Φράιμπουργκ - Ουνιόν Βερολίνου 1-4: Τρέλαναν κόσμο οι πρωτευουσιάνοι και βλέπουν Champions League! (vid)

Newsroom
Φράιμπουργκ - Ουνιόν Βερολίνου 1-4: Τρέλαναν κόσμο οι πρωτευουσιάνοι και βλέπουν Champions League! (vid)

bet365

Τι κι αν η Φράιμπουργκ είχε εδραιωθεί στην τετράδα; Η Ουνιόν Βερολίνου πέρασε σαν... οδοστρωτήρας από την έδρα της με το εμφατικό 4-1 και την πλησίασε στο -1, μία αγωνιστική πριν το φινάλε! Διπλό για Ντόρτμουντ, «κλείδωσε» τετράδα η Λεβερκούζεν.

Φουλ για Ευρώπη για δεύτερη σερί σεζόν η Ουνιόν Βερολίνου και με πιθανότητες ακόμα και για Champions League μία αγωνιστική πριν το τέλος! Οι εκπληκτικοί πρωτευουσιάνοι, πρωτοπόροι της Bundesliga από τις αρχές Απριλίου, συνέχισαν το απίστευτο φορμάρισμά τους στην τελική ευθεία, μοιράζοντας «τεσσάρα» στην έδραη της 4ης της βαθμολογίας, Φράιμπουργκ και πλησιάζοντάς την στο -1!

Η ομάδα του Ουρς Φίσερ έκανε τη μισή δουλειά στο πρώτο μέρος, όποτε σκόραρε τρεις φορές με Πρόμελ (11'), Τρίμελ (30') και Μπέκερ (41'). Οι Αετοί αν και είχαν ακυρωθέν γκολ στο 23', ήταν εμφανώς «σαστισμένοι» και παρά το γκολ του Χόλερ στο 59', προσγειώθηκαν απότομα με βαριά ήττα που ψαλίδισε τις πιθανότητές τους για την τετράδα. Στο 90', μάλιστα, η Ουνιόν σφράγισε το τρίποντο με τέταρτο γκολ από τον Σάφερ κι έτσι έπιασε τη Λειψία στους 54 βαθμούς, αμφότερες έναν βαθμό πίσω από τη Φράιμπουργκ. Ωστόσο, οι Ταύροι έχουν ματς λιγότερο κι αν επικρατήσουν της Άουγκσμπουργκ, θα βγάλουν αυτόματα εκτός διεκδίκησης τους Βερολινέζους και θα προσπεράσουν τους Αετούς με +2.

Οριστικά στο Champions League η Λεβερκούζεν

Ήταν με το ένα πόδι στην τετράδα πριν από την έναρξη της αγωνιστικής και τελικά δεν στραβοπάτησε. Η Λεβερκούζεν επιστρέφει στο Champions League, κλειδώνοντας τη θέση της στην τετράδα της Bundesliga χάρη σε εντυπωσιακή ανατροπή στην έδρα της Χόφενχαϊμ στο β΄ μέρος. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές στο πρώτο μέρος με Ρίτερ (22') και Μπαουμγκάρτνερ (36'), η Μπάγερ μείωσε με τον Σικ στο 34' και στο τελευταίο εικοσάλεπτο... ξεσπάθωσε. Με οδηγό τον Τσέχο στράικερ των 24 γκολ, ο οποίος μοίρασε ασίστ στον Ντιαμπί στο 73' και σκόραρε για δεύτερη φορά στο 76' (θέλει ένα ακόμα την τελευταία αγωνιστική για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Στέφαν Κίσλινγκ σε μία σεζόν), οι Ασπιρίνες ανέτρεψαν το ματς και στο 90+1' έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα με γκολ του Αλάριο, το οποίο σήμανε και νέο all-time ρεκόρ για τη Λεβερκούζεν σε μία σεζόν Bundesliga (78)!

«Περίπατος» στην έδρα της ουραγού για τη Ντόρτμουντ

Η Ντόρτμουντ μετά από δύο ήττες κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου και τη Μπόχουμ επέστρεψε στα τρίποντα, καθώς επικράτησε με 3-1 στην έδρα της ουραγού και υποβιβασμένης Γκρόιτερ Φιρτ. Οι Βεστφαλοί άνοιξαν το σκορ στο 26' με τον Γιούλιαν Μπραντ, ο Ενγκακάμ ισοφάρισε στο 70, όμως οι φιλοξενούμενοι χρειάστηκαν επτά λεπτά για να τελειώσουν το ματς. Στο 72' ο Μπράντ έβαλε εκ νέου μπροστά την Μπορούσια με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στην αναμέτρηση και στο 77' ο Πάσαλακ έκανε το 3-1 για την ομάδα του. Στο 84' ο Μπέλιγχαμ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ μετά από παρέμβαση του VAR και το 1-3 έμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Επέστρεψε στην Ευρώπη η Κολωνία

H Κολωνία μετά από νικηφόρο σερί τεσσάρων αγωνιστικών έχασε στην έδρα της από τη Βόλφσμπουργκ με 1-0 αλλά παρά την ήττα εξασφάλισε την έξοδο στην Ευρώπη . Οι «Λύκοι» μπορεί να είναι βαθμολογικά αδιάφοροι, καθώς βρίσκονται στη 12η θέση με 41 βαθμούς, όμως έφυγαν με το «διπλό» από την Κολωνία χάρη στο γκολ του Γκέρχαρτ. Οι «τράγοι» έμειναν στην 7η θέση με 52 βαθμούς, δύο λιγότερους από την Ουνιούν και τη Λειψία, η οποία έχει ματς λιγότερο, όμως από τη στιγμή που Λειψία και Φράιμπουργκ θα αναμετρηθούν στον τελικό του Κυπέλλου και έχουν εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή παρουσία μέσω του πρωταθλήματος η Κολωνία έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον το εισιτήριο για το Conference League!

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα