“Δεν έχω πια το σάλιο να σε φτύσω...” (vid)

“Δεν έχω πια το σάλιο να σε φτύσω...” (vid)

Νίκος Τζαντζαράς Νίκος Τζαντζαράς
“Δεν έχω πια το σάλιο να σε φτύσω...” (vid)

bet365

Ο Ν. Τζαντζαράς στο blog του, στο... φινάλε, το “γυρνάει” στη μουσική και μας “παίζει” Νικόλα Άσιμο...

Ούτε εκλογές, ούτε κάθαρση, ούτε ανανέωση, ούτε δημοκρατικότητα, ούτε πρόοδος... Ελληνικό ποδόσφαιρο: Το... στοπ καρέ της παγκόσμιας ξεφτίλας. Το ποδόσφαιρο ήταν, είναι και θα είναι πάντα, μόνο η αφορμή... Η αφορμή για να εκδηλωθεί και να εκφραστή μαζικά ένα μέρος της κοινωνίας, η αφορμή για να μοιράσουν τα τεμάχια της δύναμης οι μεγάλοι “παίκτες”, η αφορμή για να κυκλοφορήσει το “μαύρο” (και το άσπρο...) χρήμα, η αφορμή, γενικώς. Εδώ και καιρό πια, το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι και αιτία μνημειώδους... ανίας. Απίστευτης βαρεμάρας. Ο στόχος όλων αυτών, βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην επίτευξη. Σε λίγο, κανείς (που να έχει νόημα) δε θα έχει απομείνει να ενδιαφέρεται για αυτό στην Ελλάδα.

Οι “λερωμένοι” που έχουν προστάτες όμοιούς τους σε όλα τα κλιμάκια των διεθνών συνομοσπονδιών, σε όσες μάχες δε γίνεται να νικήσουν, θα φροντίζουν να μη δίνονται καθόλου. Τα γήπεδα θα συνεχίσουν να αδειάζουν από νοήμονες ανθρώπους και θα παραδοθούν οριστικά στους “στρατούς”. Το τηλεοπτικό προϊόν έτσι κι αλλιώς, είναι τόσο υποβαθμισμένο, που αν δεν έπαιρναν τηλεοπτικές άδειες κάποιοι μεγαλόσχημοι, δύσκολα να αποτελούσε αντικείμενο ενδιαφέροντος, είτε προς χορηγία, είτε προς μετάδοση. Όσοι γράφουμε καμιά κουβέντα για την εγκληματική οργάνωση και τους λεχρίτες του συστήματος, θα προκαλούμε μόνο χλεύη και ειρωνεία από την κουρασμένη “κοινή γνώμη” (όπως εδώ και καιρό γίνεται από ένα μέρος της). Οι υπόλοιποι θα φοβούνται, θα βολεύονται, θα γλείφουν και θα ξεφτιλίζονται σε κάθε... ριπλέι. Αλλά και τι έγινε;

Η “δουλειά” να γίνεται και το μεροκάματο (της ντροπής) να πέφτει. Άλλωστε είπαμε: Το ποδόσφαιρο θα είναι πάντα, μόνο η αφορμή. Θα συνεχίσουν τα ίδια βρομερά πρόσωπα τη σκάντζα βάρδια στην επικαιρότητα. Γλιτζερές φυσιογνωμίες, με κουρασμένα και θολά μάτια, σα να βγαίνουν ξημερώματα από υπόγειες χαρτοπαικτικές λέσχες του '70, να εναλλάσσονται στον κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή βιασμό της νοημοσύνης μας. Τα ίδια μούτρα, τα ίδια ονόματα, τα ίδια... κουρέματα, η ίδια φρασεολογία. Μόνο ο... Κούγιας θα αλλάζει μεριά κάθε καινούριο φεγγάρι – διατηρώντας όμως κι αυτός το μοτίβο του απαράλλαχτο.

Στηθείτε (σε όποια αναπαυτική... στάση βολεύεται ο καθένας) να παρακολουθήσουμε με... κομμένη την ανάσα το πρωτάθλημα της Superleague! Παίζουν και ΠΑΟΚ – Ηρακλής απόψε και ΑΕΛ – ΑΕΚ αύριο... Και θα στηθώ κι εγώ. Βλέπετε, με δελέασε τόσο πολύ το ορεκτικό της Νέας Σμύρνης, που μου είναι αδύνατο να αντισταθώ. Κι ας βαρέθηκα...

Στο φινάλε, γίνεται να τα πω εγώ καλύτερα απ' τον Άσιμο;

"Βαρέθηκα τα ίδια και τα ίδια,
τα δάκρυα να κάνω μπιχλιμπίδια.
Τα λόγια, μοναχά, μας απομείναν - κι οι θεωρίες...
Στην πράξη μας χαλάνε οι θεσμοί.

Συνέχεια μου έρχεσαι από πίσω,
δεν έχω πια το σάλιο να σε φτύσω.
Πώς γίνεται στον ένα παλαβιάρη - εξήγησέ μου,
κουτόχορτο χιλιάδες να βοσκάν..."

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Τζαντζαράς
Νίκος Τζαντζαράς

Δηλώνει πρόσφυγας, "ασπρόμαυρος" και ραδιοφωνατζής.

Το 1970 γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, με ρίζες από Πόλη, Σμύρνη και Μακεδονία.

Το 1976 πρωτομπήκε στην Τούμπα, που θα τον "αιχμαλώτιζε" με μιάς, διά παντός.

Το 1986 πρωτο - βρίσκεται μπροστά σε ("πειρατικό") μικρόφωνο. Ένιωσε να "χωράει" κάπου ολόκληρος... Δεν ξανασηκώθηκε.

Το 1988 η εισαγωγή του στην Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης (Γερμανικό), συμπίπτει με τη νομιμοποίηση της "ιδιωτικής ραδιοφωνίας", που τον βρίσκει στο "Ράδιο Θεσσαλονίκη". Η επιλογή γίνεται αυτόματα...

Θα εργαστεί μέχρι και το 2003 ως ρεπόρτερ/ αρχισυντάκτης/ παρουσιαστής/ αρθρογράφος/ σύμβουλος έκδοσης/ διευθυντής σε Αθλητική Μ.Θ., Αθλητικό Metropolis, Δημοτικό Ραδιόφωνο Καλαμαριάς, Μetrosport, Ωμέγα τηλεόραση, Alpha TV, Ήλιο των Σπορ, με τρελή αδυναμία στα... ξεκινήματα. Θα συνιδρύσει τον Libero 107,4.

Από τον Οκτώβρη 2004 και για τέσσερα χρόνια, ζει στην Αθήνα και παρουσιάζει καθημερινές εκπομπές στον Sport fm, αρθρογραφεί στην Sportday και... εκμαυλίζει αθώες ψυχές στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, μιλώντας τους για "Παραγωγή και παρουσίαση ραδιοφωνικών εκπομπών".

Τον Μάρτιο του 2013 ξεκινά το FatGames.gr από τα "Χοντρά παιχνίδια", τίτλο επί πολλά χρόνια της ραδιοφωνικής του εκπομπής. Τον Ιούνιο του 2014 επιστρέφει στο επαγγελματικό... πατρικό του, το "Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5".

Σήμερα κοκορεύεται πως είναι ο μόνος Έλληνας blogger, που εργάζεται για όλες του τις υποχρεώσεις (Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 Δε-Πα 13.00-16.00, FatGames.gr, Fatgames on YouTube και Gazzetta.gr) από το γραφείο/studio του σπιτιού του.