Μπάγερν - Άουγκσμπουργκ 1-0: Ο Λεβαντόφσκι την ξελάσπωσε από την άσπρη βούλα (vid)

Μπάγερν - Άουγκσμπουργκ 1-0: Ο Λεβαντόφσκι την ξελάσπωσε από την άσπρη βούλα (vid)

bet365

Χωρίς ιδέες και φαντασία, επηρεασμένη από την ήττα στη Βιγιαρεάλ, η Μπάγερν φλέρταρε με δεύτερο σερί ματς μακριά από το γκολ, αλλά ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με το 32ο τέρμα του στη φετινή Bundesliga την ξελάσπωσε χάρη σε πέναλτι στο 82'.

Συνήθως μετά από μία άνοστη, αρνητική εμφάνιση στο Champions League, ξεσπά στη Bundesliga. Αυτή τη φορά, όμως, η Μπάγερν ενέτεινε τον προβληματισμό και το ντεφορμάρισμά της, πήρε μεν τη νίκη απέναντι στην Άουγκσμπουργκ (1-0), αλλά παρουσίασε ξανά κάκιστο πρόσωπο και έκρουσε δεύτερο «καμπανάκι» ενόψει της ρεβάνς κόντρα στη Βιγιαρεάλ (12/4, 22:00).

Για τρίτο σερί ημίχρονο οι Βαυαροί έμειναν μακριά από το γκολ. Αυτή τη φορά, μάλιστα, δεν απείλησαν καν την εστία του Γκίλκιεβιτς στο πρώτο 45λεπτο, ακόμα κι αν αγωνίζονταν στην «Allianz Arena». Η ομάδα του Νάγκελσμαν εμφανίστηκε «υπνωτισμένη», νωθρή, χωρίς ειρμό στο επιθετικό της παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο χρειάστηκε να αυξήσει ρυθμούς αφού η Άουγκσμπουργκ ανταποκρινόταν με επιτυχία.

Με εξαίρεση τις προσπάθειες των Κίμιχ (62') και Μουσιάλα (75'), όμως, η Μπάγερν αδυνατούσε να παραγάγει τη φάση που θα την οδηγήσει στο γκολ. Χρειάστηκε ένα «δώρο» στο 82' για να το καταφέρει, συγκεκριμένα ένα χέρι στην περιοχή, με τον ρέφερι να δείχνει την άσπρη βούλα έπειτα από υπόδειξη του VAR. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ανέλαβε εύστοχα την εκτέλεση και έβγαλε τη Μπάγερν από τη δύσκολη θέση, φτάνοντας τα 32 γκολ στη φετινή Bundesliga. Το σημαντικό για τους Βαυαρούς είναι ότι ξέφυγαν στο +9 από τη Ντόρτμουντ πέντε αγωνιστικές πριν από το φινάλε (απορρίφθηκε η έφεση της Φράιμπουργκ) κι ακόμη και στα χειρότερά της, η δέκατη σερί σαλατιέρα δεν... χάνεται. Όσο για την πρόκριση στους «4» του Champions League; Θα φανεί σε λίγες ημέρες από σήμερα.

Μπάγερν Μονάχου (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Παβάρ, Νιανζού, Ουπαμεκανό, Ρίτσαρντς (57' Ντέιβις), Κίμιχ, Γκορέτσκα (57' Ζάμπιτσερ), Γκνάμπρι (46' Μουσιάλα), Μίλερ (90+1' Στάνισιτς), Σανέ (65' Κομάν), Λεβαντόφσκι

Ξέσπασε η Βόλφσμπουργκ, 4-0 την Αρμίνια

Τρεις σερί ήττες ήταν πολλές για τη Βόλφσμπουργκ, η οποία βρήκε και... ξέσπασε στην Αρμίνια Μπίλεφελντ την οποία υπέταξε με το εντυπωσιακό 4-0. Το σκορ για τους Λύκους άνοιξε στο 11΄ο Ενμέτσα, με τον ίδιο παίκτη να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του στο 38΄. Δέκα λεπτά αργότερα ο Άρνολντ πήρε τη σκυτάλη και σφράγισε τη νίκη, με το κερασάκι στην τούρτα να προστίθεται από τον Κρούζε στο 53΄. Κάπως έτσι η Βόλφσμπουργκ σκαρφάλωσε στη 13η θέση, την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν βυθισμένοι στην επικίνδυνη ζώνη.

Το δίδυμο Τουράμ - Πλεά «καθάρισε» για τη Γκλάντμπαχ

Με τους δυο εκ των τριών επιθετικών της σε μεγάλη μέρα, η Γκλάντμπαχ επικράτησε άνετα 2-0 επί της ουραγού Γκρόιτερ Φιρτ και σκαρφάλωσε στην 11η θέση της Bundesliga. Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε ο Τουράμ στο 18΄, με τον Πλεά έξι λεπτά αργότερα να ευστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι και να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

«Τρελή» ανατροπή για Ευρώπη η Κολωνία

Μέχρι το 59' ήταν πίσω στο σκορ με δύο γκολ. Στο φινάλε, όμως, η Κολωνία χαμογέλασε... τελευταία, πανηγυρίζοντας μια «χρυσή» ανατροπή με τρία γκολ μέσα σε 20 λεπτά (3-2) που την κρατάει γερά στο κόλπο της ευρωπαϊκής εξόδου. Οι Τράγοι βρέθηκαν με την πλάτη στον «τοίχο» από τα γκολ των Μπούρκαρντ (14') και Ονισίβο (55'), ωστόσο, δεν παράτησαν το ματς και με γκολ των Σκιρί (60'), Λιούμπισιτς (78') και Κιλιάν (82') σφράγισαν την τεράστια ανατροπή και μείωσαν στο -1 από την εξάδα με ματς λιγότερο από τη Χόφενχαϊμ.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα