Λας Πάλμας - Ρεάλ Μαδρίτης 2-2

Γιώργος Κοντογεώργης
Λας Πάλμας - Ρεάλ Μαδρίτης 2-2

bet365

Η Ρεάλ Μαδρίτης προηγήθηκε δύο φορές στις Κανάριες Νήσους όμως η τρομερή Λας Πάλμας είχε ισάριθμες απαντήσεις και έβαλε stop στους Merengues (2-2). Τα... πήρε ο Ρονάλντο όταν αντικαταστάθηκε στο 72'.

Λίγο πριν το ματς με την Ντόρτμουντ για το Champions League, η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα που πήρε δύο φορές και μετά το 2-2 με την Λας Πάλμας, η διαφορά από την Μπαρτσελόνα είναι πλέον στο +1. Οι Blancos, που βρήκαν γκολ από τους Ασένσιο και Μπενζεμά, δεν είχαν σε καλή μέρα τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος… ξενέρωσε όταν ο Γάλλος τεχνικός τον έβγαλε στο 72’.

Από νωρίς φάνηκε ότι το ματς θα έχει φάσεις, με την Λας Πάλμας να προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο και την Ρεάλ να βγαίνει συνέχεια μπροστά και να έχει τελικές προς την εστία του Χάβι Βάρας, ο οποίος ήταν εκπληκτικός. Στο 6’ το αριστερό του Κροος απέκρουσε ο keeper των γηπεδούχων που με το ένα χέρι έβγαλε την κεφαλιά του Μοράτα δύο λεπτά μετά. Στο 14’ ο Ρονάλντο έχασε την ισορροπία του και την ευκαιρία να εκτελέσει από το πέναλτι για να βάλει stop ξανά ο Βάρας, αυτή τη φορά στο σουτ του Μοράτα στο 18'.

το 27’ είχε την πρώτη της καλή στιγμή η Λας Πάλμας με τον Τάνα να μην μπορεί να νικήσει τον Κασίγια ύστερα από την πάσα του Βιέρα και η Ρεάλ βρήκε το γκολ στο 33’ όταν ο Βάρας απέκρουσε το σουτ του Νάτσο και ο Ασένσιο με σκαστή κεφαλιά έκανε το 0-1, που όμως δεν έμεινε για πολύ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Τάνα βρέθηκε ολομόναχος στην περιοχή των φιλοξενούμενων, με ωραίο αριστερό έστειλε την μπάλα στη γωνία του Κασίγια για το 1-1 και στην τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος το δυνατό δεξί του Μπέιλ έβγαλε ο Βάρας.

Στο δεύτερο μέρος οι ευκαιρίες ήταν επίσης πολλές, με την Ρεάλ να μπαίνει δυνατά και τον Μπέιλ να αναγκάζει τον Βάρας να ξαναπιάσει δουλειά από νωρίς (47’). Ο Μίτσελ έστειλε απειλή στο 60’ με σουτ μέσα από την περιοχή άουτ για την Λας Πάλμας και ο Μπενζεμά, που μπήκε αντί του Ασένσιο, δεν κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη του επαφή με την μπάλα στο 64’. Στο 67’ όμως το έκανε όταν μετά την επέμβαση του Βάρας στο τετ-α-τετ με τον Ρονάλντο, ο Γάλλος έστειλε την μπάλα στην κενή ουσιαστικά εστία (1-2).

Στο 72’ ο Ζιντάν έβγαλε τον Ρονάλντο και ο Πορτογάλος, αν και είχε χειραψία με τον προπονητή του, έκανε σαφές με τις εκφράσεις του ότι δεν χάρηκε γι’ αυτό που συνέβη και στο 85’ η Λας Πάλμας ισοφάρισε και πάλι. Ο Αραούχο πήρε διπλή κόντρα από τον Κασίγια και και είδε την μπάλα στα πόδια του με άδειο τέρμα για το 2-2 το οποίο παρέμεινε μέχρι το τέλος αφού στο 91’ και το 94’ Μπενζεμά και Ισκο αντίστοιχα έχασαν μεγάλες ευκαιρίες μέσα από την περιοχή ύστερα από προσπάθειες του Καρβαχάλ.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα