Βασίλης Λαμπρόπουλος, το «ελληνικό ψυγείο»

Βασίλης Λαμπρόπουλος, το «ελληνικό ψυγείο»

Γιώργος Ντυμένος
Βασίλης Λαμπρόπουλος, το «ελληνικό ψυγείο»

bet365

Ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός μπορεί να «έχασε» το δεύτερο μισό της περσινής Μπουντεσλίγκα αλλά η ανανέωση του συμβολαίου του με τη Μπόχουμ... λέει πολλά.

Κάτοικος Βεστφαλίας για ακόμη μία σεζόν θα παραμείνει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, καθώς ανανέωσε χθες (10/6) για ακόμη μία σεζόν το συμβόλαιό του με την Μπόχουμ και πλέον θα κλείσει 2,5 αγωνιστικές περιόδους στα βόρεια του Ρήνου.

Παράλληλα όμως η περίπτωση του 32χρονου κεντρικού αμυντικού έδειξε πως η χώρα μας μπορεί να καυχιέται και για την... ηλεκτρολογική της παραγωγή, αφού στο «Ruhrstadion» τον αποκαλούν το «ελληνικό ψυγείο», απόρροια προφανώς της ... ψυχρής του παρουσίας μέσα στην περιοχή τους. Της ηρεμίας που προσφέρει σε πολύπλευρους τομείς, αλλά και ευρύτερα τον τρόπο που λειτουργεί και το «καθαρό του μυαλό».

Μάλιστα η περίπτωση του Λαμπρόπουλου είναι η πλέον τρανή πως στην μπάλα τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν και ποτέ δεν πρέπει να κρίνουμε με γνώμονα τους αριθμούς και το πόσες συμμετοχές μετρά ένας ποδοσφαιριστής. Βλέπετε μέχρι τα τέλη του 2021 είχε 13 παρουσίες στο αρχικό σχήμα του club σε συνολικά 17 παιχνίδια του, αλλά έκτοτε λόγω κορονοϊού αλλά και ενός τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε ουσιαστικά δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο μισό της σεζόν, όπου πέρασε στην «εφεδρεία» και επί χάρτου έδειχνε να μην υπολογίζεται. Αλλά στη Μπόχουμ... κάτι ξέρουν παραπάνω και το νέο μεταξύ τους deal επετεύχθη άμεσα.

Για όσους αναζητήσουν το «γιατί» ο Σεμπάστιαν Σίντζελορτζ το εξήγησε. «Μπορείς να βασιστείς πάνω του. Ηταν μέρος της ομάδας που ανεβήκαμε και άφησε το αποτύπωμά του όταν μείναμε στη μεγάλη κατηγορία. Τώρα μπορεί να προσθέσει και άλλες σελίδες σε αυτά τα πετυχημένα κεφάλαια. Ο Βασίλης είναι ένας ομαδικός παίκτης που προσφέρει πάρα πολλά στην ομάδα μας εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων», σχολίασε χαρακτηριστικά ο τεχνικός διευθυντής της Μπόχουμ για τον διεθνή μας κεντρικό αμυντικό.

Και κάπου εκεί βρίσκεται η αλήθεια, αφού ο Λαμπρόπουλος πήγε στην ομάδα στα μέσα της σεζόν 2019/20 ως δανεικός από τη Λα Κορούνια, μερικούς μήνες μετά τον αγόρασαν, στη συνέχεια ήταν εκ των πρωταγωνιστών στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της δεύτερης κατηγορίας και μετέπειτα συνέβαλε τα μέγιστα στην καθιέρωσή της στα «σαλόνια». Απλά το τελευταίο εξάμηνο στάθηκε άτυχος, όμως στο σύλλογο τον «πιστεύουν» στο 100%.

Ετσι το «ελληνικό ψυγείο» παρέμεινε στη Γερμανία και θα συνεχίσει να «παγώνει» τις αντίπαλες επιθετικές γραμμές.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα