Γκλάντμπαχ - Μπάγερν Μονάχου 5-0: Ιστορικός διασυρμός, «πεντάρα» και αποκλεισμός...

Γκλάντμπαχ - Μπάγερν Μονάχου 5-0: Ιστορικός διασυρμός, «πεντάρα» και αποκλεισμός...

Νίκος Κικίδης
Γκλάντμπαχ - Μπάγερν Μονάχου 5-0: Ιστορικός διασυρμός, «πεντάρα» και αποκλεισμός...

bet365

Η Γκλάντμπαχ έκανε φύλλο και φτερό την Μπάγερν Μονάχου, η οποία παρότι είχε παραταχθεί με τους βασικούς συνετρίβη από το σύνολο του Χούτερ (5-0) και υπέστη την πιο βαριά ήττα της δεκαετίας!

Ο απόλυτος θρίαμβος απέναντι σε ολοκληρωτική ταπείνωση. Το γερμανικό Κύπελλο ανέκαθεν έκρυβε εκπλήξεις, όμως η Γκλάντμπαχ αυτή τη φορά το πήγε σε... άλλο επίπεδο. Τα Πουλάρια παρουσίασαν ονειρική εμφάνιση απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, η οποία γνώρισε back to back πρώιμους αποκλεισμούς στη διοργάνωση και συνετρίβη με το εκκωφαντικό 5-0 από το συγκρότημα του Χούτερ. Παρότι ο απών λόγω κορονοϊού Νάγκελσμαν (στον πάγκο κάθισε ο βοηθός του, Ντίνο Τοπμέλερ, όπως και στο 4-0 επί της Μπενφίκα στη Λισσαβώνα) χρησιμοποίησε ως επί το πλείστον τους βασικούς του, η Γκλάντμπαχ δεν... μάσησε, την διέσυρε με εμβληματικό σκορ και παράλληλα υποχρέωσε τους Βαυαρούς στην πιο βαριά τους ήττα την τελευταία δεκαετία.

Το... πάρτι των γηπεδούχων ξεκίνησε με τον Κονέ να ανοίγει το σκορ μόλις στο 2΄της αναμέτρησης πριν ακολουθήσουν δυο τέρματα του Μπενσεμπαινί (15΄, 21΄) ο οποίος έδωσε από νωρίς διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του. Η Μπάγερν έμοιαζε χαμένη, αδυνατούσε να πιστέψει το εκρηκτικό 20λεπτο της Γκλάντμπαχ, με συνέπεια να «μπλοκάρει» πλήρως και να αφήσει πρόσφορο το έδαφος για... διασυρμό.

Με το καλησπέρα του δεύτερου μέρους μάλιστα ο Εμπολό (51΄) ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0 και ο ίδιος παίκτης έξι λεπτά αργότερα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, στην πιο βαριά ήττα της καριέρας του Νάγκελσμαν (μαζί με το 5-0 από την Γιουνάιτεντ τον Οκτώβριο του 2020 όταν βρισκόταν στον πάγκο της Λειψίας) αλλά και της Μπάγερν την τελευταία δεκαετία!

Παράλληλα τα ονειρικά Πουλάρια έθεσαν ηχηρό στοπ στο «τρελό» σερί της Μπάγερν, η οποία μετρούσε 85 διαδοχικά παιχνίδια με υπέρ της γκολ και ήθελε μόλις οκτώ ακόμα για να πιάσει στην απόλυτη κορυφή την Ρίβερ Πλέιτ, η οποία είχε σταματήσει στα 93 από το 1936 μέχρι το 1939. Κάπως έτσι μπήκε απότομο φρένο στην υπερηχητική Μπάγερν του Νάγκελσμαν (56-9 η διαφορά τερμάτων στα 13 ματς μέχρι σήμερα) ο οποίος υπέστη την πρώτη του ήττα στον πάγκο των Βαυαρών που αποκλείστηκαν με... γδούπο από τη φάση των «32» του γερμανικού Κυπέλλου.

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό (55΄Ζούλε) , Ερναντέζ, Ντέιβις (55΄Κομάν) , Κίμιχ, Γκορέτσκα (64΄Τολισό), Γκνάμπρι (67΄Στάνισιτς),Μίλερ, Σανέ, Λεβαντόφσκι

Κάζο και αποκλεισμός για Λεβερκούζεν

Νωρίτερα η Λεβερκούζεν έπεφτε με τη σειρά της θύμα έκπληξης κόντρα στην Καρλσρούη, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τη νίκη 2-1 και μαζί την πρόκριση για τους «16» του γερμανικού Κυπέλλου. Ο Κουέτο άνοιξε το σκορ για την Καρλσρούη στο 5΄προτού ο Φρίμπονγκ ισοφαρίσει σε 1-1 (54΄). Εννέα λεπτά αργότερα όμως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα με τον Τσόι Κουόνγκ Ροκ που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, αφήνοντας εκτός συνέχειας τις Ασπιρίνες.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της φάσης των «32»:

Γκλάντμπαχ - Μπάγερν 5-0
Ανόβερο - Ντίσελντορφ 3-0
Στουτγκάρδη - Κολωνία 0-2
Λεβερκούζεν - Καρσλρούη 1-2
Μπόχουμ - Άουγκσμπουργκ 5-4 πεν. (2-2 κ.δ)
Μάνχαιμ - Ουνιόν Βερολίνου 1-3
Ντιναμό Δρέσδης - Ζανκτ Πάουλι 2-3

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα