Μπάγερν - Στουτγκάρδη 2-2: «Όρθια» η ομάδα του Μαυροπάνου και ελπίζει για την παραμονή (vid)

Newsroom
Μπάγερν - Στουτγκάρδη 2-2: «Όρθια» η ομάδα του Μαυροπάνου και ελπίζει για την παραμονή (vid)

bet365

Η Στουτγκάρδη απέδρασε με τον βαθμό από την «Allianz Arena» κόντρα στη Μπάγερν (2-2) και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της παραμονής ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής, αν και θα χρειαστεί συνδυασμό αποτελεσμάτων για να αποφύγει τα μπαράζ. Βασικός και στα 90' ο Μαυροπάνος που σημείωσε αυτογκόλ.

Κόντρα στις πιθανότητες, η Στουτγκάρδη πανηγύρισε πολύτιμο βαθμό στην έδρα της Μπάγερν Μονάχου (2-2) κι έμεινε ζωντανή μέχρι τελικής... πτώσεως για την παραμονή, έχοντας κλειδώσει κατά μεγάλο βαθμό την θέση των μπαράζ.

Με βασικό τον Ντίνο Μαυροπάνο, οι Σουηβοί έδειξαν πόσο υψηλότερο κίνητρο είχαν στο παιχνίδι κι έβαλαν δύσκολα στους Βαυαρούς, οι οποίοι μετά τις... διακοπές στην Ίμπιζα που προκάλεσαν σάλο πρόβαραν τη φανέλα της επόμενης σεζόν αλλά δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους να τελειώσουν με νίκη τη χρονιά στην «Allianz Arena».

Μόλις στο 8' οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα με το γκολ του Τιάγκο Τόμας από την ασίστ του Μαρμούς, Ωστόσο, η ομάδα του Νάγκελσμαν έβγαλε αντίδραση σε πρώτο χρόνο και γύρισε το ματς πριν το ημίχρονο, αρχής γενομένης από την άτυχη στιγμή του Έλληνα στόπερ που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 35'. Εννέα λεπτά αργότερα, ο Τόμας Μίλερ σφράγισε την ανατροπή κι έστειλε τη Μπάγερν προηγούμενη στα αποδυτήρια, αλλά η ομάδα του Πελεγκρίνο Ματαράτσο δεν είχε πει την τελευταία της λέξη.

Ο Κάλαϊτζιτς έφερε το ματς στα ίσα μόλις στο 52' κι έκτοτε η Στουτγκάρδη διαχειρίστηκε άψογα το ευνοϊκό της αποτέλεσμα, ενώ τελείωσε το ματς και με παίκτη παραπάνω λόγω της αποβολής του Κομάν με απευθείας κόκκινη στις καθυστερήσεις. Έτσι, μείωσε στο -3 από την Χέρτα και για να κερδίσει την παραμονή χωρίς να παίξει μπαράζ θα πρέπει την τελευταία αγωνιστική να νικήσει την Κολωνία εντός έδρας και την ίδια ώρα οι Βερολινέζοι να ηττηθούν στην έδρα της Ντόρτμουντ, ούτως ώστε να τους πιάσει στην ισοβαθμία (υπερέχει με +14 στη διαφορά τερμάτων). Από την άλλη, πρέπει να γίνουν τα... αδύνατα δυνατά για να χάσει τουλάχιστον τη θέση των μπαράζ, δηλαδή να ηττηθεί από την Κολωνία και παράλληλα η Αρμίνια Μπίλεφελντ που έχει να νικήσει από τα μέσα Φεβρουαρίου, να επικρατήσει της Λειψίας με τέτοιο σκορ ώστε να καλύψει τη μεταξύ τους διαφορά τερμάτων (-19 η Στουτγκάρδη, -26 η Αρμίνια που βρίσκεται στο -3).

Μπάγερν (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Παβάρ (72’ Τολισό), Νιανζού (63΄ Ζίλε), Ουπαμεκανό, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα (72’ Ρόκα), Γκνάμπρι (86’ Ζάμπιτσερ), Μίλερ (85’ Τσούπο-Μοτίνγκ), Κομάν, Λεβαντόφσκι

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα