Ποδαρικό με «τεσσάρα» η Λειψία, ανέβηκε τρίτη η Χόφενχαϊμ

Νίκος Κικίδης
Ποδαρικό με «τεσσάρα» η Λειψία, ανέβηκε τρίτη η Χόφενχαϊμ

bet365

Με επιβλητική «τεσσάρα» ξεκίνησε το 2022 για τη Λειψία που επικράτησε 4-1 της Μάιντζ και βρέθηκε στο -3 από την εξάδα. Ανέβηκε τρίτη η Χόφενχαϊμ μετά τη γκέλα της Φράιμπουργκ, νέο «μπλόκο» για Λεβερκούζεν!

Μπορεί να έκλεισε με τον χειρότερο τρόπο το 2021 εξαιτίας της απρόσμενης ήττας από την Αρμίνια, όμως η νέα χρονιά ξεκίνησε με πολλές υποσχέσεις. Υποσχέσεις πως η Λειψία μπορεί να παρουσιάσει ξανά το σοβαρό της πρόσωπο και να αφήσει οριστικά πίσω το καταστροφικό πρώτο μισό, αρχής γενομένης από την επιβλητική επικράτηση απέναντι στη Μάιντζ (4-1). Και η αλήθεια πως ο νικητής του ζευγαριού δεν άργησε να ξεδιαλύνει...

Μόλις στο 20΄άλλωστε ο Χαφ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη και έδωσε την ευκαιρία στον Αντρέ Σίλβα να ανοίξει το σκορ από το σημείο του πέναλτι, προτού ο Σομποσλάι δώσει ξεκάθαρο προβάδισμα στους Ταύρους με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (47΄). Το γκολ του Λι Τζέ Σουνγκ φάνηκε να βάζει ξανά τη Μάιντζ στο παιχνίδι (57΄), όμως η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε μόλις μερικά δευτερόλεπτα.

Κι αυτό διότι από... την σέντρα κιόλας η Λειψία πάτησε γκάζι και βρήκε ακόμα ένα γκολ με τον Κρίστοφερ Ενκουνκού ένα λεπτό αργότερα. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 61΄ο Αντρέ Σίλβα με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, σφραγίζοντας την άνετη νίκη της Λειψίας που την έστειλε στον -3 από την πρώτη εξάδα.

Έσωσε τον βαθμό η Λεβερκούζεν

Η Λεβερκούζεν αρχίζει σταδιακά να ξεχνάει τι πάει να πει η λέξη... νίκη. Παρά το προβάδισμα που τους χάρισε για πολλοστή φορά φέτος ο Πάτρικ Σικ, οι Ασπιρίνες είδαν την Ουνιόν Βερολίνου να ανατρέπει το σκορ και τελικά πρέπει να νιώθουν ευχαριστημένοι που έσωσαν έστω τον βαθμό στο φινάλε (2-2).

Μετά το προβάδισμα των γηπεδούχων με τον Τσέχο φορ, η ομάδα της πρωτεύουσας έφερε τα πάνω κάτω με ντοπιέτα του Πρόμελ (45΄,50΄). Παρά την πεσμένη ψυχολογία ωστόσο η Λεβερκούζεν δεν τα παράτησε και βρήκε την ισοφάριση με τον Τζόναθαν Τα (83΄), αποτέλεσμα που την κράτησε για τέταρτη σερί αγωνιστική μακριά από τη νίκη και συνάμα στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Με το... δεξί κι ανατροπή η 3η Χόφενχαϊμ!

Ίδια φούρια για την ασταμάτητη Χόφενχαϊμ και το 2022. Η ομάδα του Σεμπάστιαν Χένες, αήττητη από τις 6 Νοεμβρίου, ξεκίνησε ιδανικά το νέο έτος με νίκη-ανατροπή επί της Άουγκσμπουργκ (3-1) και «σκαρφάλωσε» στην 3η θέση της Bundesliga! Παρά το ακυρωθέν γκολ του Νταμπούρ στο 1' και την «ψυχρολουσία» από το 0-1 του Γκρέγκοριτς στο 5', οι γηπεδούχοι δεν εγκατέλειψαν και με πρωταγωνιστή τον Μπεμπού (δύο γκολ στο 38' και το 44') γύρισαν το ματς πριν από το ημίχρονο. Ο Ράουμ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στο 90+3' κι έστειλε τη Χόφενχαϊμ στο -3 από τη 2η Ντόρτμουντ.

«Στοπ» στη Φράιμπουργκ η Αρμίνια του Βασιλειάδη

Με... μίνι κάζο άρχισε τη νέα χρονιά η Φράιμπουργκ, καθώς έχασε δύο βαθμούς απέναντι στην Αρμίνια Μπίλεφελντ παρά το ότι βρισκόταν μπροστά με 2-0 ως το 60' (2-2). Οι Αετοί του Κρίστιαν Στράιχ οδηγούσαν εκ του ασφαλούς την κούρσα και είχαν προβάδισμα ασφαλείας χάρη στα γκολ των Χάμπερερ (6') και Ζέονγκ (46'). Ωστόσο, με διακριθέντα τον Σεμπαστιάν Βασιλειάδη, η Αρμίνια επέστρεψε στο ματς στο 60' χάρη στο γκολ του Οκουγκάβα και στο 87' έσωσε και τον βαθμό στο 87' με τον 23χρονο Μπράιαν Λάσμε. Έτσι, στέρησαν από τη Φράιμπουργκ την ευκαιρία να μείνει 3η στον βαθμολογικό πίνακα (υποχώρησε στην 4η θέση) και διατηρήθηκαν στο -1 από Στουτγκάρδη και Άουγκσμπουργκ, πάντα, όμως, στην προτελευταία θέση.

Άχρωμη η Στουτγκάρδη, κρατήθηκε στην... επιφάνεια

Ισόπαλο χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε το ματς ανάμεσα σε Στουτγκάρδη και Γκρόιτερ Φιρτ (0-0). Σε ένα φτωχό ποιοτικά παιχνίδι οι δυο ομάδες δεν κατάφεραν να πληγώσουν τα δίχτυα της αντιπάλου και μοιραία αρκέστηκαν στον βαθμό που κράτησε το σύνολο του Μαυροπάνου οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα