Λαμπρόπουλος: Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς (vids)

Λαμπρόπουλος: Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Λαμπρόπουλος: Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς (vids)

bet365

Ο 31χρονος στόπερ επέστρεψε στο αρχικό σχήμα της Μπόχουμ, με εκείνον στην ενδεκάδα οι Βεστφαλοί έχουν 2 σερί νίκες με μηδέν παθητικό και έδειξε πως δεν «λύγισε» από το απόγευμα της 18ης Σεπτεμβρίου στο Μόναχο.

Στην μπάλα υπάρχουν ορισμένες στιγμές που καλείσαι να μαζέψεις τα «κομμάτια» σου και να στείλεις το «μήνυμα» πως τίποτα δεν μπορεί να σε λυγίσει. Το απόγευμα της 18ης Σεπτεμβρίου ο Βασίλης Λαμπρόπουλος βίωσε την ίσως χειρότερη στιγμή της καριέρας, όταν η Μπόχουμ ηττήθηκε 7-0 από την Μπάγερν Μονάχου και εκείνος σημείωσε αυτογκόλ. Ηταν τότε που νιώθεις τη γη να φεύγει από τα πόδια σου και κινδυνεύεις να σε… πάρει τόσο πολύ από κάτω, με συνέπεια να μη συνέλθεις ποτέ.

Τις συγκεκριμένες στιγμές καλείσαι να δείξεις χαρακτήρα, προσωπικότητα και όλα εκείνα στοιχεία, πλην του ταλέντου φυσικά, που απαιτούνται σε έναν ποδοσφαιριστή «πρώτης γραμμής» και ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός απέδειξε πως διαθέτει αμφότερα.

Σφυρηλατημένος στα δύσκολα στις αλάνες τις ελληνικής Β’ Εθνικής, αλλά και μαθημένος σε υψηλό επίπεδο όπου μεταξύ άλλων κατέκτησε με την ΑΕΚ το πρωτάθλημα Ελλάδος το 2018, κατέθεσε εσχάτως εκ νέου τα διαπιστευτήριά του.

Παρότι στα επόμενα 2 ματς έμεινε εκτός, εκείνος όχι μόνο δεν τα παράτησε ή επηρεάστηκε αλλά πλέον αποτελεί εκ νέου σημείο αναφοράς στο Ruhrstadion. Στα παιχνίδια που ακολούθησαν εκείνο του Alianz Arena η Μπόχουμ παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στη Στουτγκάρδη και αμέσως μετά ηττήθηκε (3-0) στη Λειψία και υπό αυτές τις συνθήκες έπαιξε στις 16 Οκτωβρίου στο Φιρτ με την Γκρόιτερ. Ηταν ένα χρονικό σημείο που βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο αφού μετρούσε στη σεζόν ρεκόρ 1-1-5 και το φάσμα του υποβιβασμού άρχισε να πλανάται από πάνω της.

Ο διεθνής στόπερ επανεμφανίστηκε στο αρχικό της σχήμα και το… κοντέρ άρχισε να γράφει. Πολύ καλή εμφάνιση, μεταξύ άλλων η στατιστική υπηρεσία ανέφερε πως είχε 15/22 σωστές ανασταλτικές ενέργειες και ότι έτρεξε σχεδόν 10 χιλιόμετρα, και η ομάδα του πήρε μία τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη (1-0). Η οποία και εύλογα πανηγυρίστηκε έξαλλα.

Ωστόσο δεν… έμεινε εκεί. Χθες (24/10) η Μπόχουμ υποδέχθηκε την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, σε ένα δυνατό crash test. Επί χάρτου λογίζονταν ως το μεγάλο αουτσάιντερ, όμως στο χορτάρι…άλλα έγιναν. Με τον «Λαμπρό» στην ενδεκάδα της όχι μόνο διατήρησε εκ νέου το μηδέν παθητικό αλλά και επικράτησε 2-0, ενώ εκείνος «ίδρωσε» για σχεδόν 11 χιλιόμετρα μέσα στο γήπεδο και είχε 10/13 κερδισμένες αμυντικές ενέργειες. Δηλαδή βρέθηκε, ξανά, στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων.

Στη Βεστφαλία είναι πια εκτός της επικίνδυνης ζώνης και ο Λαμπρόπουλος που μην ξεχνάμε κατέκτησε πέρσι με την Μπόχουμ το πρωτάθλημα στη δεύτερη γερμανική κατηγορία, επιβεβαίωσε το ένα μεγάλο ρητό της ζωής. Τι λέει; Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα