Τσβάιερ: «Δεν έχω εμπλακεί ποτέ σε στημένο αγώνα, περιμένω μια συγγνώμη από τον Μπέλιγχαμ» (vid)

Τσβάιερ: «Δεν έχω εμπλακεί ποτέ σε στημένο αγώνα, περιμένω μια συγγνώμη από τον Μπέλιγχαμ» (vid)

Κώστας Τόπας
Τσβάιερ: «Δεν έχω εμπλακεί ποτέ σε στημένο αγώνα, περιμένω μια συγγνώμη από τον Μπέλιγχαμ» (vid)

bet365

Ο ρέφερι Φέλιξ Τσβάιερ, πήρε θέση για όσα συνέβησαν στο «Klassiker», δήλωσε ότι περιμένει μια συγγνώμη από τον Τζουντ Μπέλιγχαμ για τις δηλώσεις του που έκανε εναντίον του και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε στημένο αγώνα.

Η Μπάγερν ήταν η μεγάλη νικήτρια του «Klassiker» επικρατώντας με 3-2 της Ντόρτμουντ. Ωστόσο, οι Βεστφαλοί είχαν πολλά κι έντονα παράπονα από την διαιτησία του Φέλιξ Τσβάιερ, τόσο για ένα πέναλτι που δεν τους δόθηκε σε μαρκάρισμα στον Ρόις, όσο και για το πέναλτι που έφερε το τρίτο γκολ των Βαυαρών.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ο Τζουντ Μπέλιγχαμ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του διαιτητή, λέγοντας πως δεν γίνεται να διαιτητεύει το μεγαλύτερο ματς του γερμανικού ποδοσφαίρου κάποιος που είχε στο παρελθόν εμπλοκή σε στημένα ματς. Αυτές οι δηλώσεις προκάλεσαν και την τιμωρία του από τη Γερμανική Ομοσπονδία με 40.000 ευρώ πρόστιμο.

Από την πλευρά του ο ρέφερι Φέλιξ Τσβάιερ, πήρε θέση για όσα συνέβησαν, δήλωσε ότι περιμένει μια συγγνώμη από τον Άγγλο άσο της Ντόρτμουντ για τις δηλώσεις του που έκανε εναντίον του και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε στημένο αγώνα.

«Θα ήθελα να το διευκρινίσω αυτό σε μια προσωπική συνομιλία με τον Τζουντ Μπέλιγχαμ. Εχω μιλήσει ήδη με τη Ντόρτμουντ. Δεν με απασχολεί η τιμωρία του, αλλά το να καταλάβει ότι το παράκανε. Θα δεχόμουν μια ειλικρινή συγγνώμη. Η δήλωση του δίνει εσκεμμένα τη λανθασμένη εντύπωση ότι δεν οδήγησα το παιχνίδι στο μέγιστο των γνώσεών μου και των πεποιθήσεών μου. Είναι προσωπική, απαξιωτική και ασέβεια.

Δεν έχω εμπλακεί ποτέ σε κανένα στημένο αγώνα και αυτό δεν το ισχυρίστηκε ποτέ κανένας επίσημος φορέας. Το αθλητικό δικαστήριο δήλωσε ρητά ότι δεν υπάρχουν "αποδεικτικά στοιχεία" για "αποφάσεις που είναι αντίθετες με τον αθλητισμό με πρόθεση χειραγώγησης" και ότι έχω "αντισταθεί" στην πραγματική συμμετοχή μου στους στημένους αγώνες. Ως νέος, έκανα το λάθος να μην αναφέρω αμέσως ένα περιστατικό, αλλά μόνο αφού το έκανα πολύ καιρό. Αυτό ήταν λάθος και τιμωρήθηκα γι' αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά στη «BILD».

Υπενθυμίζεται ότι το 2005, ο Φέλιξ Τσβάιερ είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο στημένων αγώνων ως βοηθός στη 2η κατηγορία, έχοντας δωροδοκηθεί από τον «εγκέφαλο» ρέφερι Ρόμπερτ Χόιτσερ με 300 ευρώ για να «κλείσει μάτια» σε περιπτώσεις για γκολ της Βουπερτάλερ.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα