφή με τους γονείς του και έτσι, ο νεαρός μέσος κατέληξε στο Μόναχο και στην ακαδημία της γερμανικής ομάδας.

wenig

Η απίστευτη... αρπαγή από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και το «όνειρο κάθε παιδιού»

Στην Μπάγερν Μονάχου, ο ταλαντούχος χαφ έμεινε για συνολικά πέντε χρόνια. Ουσιαστικά, ενηλικιώθηκε μέσα από την ακαδημία του γερμανικού συλλόγου, φτάνοντας μέχρι και τη θυγατρική που οδηγεί στην πρώτη ομάδα. Τελικά, το step up δεν έγινε ποτέ, αφού κάπου εκεί, εμφανίστηκε η Άιντραχτ Φρανκγούρτης.

Με πάνω από 40 συμμετοχές σε Κ17, Κ19 και δεύτερη ομάδα, οι «αετοί» τον κάνουν δικό τους με ελεύθερη μεταγραφή, αφού ο 18χρονος αρνήθηκε να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την Μπάγερν Μονάχου. Στην Άιντραχτ από την άλλη, συμφωνεί να ξεκινήσει σε πρώτη φάση από την δεύτερη ομάδα και τα στατιστικά του, δείχνουν πως αναμένεται να κάνει μεγάλα πράγματα στο μέλλον.

Έξι γκολ και τρεις ασίστ σε μόλις επτά παιχνίδια (!). Ο Βένιγκ δείχνει με κάθε τρόπο πως είναι... έτοιμος για να το επαγγελματικό του ντεμπούτο και αυτό φαίνεται δεν θα αργήσει να έρθει. Άλλωστε δεν θεωρείται τυχαία ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης. Βέβαια ο νεαρός ποδοσφαιριστής δεν γινόταν να μην αναφερθεί στην ταυτόχρονη παρουσία του με τον Μάριο Γκέτσε.

Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε το φετινό καλοκαίρι από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και ο Μάρσελ Βένιγκ μοιράζεται το τερέν του προπονητικού κέντρου της γερμανικής ομάδας, με τον άνθρωπο που τον έκανε να αγαπήσει το ποδόσφαιρο, μέσα από το γκολ στο Μουντιάλ. Σαν ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.

«Μπορώ να μάθω πάρα πολλά από έναν τέτοιο παίκτη», ήταν το πρώτο σχόλιο του 18χρονου μέσου για τον Γκέτσε.

Η «άγνωστη» κλήση στην Ελλάδα, η Γερμανία και το... παραθυράκι

Όπως είναι λογικό, η περίπτωσή του δεν έχει περάσει απαρατήρητη για το θέμα της Εθνικής Ελλάδας. Σύμφωνα με άτομα του περιβάλλοντός του, η Ελλάδα είχε κάνει μία κίνηση προς την πλευρά του ποδοσφαιριστή για να φορέσει το εθνόσημο με τα μικρά της κλιμάκια, ωστόσο ο ίδιος αποφάσισε να παίξει με την Κ18 της Γερμανίας.

Ήδη μετράει δύο συμμετοχές, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα πρέπει να ακολουθήσει τα «πάντσερ» μέχρι και την πρώτη ομάδα. Αυτό σημαίνει πως ο ταλαντούχος μέσος, θα μπορεί να επιλέξει ποια χώρα θα τιμήσει, με την Ελλάδα να μην είναι... απαγορευτική για τον ίδιο, βάση της πληθώρας επιλογών στην Εθνική Γερμανίας στη μεσαία γραμμή.

Ο Βένιγκ έπαιξε στο UEFA Youth League με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και δεν θα αργήσει να έρθει και η ευκαιρία του στην πρώτη ομάδα των Γερμανών. Όπως και να έχει, πρόκειται για μία περίπτωση που μπορεί να γνωρίζαμε... ποδοσφαιρικά αλλά λίγοι ήξεραν για τη σχέση του με την Ελλάδα.

@Photo credits: Instagram
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα