Bundesliga: Η Γκλάντμπαχ «λύγισε» τη Μπόχουμ των Λαμπρόπουλου - Σταφυλίδη

Βασίλης Μπαλατσός
Δεν τα κατάφερε η Μπόχουμ των Λαμπρόπουλου - Σταφυλίδη κόντρα στη Γκλάντμπαχ. Βαριά ήττα για τη Στουτγκάρδη από την Άουγκσμπουργκ, χωρίς τον Ντίνο Μαυροπάνο.

Στο Γκλάντμπαχ η Μπορούσια μετά την εμφατική της νίκη στο Κύπελλο επί της Μπάγερν Μονάχου, κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 της Μπόχουμ του βασικού Βασίλη Λαμπρόπουλου και του Κώστα Σταφυλίδη, ο οποίος ξεκίνησε στο δεύτερο μέρος.

Η Γκλάντμπαχ μπήκε με... φόρα στο παιχνίδι και άνοιξε το σκορ μόλις στο 12' με τον Αλασάν Πλέα. Στο 40' ο σκόρερ του πρώτου γκολ έγινε δημιουργός, καθώς έδωσε της ασίστ στο Χόφμαν για το 2-0, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν, όμως κατάφεραν μόνο να μειώσουν την έκταση του σκορ. Στο 86' ο Ντάνι Μπλουμ με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Κατέρρευσε χωρίς Μαυροπάνο η Στουτγκάρδη

Στην «WWK Αρένα» του Άουγκσμπουργκ η γηπεδούχος ομάδα επικράτησε εύκολα της Στουτγκάρδης με σκορ 4-1. Θυμίζουμε πως για την ομάδα του Πελεγκρίνο Ματαράτσο δεν αγωνίστηκε ο τραυματίας Ντίνος Μαυροπάνος.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 7' με τον Φούχριχ, όμως μετά οι γηπεδούχοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους και κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο. Η «απάντηση» της Άουγκσμπουργκ ήρθε στο 30', με τον Όξφορντ να διαμορφώνει το 3-1 του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί και βρήκαν τρία γκολ. Στο 53' ο Γκουγιλίου έφερε την ολική ανατροπή, στο 72' ο Νιντερλέχνερ έκανε το 3-1, ενλω εννιά λεπτά αργότερα, στο 81', ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού, Άλφρεντ Φινμπόγκασον έβαλε την υπογραφή του για το τελικό 4-1.